A Google részletesebb és okosabb térképet jelentetett meg Magyarországról

forrás: Prím Online, 2012. december 12. 16:36

Magyarország kórházai, egyetemi campus-ai, idegenforgalmi célpontjai, de az ország legnagyobb temetői is korábban nem látott részletességgel kerültek fel a Google Térképre. A térkép intelligensebbé is vált, miután a Google autói bejárták az országot és így pontosították az utcaneveket, közlekedési jeleket.

A mostantól elérhető, új Google Térképen részletgazdagabban mutatkoznak az ország fürdői, a Balaton környéke, nemzeti parkok és más idegenforgalmi központok. A tájékozódásban mostantól az egyetemi campus-ok és kórházak pontos térképei, sétálóutcák, komp- és hajójáratok, parkok alaprajzai is segíteni fogják az odalátogatókat. Intelligensebb lesz az útvonaltervezés, navigáció is, pontosított közlekedési jelzések, házszámok és utcanevek, a boltok, vállalkozások precízebb megjelenítése segítik az ország lakosait és az ide látogató turistákat.  

A Google Térképet világszerte havonta egymilliárd ember használja. 2008-ban indította el a Google fejlesztési projektjét, hogy részletgazdagabbá és intelligensebbé tegye a térképét. A Google mérnökei  megbízható partnerek térképészeti adatait használják, ezeket vetik össze a légi- és műholdképekkel, illetve a Google autói által készített utcai fotókból származó információkkal, így például utcanevekkel, közlekedési táblákkal, jelzésekkel, üzletek elhelyezkedésével. A magyarországi Google Térkép újjáépítésén több száz ember dolgozott.

A mostani fejlesztésnek köszönhetően a Google Térképen bárki könnyedén megtalálhatja például a Budapest Műszaki Egyetem campus-ának legeldugottabb épületeit is. A hatalmas területű budapesti Szent János Kórház sem fog többé fejtörést okozni senkinek, és a Margitsziget vagy éppen a Balaton-felvidéki Nemzeti Park ösvényein is egyszerűbb lesz tájékozódni.A világ persze folyamatosan változik, a Google számára pedig fontos, hogy térképe mindig naprakész legyen. Ezért, a cég arra kéri az internetezőket, hogy ha olyasmire bukkannak a térképen, ami frissítést, pontosítást igényel, a térkép jobb alsó sarkánál található „Hibajelentés” linket követve tudassák ezt a Google-lel. Ehhez csak néhány kattintásra van szükség, a vállalat mérnökei  pedig megvizsgálják a beérkező visszajelzéseket, és a szükséges változtatásokat – gyakran már néhány percen vagy órán belül – elvégzik.

Ma Magyarország mellett még 9 másik európai államban frissítették a mérnökök a Google Térképet. Ezzel már 41 ország került fel a modern Európa- és világtérképre.
 

Kulcsszavak: Google térkép GPS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

100 millió dolláros tőkeinjekciót kapott a HMD Global

2018. május 22. 15:16

A Magyar Telekom 2018. első negyedéves eredményei

2018. május 9. 17:23


A SmugMug felvásárolja a Flickr-t

2018. április 21. 16:26

Elsőként Magyarországon - korlátlan nemzetközi hívások EU-s számokra a Vodafone-nál

2018. április 11. 15:03
cloudappsportal.com