Mátrai Gábor lesz 2013-ban a BEREC alelnöke

forrás: Prím Online, 2012. december 10. 12:57

Az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete (BEREC) máltai plenáris ülésének döntése szerint a szervezet alelnöki posztját 2013-ban Mátrai Gábor, az NMHH hírközlési elnökhelyettese tölti be.

A BEREC alelnöki pozíciója lehetőséget biztosít arra, hogy az NMHH a közép-európai szabályozó hatóságok közötti együttműködést tovább erősítse, a magyar érdekekket pedig eddigieknél is hatékonyabban képviselje.

A 2013-as BEREC-munkatervben a prioritások közé tartozik az új-generációs hálózatok elterjedésével kapcsolatos kérdések vizsgálata, a hálózatsemlegességgel kapcsolatos munka, valamint a III. Roaming Rendelet implementálásának elősegítése.
 
A BEREC az Európai Bizottság tanácsadó szerve, amelyet 2010-ben egyrészről azért hoztak létre, hogy növeljék az Európai Unió Szabályozási Keretirányelvének konzisztenciáját, másrészről pedig azért, hogy a fórumot biztosítson a nemzeti szabályozó hatóságok számára a tapasztalatcserére, a legjobb gyakorlatot megosztására valamint az Európai Unió távközlési piacának működésével kapcsolatos véleménynyilvánításra.
 
A BEREC 2013-as elnöke a görög hírközlési hatóság (EETT) elnöke, Leonidasz Kanellosz lesz. Az elnök és az alelnökök mandátuma egy évre szól.
Kulcsszavak: NHH hírközlés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38