ESET Endpoint Security szoftver, Android alapú eszközökre

forrás: Prím Online, 2012. december 6. 15:19

Díjnyertes technológiájának idén 25. születésnapját ünneplő vezető proaktív biztonságtechnológiai vállalat, az ESET bemutatta Android alapú mobil biztonsági termékét, az ESET Endpoint Security for Android szoftvert, melyet kifejezetten a mai, modern vállalati környezetek igényéhez igazodva fejlesztettek ki. Az új megoldás tartalmazza a korábbi ESET Mobile Security Business Edition verziójának összes népszerű megoldását, kibővítve az ESET Remote Administrator és az ESET USSD Control funkcióival. Emellett magában foglalja az Lopásvédelem funkciót is, melynek segítségével lokalizálni lehet az eltűnt telefonokat, és a távlezárás segítségével megakadályozható, hogy privát vagy céges adatokhoz valamint szerverhez jogosulatlanul hozzáférjenek, egyben mobil eszközünkről, távolról törölhetőek az adatok, a telefonszámok és az üzenetek.

Az ESET Endpoint Security for Android az ESET távmenedzsment szoftveréhez, azaz a Remote Administrator-hoz kapcsolódva lehetővé teszi a vállalat IT rendszergazdáinak, hogy ellenőrizhessék az alkalmazottak által használt okostelefonokat, on-demand vizsgálatok futtathassanak, valamint áttekinthessék a biztonsági beállításokat, különböző platformokat, OS verziókat és egyéb hasznos információkat. Mindezek mellett természetesen rendelkezik hagyományos Mobile Security tulajdonságokkal is, mint az SMS/MMS spamszűrő és a hívásblokkolás. Minden androidos eszköz, legyen az okostelefon, tablet, e-olvasó vagy egyéb eszköz tökéletes biztonságban van az ESET Endpoint Security for Android alkalmazás használatával.

A termék további fontos része az ESET USSD Control, mely lehetővé teszi a potenciálisan rosszindulatú telefonszámok (USSD kódok) ellenőrzését az automatikus tárcsázás előtt. Az eszköz emellett még elindulásuk előtt blokkolja a rosszindulatú weboldalakat és kódokat is. Az ESET USSD Control így az androidos telefonon tárolt összes adatot és tartalmat biztonságosan kezeli.

“Az ESET szakemberei tisztában vannak azzal, hogy a mobil eszközök környezetébe veszélyes infrastruktúrák találhatóak, ezért napi szinten ki kell védeni az esetleges adatvesztések és nem kívánt szivárgások lehetőségét. Az ESET Endpoint Security for Android gyors, zökkenőmentes és átfogó megoldást kínál Android operációs rendszerű készülékekre a vállalati hálózatokon egyre fontosabbá váló végpontok védelme érdekében.” – mondata Béres Péter a Sicontact Kft., az ESET magyarországi disztribútorának vezető IT tanácsadója.

Az OSBT (Online Security Brand Tracker) globális felmérése szerint 1,1 milliárd felhasználó csatlakozik az internetre okostelefonjával, melyeknek 47%-a androidos készülék. Napjainkra a tabletek is egyre népszerűbbek, és a már 492 millió használatban lévő eszközből 39%-on fut androidos operációs rendszer. Ezek a hordozható eszközök viszont nem csak személyes adataink tárolására alkalmasak, hanem az irodai munkaállomásunkhoz hasonlóan, üzleti információk tárolására is használhatóak.

2012 második negyedévében a mobiltelefonok végfelhasználóinak száma elérte a 419 milliót. A mobiltelefonok eladásainak 36,7% az okostelefonok kereskedelméből származik, mely 2012 második negyedévében 42,7% növekedést jelent. A Gartner elemzőcég szerint a ma használt okostelefonok majdnem 65%-án androidos operációs rendszer fut, így az ezeken az eszközökön tárolt adatok védelme minden eddiginél fontosabbá vált.

Az ESET Endpoint Security for Android a díjnyertes ESET Mobile Security technológiáját használja: “Az ESET Mobile Security azon kevés termékek egyike, amely tökéletes védelmet biztosít az adatlopás ellen, hiszen egy távoli törléssel felülírható a teljes memória, így azt követően lehetetlen az adatok visszaállítása.
Az ESET Mobile Security jelenleg a legmodernebb biztonsági elemekkel rendelkező szoftver okostelefonok számára.” – írja tesztjében az AV-Comparatives.
Továbbá egy 2012 novemberében megjelent belső AV-TEST is megerősíti az ESET mobil biztonsági termékeinek megbízhatóságát és minőségét: “Le vagyunk nyűgözve az ESET androidos rosszindulatú programok hiba nélküli felderítésének magas arányszámától (99% feletti). Emellett nem volt észrevehető hatással a telefonok teljesítményére és az akkumulátorok használati idejére sem. Szeretnék gratulálni az ESET fejlesztőinek ehhez a rendkívül nagyszerű termékhez.” – mondta Andreas Marx, az AV-TEST elnöke.

Az ESET Mobile Security forAndroid kiemelkedő tulajdonságai:

·    ESET Remote Administrator támogatás
·    ESET USSD Control
·    Egyedülálló viselkedés-alapú érzékelés
·    Lopásvédelem
·    SMS/MMS Antispam
·    Hívásblokkolás
·     Rendszergazda kapcsolatok
·    Biztonsági audit beépített feladatkezelővel
·    Új felhasználói felület
·     Eltávolítás elleni védelem
 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

250 dollárért adathalász lehet bárkiből

Nyílt titok, hogy napjainkban a kiberbűnözők egyre kevésbé foglalkoznak a vállalati tűzfalak feltörésével. Azokat megkerülve a szervezetek informatikai védelmének leggyengébb láncszemét, a munkavállalókat és a beszállítókat csalják lépre a legtöbbször megtévesztő emailek, weboldalak használatával. 

2023. március 30. 20:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08