Az „okos számlák” felé nyit a Xerox

forrás: Prím Online, 2012. december 17. 13:41

Egyre több hazai szolgáltató ismeri fel, hogy a számlaleveleket ne csupán egyszerű, költséget termelő egyenlegközlő dokumentumként, hanem bevételt hozó marketingkommunikációs eszközként használja. Ezek előállításában a Xerox sok tapasztalattal rendelkezik, és idehaza is készen áll a színes, személyre szóló számlalevelek nagy volumenben való gyártására.

Sikeres jövőt jósolnak világszerte a transzpromó megoldásnak. 2014-re az iparági előrejelzések 37,9 százalékos növekedést várnak ebben a szegmensben.  Mind többen ismerik fel ugyanis azt, hogy a fogyasztók eléréshez, és megnyeréséhez olyan szegmentált, személyre szabott megoldásokon keresztül vezet az út, amelyek nem igényelnek jelentős beruházást, és a szigorú adatvédelmi szabályoknak is megfelelnek. Ezek egyik éllovasa a transzpromó, amely a „tranzakciós” (számlalevelek, egyenlegközlők, értesítők, kivonatok) és a „promóciós” (értékesítést támogató direkt marketing eszközök) dokumentumok elnevezéseinek összeolvasztásából jött létre. A kifejezés komplex szolgáltatást takar a számlakép optimalizációtól kezdve az adatbázis menedzsmenten át a kampánytervezésig, illetve kivitelezésig. Ennek nyomán az ügyfél nem csupán egy értesítőt kap kézbe, hanem egy olyan „okos számlát”, amelyen az őt érintő fogyasztási adatokon kívül személyre szabott, érdeklődésének megfelelő, a számlázott szolgáltatáshoz, vagy a szolgáltatóhoz kapcsolódó információk birtokába is juthat.


A transzpromó eredményességét ma már a fogyasztói szokások is alátámasztják. Idehaza az emberek átlagosan majdnem hat percen át böngészik a számláikat, és ennek a hat percnek köszönhetően a transzpromó kampányokkal százból kilencvenketten találkoznak a számlalevélen. De nem csupán passzív olvasóként fogadják be az olvasottakat. A tapasztalatok szerint a transzpromó számlával növelhető az ügyfelek aktivitása is: a lojalitási programokra, hűségakciókra, konferenciára való jelentkezések mellett ráadásul a számlafizetési hajlandóság is növekszik, miközben a fizetési határidő csökken. A nyomtatott számlán elhelyezett QR kóddal pedig akár azonnal online fizethet, vagy egy olyan weboldalra léphet tovább a felhasználó, ahol számára érdekes tartalmakra bukkanhat.


A technológia idehaza a Xerox nyomdaipari partnereinél már elérhető, mivel a gyártó kínálatában rendelkezésre állnak azok a gépek – például a nagy teljesítményű iGen és DocuMate berendezések -, amelyek bármilyen mennyiségben képesek, rövid határidő alatt legyártani a transzpromó nyomatokat. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás