Új, terhelés-optimalizált vállalati IT megoldások a Delltől

forrás: Prím Online, 2013. február 5. 08:00

A Dell bejelentette az SAP HANA® platformhoz kifejlesztett új megoldásait, amelyek jelentősen leegyszerűsítik az ügyfelek számára üzleti szempontból létfontosságú alkalmazások és terhelések futtatását és telepítését. Továbbá lehetővé teszik, hogy a felhasználók könnyedén rendszerükbe illeszthessék az SAP HANA rendszert futtató Dell szervereket, adattárolókat és hálózati rendszereket.

A Dell bejelentette az Active System Manager 7.0 szoftver megjelenését is. Az eszköz a Dell egyesített infrastruktúra-kínálata, az Active System felügyeleti szegmensét képezi, és felhasználja a közelmúltban a Dell által felvásárolt Gale Technologies szakmai tudását is. Ezáltal az üzleti alkalmazások és informatikai szolgáltatások telepítése rendkívül egyszerűvé válik az ügyfelek számára. Az új termékek és tanúsítványok a Dell hardverek, szoftverek és szolgáltatások összekapcsolása által méretezhető és rugalmas adatközpont-megoldások létrehozására irányuló stratégiáját erősítik.

A jövő a terhelés-központú informatikai infrastruktúráé
A Forrester Research közelmúltban készített felméréséből kiderül, hogy az IT rendszerek telepítésének jövőjét a terhelés-központú informatikai infrastruktúra jelenti.1 A kutatási eredmények szerint „a fordítva működő, technológiaorientált megközelítésnek véget kell vetni, és az adatközpontban található szervereket, tárhelyeket és hálózatokat a legfontosabb tényező, a tényleges terhelés alapján kell megtervezni, nem pedig fordítva.”

„Az ügyfeleknek azokra az üzleti folyamatokra és alkalmazásokra kell összpontosítaniuk, amelyek segítségével versenyképesek maradhatnak a piacon. Ehhez alkalmazásokra optimalizált, integrált infrastruktúrára és megoldásokra van szükség. A Dell olyan rugalmasságot nyújt ügyfelei számára, amely az üzleti céljaik szempontjából legfontosabb feladatok megvalósításához szükséges. Ráadásul a teljes birtoklási költség (TCO) csökkentésének és az alacsonyabb üzemeltetési költségeknek köszönhetően a pénzügyi terheket is enyhíti” – mondta el Dario Zamarian, a Dell vállalati rendszerekért és megoldásokért felelős részlegének alelnöke és vezérigazgatója.

A Dell SAP HANA platformhoz fejlesztett megoldásai
A Dell kibővített megoldásai első alkalommal tartalmazzák az SAP HANA platform előre integrált rendszerként való futtatásához szükséges SAP-tanúsítvánnyal rendelkező Dell szervereket, Dell tárhelyet és Dell hálózatkezelési technológiákat. Ezek a különféle, 1 terabájttól több mint 4 terabájtig terjedő konfigurációban elérhető, előzetesen integrált rendszerek a Dell egykiszolgálós eszközeivel megegyező architektúrára épülnek. Ezen vállalati szintű megoldások a következőket teszik lehetővé az ügyfelek számára:


·    Hatékonyabban optimalizálhatják az SAP megoldások munkaterheléseit, továbbá azonnal elérhetik és elemezhetik a működéssel kapcsolatos adatokat gyakorlatilag minden olyan adatforrásból, amely előre integrált rendszerekkel és az SAP HANA futtatásához szükséges SAP-tanúsítvánnyal rendelkezik.
·    Megkönnyítik a rendelést és felgyorsítják a telepítést az előzetesen konfigurált, összeállított és tesztelt, előre integrált rendszerekkel.
·    Vállalati szintű működést és teljesítményt biztosítanak a Dell szerverek és a Dell Storage technológia részét képező rendszerfelügyeleti, automatikus szintkezelési, energiagazdálkodási és méretezési képességek kihasználásával.
·    Felgyorsítják az értékteremtési folyamatot a Dell Services átfogó szolgáltatáscsomagjainak köszönhetően, amelyek értékelési, telepítési, képzési, elemzési, valamint megoldástervezési- és fejlesztési szolgáltatásokat kínálnak.
·    Még egyszerűbb és költséghatékonyabb frissítési lehetőséget biztosítanak; a többplatformos stratégiával ellentétben infrastruktúrájuk a meglévő befektetések kihasználásával bővíthető.

Az SAP azért a Dell Services szolgáltatásait választotta technológiai megoldásaihoz, mert a Dell globális léptékben képes megoldásokat biztosítani. Az SAP HANA rendszert bevezető ügyfelek számára a Dell Services értékelési, elemzésimegoldás-tervezési és -fejlesztési, telepítési, képzési, támogatási és karbantartási szolgáltatásokat biztosít.
Az SAP HANA egy teljes mértékben újragondolt, valós idejű adatbázisplatform. Gördülékenyebbé teszi az elemzési, tervezési, előrejelzési és véleményelemzési folyamatokat, így az adott vállalkozás valós idejű adatokon alapuló döntéseket hozhat.

Dell Active System Manager 7.0
A Dell a Gale Technologies közelmúltbeli felvásárlásával szerzett innovatív megoldások és szakértelem révén az Active System Manager 7.0 az Active System felügyeleti képességeit a fizikai infrastruktúráról a virtuális infrastruktúrára és a terhelésekre is kiterjeszti. Az Active System Manager 7.0 beépül az Active System 800 rendszerbe és az ahhoz tartozó referencia-architektúrába. Néhány példa az új megoldás szolgáltatásaira, amelyek lerövidíthetik az ügyfelek által fejlesztett alkalmazások bevezetésének idejét:
·    Vegyes fizikai és virtuális infrastruktúrák gyors kiépítése és megszüntetése.
·    Az új terhelések kiosztásához szükséges idő- és művelet mennyiség drasztikus csökkentése az egyszerű beállításnak köszönhetően.
·    A fizikai és virtuális hálózatok, valamint a szerver és a tárhely erőforrásainak hatékony elosztása és kezelése olyan erőforrás-készletek létrehozásával, amelyek több rendszert is lefednek, és amelyekhez újabb erőforrások adhatók hozzá.
·    Virtuális és fizikai erőforrás-kapacitás ütemezése, elosztása és biztosítása összetett terhelésekhez, azonnali vagy későbbi időpontokra vonatkozóan.
·    Az új munkaterhelések hozzáadásával járó problémák megszüntetése a folyamatos széles körű bővíthetőség, a minőségi informatikai szolgáltatásbiztosítás, valamint a rugalmas kezelhetőség révén.

„Ügyfeleinknek a nagyobb hatékonyság és az előnyösebb döntések érdekében gyorsabb hozzáférésre volt szükségük ellátásilánc-adatokhoz. Ezért esett a választásunk a Dell SAP HANA rendszerhez kifejlesztett megoldására. Adatainkhoz rögtön hozzáférünk, a Dell új, kibővített megoldásaihoz hasonlóan pedig ez a megoldás is hatékonyan és megbízhatóan segít az üzleti szempontból létfontosságú SAP szoftverkörnyezetek teljesítményének maximalizálásában” – mondta Nikolaj Schmitz, a Gesellschaft für Information und Bildung (G.I.B) informatikai vezetője.

Elérhetőség
A Dell SAP HANA rendszerhez konfigurált kibővített megoldásai jelenleg az EMEA régióban és az Amerikai Egyesült Államok területén érhetőek el. További információkért látogasson el a következő weboldalra: www.dell.com/hana.
„Az Active System Manager 7.0 az Active System 800 és az ahhoz tartozó referencia-architektúra részeként februártól érhető el az Egyesült Államokban, illetve késő tavasztól Európában.

Kulcsszavak: infrastruktúra SAP Dell

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG ThinQ okosotthon-platformról hamarosan több márka termékeit is irányíthatjuk

Az LG Electronics (LG) hamarosan elérhetővé teszi a Home Connectivity Alliance HCA 1.0 specifikációjának első kereskedelmi implementációját, amely az LG ThinQ okosplatformon keresztül lehetővé teszi a különféle márkájú készülékek összekapcsolását. Ez év végére a felhasználók az LG ThinQ alkalmazáson keresztül többek közt olyan márkák eszközeit is vezérelhetik majd, mint a Samsung vagy a Vestel, így kényelmesen kezelhető, teljeskörűen összekapcsolt okosotthon-ökoszisztémát alakíthatnak ki.

2023. szeptember 21. 19:21

Hamar eldől, hogy a lányok nem lesznek mérnökök

A pályaválasztás legtöbbször már a középiskoláig eldől, és a támogató közeg hiánya miatt választja kevesebb lány a műszaki-technológiai hivatást – állapítja meg a CETIN Hungary Zrt. kutatása. A független, integrált telekommunikációs infrastruktúraszolgáltató ezen szeretne változtatni: a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) szakmai partnerségével középiskolás lányoknak ingyenes tehetségprogramot indít.

2023. szeptember 21. 15:44

Megkezdte működését a Kyndryl Alapítvány a helyi közösségek fejlődéséért

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT-infrastruktúra-szolgáltatója szeptember 18-án elindította a Kyndryl Alapítványt. Az alapítvány olyan nonprofit szervezeteket támogat majd, amelyek kritikus társadalmi problémákra keresnek megoldásokat. A Kyndryl Alapítvány a vállalat globális vállalati jószolgálati programját terjeszti ki, és jelzi, hogy a Kyndryl elkötelezett a pozitív társadalmi szerepvállalás mellett, összhangban az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaival.

2023. szeptember 21. 14:18

Binance-felmérés: az adományozók harmada már blokkláncon utal

Átlátható, jól nyomon követhető módja az adományozásnak a blokklánctechnológián alapuló átutalás. Ez a három fő előnye a kriptovalutában történő jótékonykodásnak a Binance által megkérdezett emberek szerint. Bár a legtöbben még mindig inkább hagyományos pénzügyi eszközökkel támogatnak jótékony célokat, a felmérésben megkérdezettek közel harmada már a kriptót részesíti előnyben. A világ legnagyobb kriptotőzsdéje a közelmúltban több millió dollárnyi kriptovalutát utalt át a katasztrófa-sújtotta területeken élő felhasználóinak Marokkóban, Líbiában és Törökországban.

2023. szeptember 21. 12:47

Innovációs versenyt rendez a Bosch: fiatalok jelentkezését várják, több mint 4 millió forint a tét

Útakadályokat detektáló drón, vezeték nélküli hőérzékelő kocka, automatizált szellőztető rendszer – csupán néhány úttörő megoldás, melyeket az elmúlt években hoztak össze a Code #LikeABosch hackathon szemtelenül fiatal résztvevői, mindössze 48 óra leforgása alatt. A hibrid innovációs verseny idén szeptember 29-30-án várja a középiskolás és egyetemista indulókat, akik szívesen tesztelnék problémamegoldó képességüket olyan hardveres és szoftveres kihívásokban, melyekkel valós változást hozhatnak az emberek életébe. Érdemes megfontolni a személyes részvételt nemcsak a közösségi élmény, de a helyszín miatt is, a szentendrei úti Gamerland ugyanis a szünetekben is szórakoztató programok tárházát kínálja a fiatal ötletgazdáknak.

2023. szeptember 21. 11:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59