Megmondjuk, mit hoz a Jézuska

forrás: Prím Online, 2012. december 10. 14:34

A magyar szülők közül a legtöbben mesekönyvet vesznek ajándékba karácsonyra gyermeküknek, de népszerűek lesznek az ügyességi és a társasjátékok is. Mobiltelefonnak a nagyobbak 10 százaléka örülhet majd ? derült ki a Sony magyarországi piackutatásából.

Ruha és mesekönyv ? ezt a kettőt kapják a leggyakrabban idén karácsonykor a magyar gyerekek. Az előbbinek talán kicsit kevésbé, az utóbbinak talán kicsit jobban örülnek majd. A Sony 1000 fős piackutatásából kiderült, hogy még mindig a klasszikusnak nevezhető karácsonyi ajándékok a legnépszerűbbek az ajándékozók, ez esetben a szülők részéről.

A ruhanemű egyértelműen listavezető a szülők elképzelései között (39%), de népszerű ajándékötlet az ügyességi, a kirakós vagy a társasjáték, a megkérdezettek 16 százaléka tervezi, hogy ezzel lepi meg gyermekét.
 
A felmérés igazi „meglepetése” azonban mégiscsak az, hogy a könyv, úgy tűnik, soha nem fog kimenni a divatból. Minden korosztály nagyjából egyforma arányban örülhet majd a különféle könyveknek, a budapesti gyermekek közül majdnem minden második.
 
„A mesekönyv nem ment ki a divatból, a fantázia világára, a történetekre mindig lesz igény” ? emeli ki ezzel kapcsolatban Sándor Csaba, a Sony Computer Entertainment magyarországi termékmenedzsere. A japán szórakoztatóelektronikai óriás éppen ezért idén karácsonyra piacra lépett a világ első virtuális valóságon alapuló mesekönyvével, a Wonderbookkal, melyet J. K. Rowling írőnővel, a Harry Potter sorozat szerzőjével közösen fejlesztett ki. A Playstation 3-hoz csatlakoztatható varázskönyvre idén karácsonytól sorra jelennek meg a digitális, interaktív mesék – az első közülük a roxforti varázslótanoda világát megidéző Book of Spells.
 
A ruha és a könyv mellett népszerű ajándéknak számítanak a műszaki termékek is. A középiskolás korúak számíthatnak leginkább mobiltelefonra és videojátékra, míg számítógépnek és walkmannek a felső tagozatos gyermekek örülhetnek majd. Mobiltelefont 100-ból 6, videojátékot 4 gyerek kap majd, míg számítógépet 3, walkmant pedig csak 1. A kerékpár nem sok szülőnek jut eszébe a hóesés közepette, 100-ból mindössze két gyermek kap majd, ők is inkább a legfiatalabbak közül.
 
Az óvodások és alsó tagozatosok között 100-ből 4 gyermek nem kap majd ajándékot, emellett a felső tagozatosok 8, a középiskolások 11 százaléka sem talál majd semmit a fa alatt a felmérésben részt vett szülők elmondása szerint. Természetesen sok szülő készül „egyéb” ajándékkal is, a kreatívabbak saját készítésű dolgokkal.
 
A szinkronizált Book of Spells digitális interaktív mesekönyvet bemutató YouTube video az alábbi linken érhető el:
 
Kulcsszavak: felmérés Sony karácsony

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Okoskarkötővel a finom eleganciáért

Ha egy eszköz neve elé odatesszük, hogy “okos”, rögtön mindenki azt hiszi, hogy egy apró kütyüről van szó, amibe rengeteg hasznos, vagy annak ítélt funkciót sűrítettek bele. 

2022. november 15. 09:24

A legnépszerűbb szoftverek kreatív munkához

Ha olyan szoftvert keresünk, amellyel a kreatív munkát végző szakemberek csodálatos dolgokat hozhatnak egyszerűen létre, bizony nem kell sokáig kutakodnunk. Számos nagyszerű szoftver közül válogathatunk a világháló széles palettáján!

2022. augusztus 11. 11:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01