Megmondjuk, mit hoz a Jézuska

forrás: Prím Online, 2012. december 10. 14:34

A magyar szülők közül a legtöbben mesekönyvet vesznek ajándékba karácsonyra gyermeküknek, de népszerűek lesznek az ügyességi és a társasjátékok is. Mobiltelefonnak a nagyobbak 10 százaléka örülhet majd ? derült ki a Sony magyarországi piackutatásából.

Ruha és mesekönyv ? ezt a kettőt kapják a leggyakrabban idén karácsonykor a magyar gyerekek. Az előbbinek talán kicsit kevésbé, az utóbbinak talán kicsit jobban örülnek majd. A Sony 1000 fős piackutatásából kiderült, hogy még mindig a klasszikusnak nevezhető karácsonyi ajándékok a legnépszerűbbek az ajándékozók, ez esetben a szülők részéről.

A ruhanemű egyértelműen listavezető a szülők elképzelései között (39%), de népszerű ajándékötlet az ügyességi, a kirakós vagy a társasjáték, a megkérdezettek 16 százaléka tervezi, hogy ezzel lepi meg gyermekét.
 
A felmérés igazi „meglepetése” azonban mégiscsak az, hogy a könyv, úgy tűnik, soha nem fog kimenni a divatból. Minden korosztály nagyjából egyforma arányban örülhet majd a különféle könyveknek, a budapesti gyermekek közül majdnem minden második.
 
„A mesekönyv nem ment ki a divatból, a fantázia világára, a történetekre mindig lesz igény” ? emeli ki ezzel kapcsolatban Sándor Csaba, a Sony Computer Entertainment magyarországi termékmenedzsere. A japán szórakoztatóelektronikai óriás éppen ezért idén karácsonyra piacra lépett a világ első virtuális valóságon alapuló mesekönyvével, a Wonderbookkal, melyet J. K. Rowling írőnővel, a Harry Potter sorozat szerzőjével közösen fejlesztett ki. A Playstation 3-hoz csatlakoztatható varázskönyvre idén karácsonytól sorra jelennek meg a digitális, interaktív mesék – az első közülük a roxforti varázslótanoda világát megidéző Book of Spells.
 
A ruha és a könyv mellett népszerű ajándéknak számítanak a műszaki termékek is. A középiskolás korúak számíthatnak leginkább mobiltelefonra és videojátékra, míg számítógépnek és walkmannek a felső tagozatos gyermekek örülhetnek majd. Mobiltelefont 100-ból 6, videojátékot 4 gyerek kap majd, míg számítógépet 3, walkmant pedig csak 1. A kerékpár nem sok szülőnek jut eszébe a hóesés közepette, 100-ból mindössze két gyermek kap majd, ők is inkább a legfiatalabbak közül.
 
Az óvodások és alsó tagozatosok között 100-ből 4 gyermek nem kap majd ajándékot, emellett a felső tagozatosok 8, a középiskolások 11 százaléka sem talál majd semmit a fa alatt a felmérésben részt vett szülők elmondása szerint. Természetesen sok szülő készül „egyéb” ajándékkal is, a kreatívabbak saját készítésű dolgokkal.
 
A szinkronizált Book of Spells digitális interaktív mesekönyvet bemutató YouTube video az alábbi linken érhető el:
 
Kulcsszavak: felmérés Sony karácsony

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Volt nincs, buli van

Idén a járvány miatt elmaradt a Telekom VOLT Fesztivál, a szervezők azonban nem hagyják magukra a fesztiválhangulatra vágyó fiatalokat. A soproni gigarendezvény helyett a VOLT és a Telekom olyan Minifesztiválok megvalósítását támogatja, ahol ugyan szűkebb körű a részvétel, ám az exkluzív fellépők mellett a hamisítatlan VOLT-feelinget és az élmények megosztását fejlett digitális megoldások is segítik.

2021. július 22. 12:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24