Ismét nemzetközi fenntarthatósági indexben a Magyar Telekom

forrás: Prím Online, 2013. január 11. 09:37

A Magyar Telekom 2013-ban is bekerült a közép- és kelet-európai CEERIUS fenntarthatósági tőzsdeindexbe. A független értékelés alapján megerősített befektetői minősítés jelzi, hogy a Magyar Telekom továbbra is a fenntarthatóságban élen járó vállalatok közé tartozik nemzetközi szinten is.

A Bécsi Értéktőzsde által 2009-ben indított CEERIUS (Central and Eastern European Responsible Investment Universe) közép- és kelet-európai felelős befektetői indexbe olyan cégek kerülhetnek be, amelyek fenntarthatósági – azaz környezeti, társadalmi és gazdasági szempontokat együtt értékelve – a legjobban teljesítenek. Az index összeállítását az RFU (Reinhard Friesenbichler Unternehmensberatung) osztrák tanácsadó cég végezte. A vállalatok felelős érintetti (stakeholder) kapcsolataik alapján kerültek pontozásra, vizsgálták többek között a viszonyukat saját alkalmazottaikhoz, az ügyfelekhez, a piaci partnerekhez, a társadalom egészéhez, illetve a temészeti környezethez. 
 
A Magyar Telekom teljesítményét az auditált 2011-es Fenntarthatósági jelentés és egy részletes kérdőív alapján értékelték. A kérdések kitértek többek között a vállalat humán stratégiájára, a klímavédelmi eredményekre -  mint a csökkenő szén-dioxid kibocsátás, növekvő mértékű megújuló energiaforrás-használat -  valamint a munkatársak önkéntes szerepvállalására is. 
Kulcsszavak: +céginfo Magyar Telekom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59