ASUS GeForce GTX 680 DirectCU II grafikus kártya: két kártyahely, 4 GB GDDR5 memória

forrás: Prím Online, 2012. december 3. 15:23

A sokak által várt, áttervezett grafikus kártya kétszeres mennyiségű videomemóriával rendelkezik, fantasztikusan hűvös és csendes működéssel jobban hozzáférhető, két kártyahelyes kivitelben kínálja a grafikus teljesítményt.

Míg az előző ASUS GeForce® GTX 680 DirectCU II grafikus kártyák három kártyahelyet foglalva nyújtottak extrém teljesítményt, a termék áttervezésével az új kényelmesen, két kártyahelyre beférve tudja ugyanezt. Ezzel – a játékosok és a túlhajtással foglalkozók igényeinek megfelelve – sokkal könnyebben és több asztali PC-be beépíthető: végre egy két hely magasságú GeForce® GTX 680 DirectCU II kártya. Az új kiadás mindenekelőtt masszív 4 gigabájtra növeli a GDDR5 videomemória mennyiségét, ami a duplája annak, ami az előző változatnak jutott. Új és hatékony SSU-alakú hőcsövekkel bővíti a DirectCU II hűtési megoldást, stabilitást, hosszú élettartamot és még jobb túlhajthatóságot kölcsönözve az exkluzív ASUS DIGI+ VRM és a Super Alloy Power technológia alkalmazásával. A kártyával együtt érkezik a GPU Tweak tuning-segédprogram, és részt vesz az ASUS/Ubisoft® játék-csomagakciójában, amelyben a vásárlók öt ajándék játék közül választhatnak egyet. Az áttervezés is jelzi, hogy az ASUS a még különlegesebb, 4 GB GDDR5 memóriával felszerelt kártyák felé mozdul; a GeForce® GTX 670 DirectCU II-t is újra kiadták 4 GB-os kiadásban. Egy két kártyahelyes, 2 GB GDDR5 memóriás GeForce® GTX 680 is várható december elején.



Helytakarékosabb kialakítás kétszeres mennyiségű videomemóriával a nagyobb felbontású játékhoz

A továbbfejlesztett GeForce® GTX 680 és GTX 670 DirectCU II bőséges, 4 GB-os GDDR5 videomemóriája 6008 MHz sebességgel ketyeg. Ez kétszer annyi memóriát jelent, mint az előző GeForce® GTX 680 és GTX 670 modelleké, ami sokkal simább játékot tesz lehetővé még magasabb felbontással. A 4 gigabájt memóriával a kártyák képesek a WQHD (2560x1440 képpontos) felbontás kiszolgálására is, ami a közeljövőben valószínűleg elterjedt PC-s játékfelbontássá fog válni. Ezzel párhuzamosan az ASUS mérnökei megoldották a DirectCU II hűtő méretének csökkentését, így az új GTX 680 DirectCU II-höz mindössze két bővítőhelyre van szükség, így könnyebben beépíthető a modern PC-házakba.

SSU-alakú hőcsövek egy új, magasabb szintű hűtési hatékonyság érdekében
A legfrissebb DirectCU II hűtési megoldás nemcsak azt jelenti, hogy ugyanazt a kiváló DirectCU hűtőt kisebb burkolat rejti. Jóval tovább mentek ennél: az új, teljes egészében rézből készült hőcsövekkel felszerelt kártyán a hőelvezető csatornákat precízen megformálták, két S és egy U alakú csövet hajlítottak. Az optimalizált, SSU alakú kialakítással jobban kihasználhatók a remek hővezető rézcsövek, amelyeket az oxidáció elkerüléséhez nikkele­zéssel védenek. A csövek közvetlenül csatlakoznak a GPU-hoz és a maghoz képest közép­pontos elrendezéssel fokozzák a hatékony hővezetést. Így a hő rövidebb úton áramlik, ugyanakkor a leadási kapacitás (a hatalmas alumínium hűtőbordákkal) kétszer nagyobb azonos, vagy akár még kisebb helyen is, mint az előző hűtők esetében. Mindezek eredményeképpen az áttervezett GeForce® GTX 680 DirectCU II megőrizte a védjegynek számító DirectCU teljesítményjellemzőket, beleértve a 20%-kal alacsonyabb hőmérsékletet és a referenciakártyákhoz képest akár háromszor csendesebb működést.

DIGI+ VRM és Super Alloy Power a stabilitás, hosszú élettartam és túlhajthatóság fokozásához
Az elért mérnöki vívmányok bizonyítékaként az ASUS DIGI+ VRM digitális feszültségszabályozás és a Super Alloy Power hosszú élettartamú alkatrészek változatlanul kerültek át az áttervezett GeForce® GTX 680 DirectCU II-be. Növelik a stabilitást, a referencia-architektúrához képest akár 2 és félszeresére növelik a termék élettartamát és akár 30 százalékkal csökkentik a tápegység zajosságát. Növekszik a túlhajtási tartomány is, mivel a hatfázisú tápellátás szélesebb körű hangolási lehetőségeket enged meg, nagyobb stabilitással és biztonsággal.

A GPU Tweak kiaknázza az áttervezett tápellátás előnyeit

Az ASUS grafikus kártyáihoz mellékelt GPU Tweak konszolidált és barátságos felhasználói felülete nehézségek nélküli grafikuskártya-tuningolási lehetőségeket nyit meg a felhasználók számára. A vásárlók módosíthatják az órajeleket, a feszültségértékeket, a ventilátor teljesítményét, a tápellátási célokat és a játékspecifikus profilokat – ráadásul ehhez mindössze néhány egérkattintásra van szükség. A GPU Tweak beépített védelmi funkciói gondoskodnak róla, hogy a túlhajtás különlegesen stabil és biztonságos legyen, és kényelmesen alaphelyzetbe állítható, ha az eszköz használója vissza akarná vonni a változtatásokat.

Részvétel az ASUS és az Ubisoft® közös játék-csomagakciójában
Az áttervezett GeForce® GTX 680 és GTX 670 DirectCU II a megjelenésétől kezdve részt vesz az ASUS and Ubisoft® néhány hete bejelentett játék-csomagakciójában. Minden vásárláshoz egy ingyenes játék jár, amelyet az ügyfelek öt közül választhatnak ki a UBIshop®-on keresztül. A választható játékok 2012 olyan nagy durranásai, mint az Assassin’s Creed® III, az I Am Alive™ túlélőjáték, a lövöldözős Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas 2®, az izgatott várakozással teli, lopakodós-kalandos Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction®, vagy a valós idejű stratégiai játékok közé tartozó R.U.S.E®. 
 

Kulcsszavak: grafikus kártya Asus ASUS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05