Szülői felügyelet szoftver az új Sony VAIO notebookokon

forrás: Prím Online, 2012. december 14. 11:04

A Sony és a McAfee vírusirtó gyártó cég együttműködésével ingyenes, könnyen használható és gyorsan konfigurálható szoftvert kap minden új Windows8 VAIO vásárló, amely segítségével biztonságosabbá válik az internethasználat a gyermekek számára.

Az online gyermek- és családvédelem érdekében a Sony McAfee szülői felügyelet rendszert telepít minden Európában értékesítésre kerülő Windows 8 VAIO eszközre.

A Sony felmérése szerint Európában a gyermekek már öt éves koruktól hozzáférhetnek az internetképes eszközökhöz, és tízből hat szülő rendszeresen engedi gyermekét felnőtt felügyelet nélkül szörfölni az interneten. A szoftver segítségével a szülők elérhetik, hogy a gyermekeik magabiztosan és felelősségteljesen használhassák a világhálót, miközben csak biztonságos tartalmakhoz férnek hozzá.

A szoftver egyszerűen megtalálható, a felügyeleti rendszer felugró ablaka jelzi a felhasználóknak, hol konfigurálhatják a beállításokat, melyet a lekattintást követően percek alatt elvégezhetnek. A tálcán is megjelenő ikon pedig a későbbi ellenőrzéseket és frissítéseket megkönnyítésére szolgál.

A McAfee szülői felügyelet rendszere mostantól az összes jelenlegi és jövendőbeli Európában értékesített Windows 8 operációs rendszerrel ellátott VAIO modelleken elérhető: VAIO Duo 11, VAIO Tap 20, VAIO T-13, VAIO E-14P, VAIO L-sorozat. A szoftver 2013. tavaszától már az orosz piacra szánt gépeken is megtalálható lesz.


 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kanadában terjeszkedik a Chameleon Smart Home Zrt.

Kanadában terjeszkedik az okosotthon-rendszereket fejlesztő magyar Chameleon Smart Home Zrt., amely a napokban három torontói toronyházban kialakított mintalakásában tette elérhetővé a 2021-es Dubaji Világkiállításon bemutatott innovatív megoldásait. 

2022. augusztus 12. 19:03

Egészséges ételkészítés kellemetlen szagok és sütőolaj nélkül

Ugyan ma még kevésbé számít elterjedtnek, mégis hosszú ideje létezik alternatívája az olajban, vagy zsiradékban történő sütésnek. „Az egészséges ételkészítés nem elérhetetlen vágyálom többé. A megoldás kulcsa a forrólevegős fritőz, amelynél a közkedvelt köretekről, így például a hasábburgonyáról sem kell lemondanunk” – hívta fel a figyelmet Lucza András, a Sencor SDA Divíziójának vezetője.

2022. augusztus 12. 17:06

Ezek voltak az elmúlt egy év slágertermékei

Airfryerek, telefonok és robotporszívók – ezek a legnagyobb fejlődést mutató termékkategóriák 2021 és 2022 júniusa között a magyar tulajdonban lévő Euronics Műszaki Áruházlánc éves kimutatása alapján. A tavaly márciusi boltzár után a vásárlók lelkesen tértek vissza az üzletekbe, a vállalat árbevétele végül közel ötödével, rekordszintre nőtt. Bár drágultak a termékek, így is több elektronikai eszköz fogyott – a legtöbbet televíziókra költöttek a vásárlók, a legnépszerűbbek továbbra is a 4K UHD tévék voltak.

2022. augusztus 12. 15:32

A Deloitte ismét vezető minősítést kapott a felhőalapú IT-szolgáltatások terén

A Deloitte a Gartner Magic Quadrant for Public Cloud IT Transformation Services 2022 jelentésében vezető minősítést kapott, a legmagasabb helyezést elérve az „Ability to Execute” (megvalósítási képesség) és a „Completeness of Vision” (teljeskörű vízió) terén. 

2022. augusztus 12. 13:59

Pár nap múlva érkezik az OPPO ColorOS 13

Az OPPO globális online stream eseményen mutatja be az Android 13-ra épülő mobil operációs rendszerének legfrissebb verzióját. A 67 nyelven elérhető és globálisan több mint 500 millió havi aktív felhasználóval rendelkező ColorOS 13 vadonatúj dizájnt kapott, valamint számos intelligens és kényelmi funkciót is tartalmaz.

2022. augusztus 12. 12:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24