Több nyugati újságot is támadtak a kínai hackerek

MTI Sajtóadatbank, 2013. február 2. 09:44

A The New York Times után a Wall Street Journal és a Bloomberg informatikai rendszerébe is betörtek a kínai hackerek - vált ismertté pénteken Sanghajban.

    A The New York Times amerikai napilap még szerda este közölte, hogy október óta kínai hackerek többször bejutottak informatikai rendszerébe, megszerezve minden egyes alkalmazott jelszavát. A betolakodók vélhetően oknyomozó írások után kutattak, a lap ugyanis október végén Ven Csia-pao kínai miniszterelnök családjának vagyonáról és üzleti érdekeltségeiről közölt írást, azt állítva, hogy Ven és családja a politikus hivatali ideje alatt 2,7 milliárd dolláros vagyonra tett szert.


    A Bloomberg hírügynökség szintén  bejelentette, hogy a leendő elnök és hozzátartozói anyagi helyzetét nagyító alá vevő tavaly júniusi írása után kínai hackerek célpontjává vált. A hackerek többször próbálkoztak azzal, hogy beférkőzzenek az ügynökség informatikai rendszerébe.


    A Wall Street Journal ugyancsak hasonló kísérletekről számolt be, azt állítva: bizonyítéka van arra, hogy a rendszerébe bejutó hackerek kizárólag a lap Kínáról szóló tudósítását figyelték, nem kereskedelmi előnyök vagy felhasználói információk szerzése volt a céljuk. Kifejezett célpontot a lap pekingi irodájának munkatársai jelentették, akik többek közt Po Hszi-laj volt csungkingi párttitkár és gyilkos feleségének botrányáról és korrupciós ügyeiről írtak.


    A kínai külügyminisztérium szóvivője a vádakat felelőtlenek és mindenféle valós alapot nélkülözőnek nevezte. Hung Lej hozzátette: Kína maga is kibertámadások áldozata, az ország törvényei pedig tiltják az internetes kalózkodást és a világháló biztonságának megsértését.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50