Prémium kategóriás LG IPS monitorok mutatkoztak be a CES-en

forrás: Prím Online, 2013. január 9. 14:10

Az LG Electronics (LG) az idei CES-en mutatta be új IPS-monitorait. A figyelemreméltó monitorválaszték tagjai a szórakozásra kifejlesztett UltraWide, a professzionális alkalmazásra szánt ColorPrime, illetve az érintésalapú használatra tervezett Touch 10. Mindhárom modell IPS technológiát alkalmaz, és kiemelkedő képminőséget nyújt. 

UltraWide monitor: multitasking és multimédiás funkciók 

 
Az LG 29EA93 UltraWide monitor az LG első 21:9-es képarányával rendelkező monitora. Ez a ~74 cm-es (29 hüvelykes) képátlójú monitor párhuzamos munkavégzés mellett kiválóan alkalmas multimédiás tartalmak (például szélesvásznú filmek) megtekintésére is. A monitor mozivásznakéhoz hasonló képaránnyal és mindössze pár milliméteres CINEMA SCREEN formatervezésű kerettel rendelkezik. Az UltraWide tervezése során kiemelt figyelmet kapott a hatékonyság kérdése. A monitor ideális felületet kínál teljes dokumentumok elemzésére, ugyanis a nagyobb képátmérő lehetővé teszi, hogy egyszerre több táblázatoszlop legyen látható.
 
A négyablakos felosztással (4-Screen Split) kifejezetten gyors és kényelmes a párhuzamos feladatvégzés. A funkció használatakor az UltraWide képernyője négy részre oszlik, így nincs szükség az ablakok egyesével történő átméretezésére és elhelyezésére, a felhasználók néhány kattintással praktikusan és gyorsan elrendezhetik a programokat. A kettős csatlakoztatási lehetőség (Dual-Link Up) tovább bővíti a sokoldalú szolgáltatások sorát, mivel a monitor egyszerre két külső eszközhöz (pl. hordozható vagy asztali számítógéphez, okostelefonhoz, fényképezőgéphez, illetve külső merevlemezhez) is csatlakoztatható. Bankárok, kutatók, grafikusok, újságírók — szinte nincs olyan terület, ahol ne tudnák kihasználni az UltraWide monitor kínálta előnyöket. A grafikusok számára különösen hasznosnak bizonyulhat a monitor által nyújtott 100%-os sRGB színvisszaadás, illetve a hardveres színkalibrálás támogatása. A monitor IPS technológiával párosítja ezeket a nagyszerű szolgáltatásokat a forrásanyag színeinek lehető legpontosabb visszaadásának érdekében. 
 
Touch 10 monitor: Windows 8 rendszerre és tíz ujjas érintésvezérlésre optimalizálva
 
A 23ET83 Touch10 monitor tízpontos érintőképernyője optimális felhasználói élményt biztosít Windows 8 operációs rendszerhez. Míg a korábbi érintőképernyők többségén egyszerre csak két ujjal lehet áthelyezni, görgetni vagy ráközelíteni (zoomolni), addig az LG 58 centiméteres (23 hüvelykes) képátlójú Touch10 monitorát akár mind a tíz ujjunk használatával is vezérelhetjük. Ennek köszönhetően gyorsabban és kényelmesebben gépelhetünk a Windows 8 érintő-billentyűzetének használatakor. Ezek alapján elmondható, hogy az LG 23ET83 Touch10 monitor az érintőképernyős okostelefonok használói számára a már jól ismert és megszokott kényelmet nyújtja. 
 
A Touch 10 monitor kreatív felhasználási lehetőségeket biztosít olyan alkalmazások használatakor, mint például a virtuális zongora, szintetizátor, vagy más zenekészítő programok. Érintőképernyője révén a gyermekek könnyedén kezelhetik a tanulást segítő oktatóalkalmazásokat és legújabb szoftvereket. Az IPS kijelző élénk színekkel és nagy betekintési szöggel rendelkezik, utóbbi különösen hasznos akkor, ha egyszerre többen nézik a képernyőt. 
 
Mindezen túl a képernyő telepítése és beállítása igen egyszerű. A monitor csatlakoztatását követően rögtön minden érintési funkció használható, külön szoftver nélkül. A Windows Áruházban számos érintőképernyőre tervezett alkalmazás érhető el. A CES 2013 kiállításon a Touch10 mellett még az LG ET63 monitora is megtekinthető lesz, amely szintén tízpontos érintőfunkcióval rendelkezik. 
 
ColorPrime monitor: nagyágyú a színkezelés terén
 
A 27EA83 ColorPrime a filmkészítők, fényképészek, fotoriporterek, dizájnerek és más grafikai szakemberek számára készült monitor, amely magas minőségű kép- és színvisszaadást tesz lehetővé. A WQHD (Wide Quad High Definition) felbontásának (2560 x 1440 képpont) köszönhetően a monitor lenyűgöző vizuális élményt nyújt, továbbá széles színpaletta előállítására is képes: visszaadja az sRGB színtér 100%-át, illetve az Adobe RGB színtér 99%-át. 
 
A monitor gyárilag kalibrált színpalettával és mellékelt kalibrálási jelentéssel érkezik. A lehető legpontosabb és leginkább élethű színek biztosítása érdekében az LG ColorPrime ezen kívül hardveres kalibrálást is lehetővé tesz és ehhez a speciális True Color Pro szoftvert is mellékeli a gyártó. A monitor 90 fokkal elforgatható, ami nagy segítség lehet a grafikai szakemberek munkája során.
 
Az IPS technológia: élénk színek és tökéletes képélesség
 
A lehető legjobb képminőség biztosítása érdekében az itt bemutatott mindhárom modell az LG fejlett IPS (In-Plane Switching) paneljeit használja. Az LG innovatív IPS-monitorjainak eladási értékei az elmúlt évekhez képest megháromszorozódtak, rengeteg elismerést és kiváló kritikákat kaptak a világ vezető IT-magazinjától. Az újgenerációs IPS monitorok az eltérő technológiának hála előnyösebb tulajdonságokkal rendelkeznek a TN paneles képernyőkhöz képest. Élénk színeket és rendkívüli képélességét biztosítanak, továbbá minimális a szemet fárasztó, mozgás érzetét keltő elmosódás.
Kulcsszavak: CES monitor LG

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy teljesítményű memória munkaállomásokhoz és felső kategóriás asztali számítógépekhez

A memóriatermékek és technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. nagy teljesítményű memóriatermékeket gyártó részlege, a Kingston FURY a Kingston FURY Renegade Pro DDR5 RDIMM memóriával bővítette DDR5 memóriacsaládját. Az új, túlhúzható szerverosztályú memóriamodult a következő generációs munkaállomások és felső kategóriás asztali gépek számítástechnikai igényeinek kielégítésére tervezték.

2023. március 20. 21:23

Már a hazai gamerek is lecsaphatnak az LG 240 Hz-es képfrissítésre képes OLED monitorjaira

Már Magyarországon is elérhetőek az LG legújabb top kategóriás gaming OLED monitorjai. A 45 colos képátlójú 45GR95QE-B és a 27 colos 27GR95QE-B UltraGear OLED kijelzők az élénk színek és a mélyfekete árnyalatok megjelenítése mellett maximálisan gördülékeny játékmenetet garantálnak: másodpercenként akár 240 képkocka megjelenítésére képesek, mindezt ultraalacsony válaszidő mellett. A 45 colos modell hajlított képernyője extra nagy görbületű, így a teljes képernyőfelületen tisztán, torzulás nélkül láthatóvá válik minden részlet, ezzel kielégítve a haladó és profi játékosok minden igényét.

2023. március 20. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48

Megszervezik Magyarország első leginnovatívabb fejlesztői versenyét

2023. február 19. 13:20