Veterán katonákat képez át az SAP

forrás: Prím Online, 2012. december 5. 20:16

1000 amerikai veterán katonát képez ki a következő egy év során az SAP, hogy enyhítse az ottani IT-s munkaerő hiányt - jelentette be a német gyökerű szoftvercég amerikai leányvállalata.

Az SAP America által jegyzett „Veterans to Work’ program során a veterán katonákat az adatbázis-technológia, az analitika, és a vállalati mobilmegoldások terén képzik ki, valamint kapnak tanúsítványt. Az 1000 fő oktatásának díját, 1,5 millió dollárt a vállalat állja, így az a résztvevők számára ingyenes.

A képzés, és certifikáció megszerzése után a vállalat összeköti a hallgatókat partnereivel, ügyfeleivel, az SAP ökoszisztémájával, hogy az új szakterületükön gyorsan el tudjanak helyezkedni. Emellett egy technológiai területre specializálódott munkaközvetítő is segíti majd a munkába állást.

Az SAP úgy számítja, tízezrekben lesz mérhető azon szakemberek száma, melyekre a vállalat ügyfeleinek, és partnereinek szüksége lesz 2015-ig. Diane Fanelli, a szoftvercég rangidős alelnöke elmondta, hogy ez a szektor gyorsabban nő, mint ahogy a meglévő oktatási programok azzal képesek lépést tartani. Mint fogalmazott, a képzés által lefedett megoldások éves szinten háromszámjegyű növekedést produkálnak. A vállalat óriási potenciált lát a piacon, ezért a „Veterans to Work” kezdeményezést tervezik kibővíteni, négy éves időtávban 20 000 veterán kiképzése a cél.

Az első kurzus már elindult Texasban és folytatódik Kaliforniában, Észak-Karolinában, Pennsylvaniában, Virginiában. Ezen államokban a legnagyobbak között van a veterán katonák aránya. Végül a program kiterjed az összes államra, köszönhetően az online elérésnek.

E csoport munkaerőpiaci integrációja jelentős kérdés az Államokban, hiszen pl. a 2001. szeptembere utáni veterán katonanők 19,9%-a munkanélküli, míg ez az arány az aktív népesség körében 7,8%.

A vállalat kormányzati kapcsolatokért felelős alelnöke, Robert Cresanti hozzátette, e kezdeményezés nagyobb célja, hogy olyan kritikus tömegű IT szakember képzéséhez járuljon hozzá, mely csökkenti az információtechnológiai munkák kiszervezési igényét a jövőben.

A programról bővebb információ: http://www.sap.com/veteranstowork

 

Kulcsszavak: SAP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27