Telenor: több millió SMS és növekvő adatforgalom karácsonykor

forrás: Prím Online, 2012. december 29. 19:46

A karácsonyi ünnepek alatt a Telenor ügyfelei közül jelentősen többen küldték el mobilinterneten keresztül jókívánságaikat, és szabadidejükben is intenzívebben böngésztek a világhálón, mint egy évvel korábban. Ennek következtében több mint 54 százalékkal magasabb volt az adatforgalom a szolgáltatónál az év utolsó hetében, mint egy évvel ezelőtt. Az ünnepi időszakban közel 10 millió SMS-t küldtek a Telenor ügyfelei, és bár a karácsonyi SMS-ek mennyisége kisebb volt a tavalyinál, idén a legforgalmasabb pillanatban egy másodperc alatt 209 szöveges üzenetet indítottak. 

A karácsonyi időszakban még többet használták a mobilinternetet a Telenor ügyfelei. Az adatforgalom alapján piacvezető szolgáltatónál összesen 136 183 GB-nyi adatot töltöttek le és fel december 24. és 26. között; 54,1 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A legforgalmasabb időszak karácsony utolsó napjának estéje volt: december 26-án 19 és 21 óra között az adatforgalom elérte az 5500 GB-ot. A robbanásszerű növekedés oka, hogy a folyamatos hálózatfejlesztésnek köszönhetően egyre nagyobb területen, egyre nagyobb sávszélességgel érhető el a Telenor mobilinternet hálózata, a Hipernet. Az adatforgalom folyamatos emelkedéséhez szintén hozzájárul, hogy ma már a szolgáltatónál értékesített készülékek kétharmada okostelefon.

A tavalyi évhez hasonlóan most is sokan küldték el jókívánságaikat MMS-ben. Több mint 90 ezer multimédiás üzenetet továbbítottak a szolgáltató előfizetői idén december 24. és 26. között. A legforgalmasabb időszak a Szenteste volt: december 24-én közel 6 millió SMS-t és 57 ezer MMS-t küldtek a Telenor ügyfelei. Volt olyan pillanat, amikor az SMS-ek száma másodpercenként elérte a 209-et. Bár az elküldött szöveges üzenetek száma némileg elmaradt a 2011-es forgalomtól, ez a csökkenés is arra utal, hogy egy év alatt jelentősen nőtt azok aránya, akik leginkább már mobilinterneten keresztül tartják a kapcsolatot barátaikkal, szeretteikkel és e-mailben vagy közösségi oldalakon küldik el jókívánságaikat.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás