A Facebook okostelefon-bejelentésére vár a szakma

MTI Sajtóadatbank, 2013. január 14. 10:34

A Facebook kedden tájékoztatót tart, amelynek témáját nem jelezte előre, a TechCrunch szakmai hírportál feltételezése szerint azonban az eseményen az elemzők által már régóta gyanított "Facebook Phone" okostelefont jelentik be.

A közösségi portál saját készülékéről szóló találgatásoknak a The New York Times online kiadásának egy tavaly májusi írása szolgált alapul, amely arról számolt be, hogy iPad- és iPhone-tervezésben jártas mérnököket toboroz a Facebook. Erősítette a gyanút az az értesülés is, hogy a Facebook és a kínai HTC együttműködésre lépett egy Buffy kódnevet viselő okostelefon kifejlesztésére.
 

Mark Zuckerberg ugyanakkor egy szeptemberi konferencián arról tájékoztatta a TechCrunch szakemberét, hogy "nem tartja megfelelő stratégiának" a saját okostelefont. Értesülések szerint a Facebook korábban már tájékoztatta partnereit, például a Google és az Apple vállalatot arról, hogy nem áll szándékában saját gyártmányú készülékeket piacra vinni. A Facebook ugyanakkor mindig is ismert volt titoktartásáról.
 

A szakértők előtt az egyelőre nem világos, hogy a Facebook a saját márkájú okostelefon alatt saját gyártású készüléket, illetve egy vagy több, más gyártótól átvett "Facebook OS" operációs rendszeren futó készüléket ért-e. A TechCrunch szerint valószínűleg az utóbbiról van szó.
 

A TechCruch szakértőjének megítélése szerint a keddi tájékoztatás jóval nagyobb volumenű rendezvény lesz annál, hogy pusztán egy új alkalmazás bemutatásáról legyen szó. A Facebook kaliforniai székhelyén és Londonban egyszerre rendezi meg a tájékoztatót, amelyre a világ minden tájáról hívott meg újságírókat.


http://techcrunch.com/2013/01/12/facebook-phone-yes-again/

Kulcsszavak: okostelefon Facebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09