Novell Dynamic File Services: költséghatékony és ésszerű adattárolás a felhőben is

forrás: Prím Online, 2012. december 18. 09:48

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy Novell termékportfóliójában elérhetővé vált a Novell Dynamic File Services legfrissebb változata. A Novell File Management Suite részét képező fájlkezelési megoldás segítségével a szervezetek automatikusan és dinamikusan kezelhetik adataikat, akár már az egyes fájlok szintjén is, illetve olyan felhőtárhely-szolgáltatóknál archiválhatják adataikat, mint az Amazon S3, a Box, a CloudMe és a Dropbox. Az eszköz osztályozza a fájlokat, és a ritkábban használt vagy kevésbé fontos elemeket olcsóbb tárolóeszközökre irányítja a nagy teljesítményű adattárolókról, hozzájárulva ezzel az üzemeltetési költségek csökkentéséhez.

„A Novell Dynamic File Services választ nyújt azokra a problémákra, amelyek a vállalatoknál felhalmozódó, hatalmas mennyiségű strukturálatlan adatok kezelésével járnak. Fájlkezelési megoldásunk segítségével a felhasználók a vállalat legfontosabb működési tényezőit figyelembe véve irányíthatják a céges fájltárolást. A Novell Dynamic File Services kiegészíti a meglévő infrastruktúrát, és segít az informatikai szakembereknek a nagy teljesítményű tárolórendszerek hatékonyabb kihasználásában” – mondta el Szittya Tamás, a Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója.


A termék rugalmasan módosítható szempontok szerint, automatikusan rangsorolja a fájlokat. A kevésbé fontos, illetve ritkábban használt fájlokat átirányítja a drága, nagy teljesítményű, redundáns tárolóeszközökről a költséghatékonyabb tárolási megoldásokra. Ezzel a drágább adattárolókon helyet takarít meg, csökkentve a hardverek, az áramellátás, a légkondicionálás költségeit, valamint leegyszerűsítve a biztonsági mentések elvégzését. A rendszer működése a felhasználók számára észrevétlenül zajlik, így az adatok elérése zökkenőmentes marad: a fájlok vizuálisan továbbra is egyetlen fájlrendszert képeznek, miközben valójában már különböző adattárolási szinteken helyezkednek el.


A Novell Dynamic File Services legfontosabb szolgáltatásai:


·    Archiválás felhőalapú tárolással: A vállalatok az Amazon S3, Box, CloudMe vagy Dropbox szolgáltatásokban archiválhatják adataikat az intelligens házirendmotor segítségével, amely azonosítja a belső hálózatokon található, nem strukturált adatokat (fájlokat és mappákat). Az eszköz számos vezető hardvergyártó, például a Dell, az EMC, a HP és a NetApp tárhelyplatformján képes a fájlok felmérésére.
·    Nagyobb tárolási hatékonyság többszintű adatokkal: A Dynamic File Services segítségével a vállalatok olyan házirendeket határozhatnak meg, amelyek alapján a nélkülözhetetlen adatok biztonságosabb helyen tárolhatók, a kevésbé fontosak pedig egy másik, előre meghatározott elérési útra helyezhetők át. Az intelligensebb, többszintű adatrendszerekkel így az üzemeltetési költségek is csökkenthetők.
·    Web alapú archiválás áttekintése: A rendszergazdák a megfelelőségi követelményekhez igazodva archiválhatják a fájlokat, valamint biztosíthatják, hogy minden művelet nyomon követhető és ellenőrizhető legyen egy esetleges audit esetén.
·    Eseményen alapuló emlékeztetők: A rendszergazdák Twitteren és e-mailen keresztül értesítéseket küldhetnek és ütemezhetnek, illetve ellenőrizhetik a felhőben tárolt adatok archiválását. A szakemberek emellett eseményen alapuló emlékeztetőket állíthatnak be, amelyek segítségével a webes felületen az adatok könnyen áttekinthetők vagy visszaállíthatók, illetve az elavult adatok is egyszerűen törölhetők.

A Novell Dynamic File Services már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: http://www.novell.com/products/dynamic-file-services/
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bionika, robotika és intézményi spinoff fejlesztések az idei Innovációs Napon

Hatodik alkalommal rendezi meg a kutatókat és ipari partnereket összekötő eseményét, az Innovációs Napot a Műegyetem - FIEK (Felsőoktatási Innovációmenedzsment és Együttműködési Központ) június 8-án. Az idei év központi témája az egyetem innovációs sokszínűsége lesz. Dróntechnológiai, bionikai és robotikai fejlesztések is bemutatkoznak a programban. Az Innovációs Napon debütál az egyetem új spinoffokat és startupokat támogató programja a BME U[S]³.

2023. június 4. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39