Ismeretterjesztő kiadványok a média- és hírközlési szolgáltatások felhasználóinak

forrás: Prím Online, 2013. február 7. 08:39

A kéretlen e-mailektől a számhordozáson keresztül a digitális tévézésig hat témában kaphatnak hasznos tanácsokat, fontos ismereteket az érdeklődők a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ingyenesen hozzáférhető, új kiadványaiból.

Az NMHH felelős hatóságként fontosnak tartja, hogy a felhasználókat közvetlenül tájékoztassa azokról a média- és hírközlési tematikájú kérdésekről, amelyekkel kapcsolatban különösen lényeges a jelenlegi szabályok naprakész és alapos ismerete.
Az Amit érdemes tudni… című, eddig elkészült hat tájékoztató kiadvány ismerteti a gyermekvédő zárak, a termékmegjelenítés, a roaming, a számhordozás, a kéretlen e-mailek és a digitális televíziózás témaköreinek leglényegesebb, közérthetően rendszerezett tudnivalóit.
A brosúrák ingyenesen elérhetők a hatóság ügyfélpontjain (lásd: http://nmhh.hu/ugyfelszolgalat), illetve letölthetők a http://nmhh.hu/kiadvanyok oldalról is.
Az NMHH célja, hogy a kiadványok segítségével növelje a nagyközönség ismereteit azokról a jogokról, amelyek őket mint a hírközlési- és médiaszolgáltatások felhasználóit megilletik, valamint az is, hogy hozzájáruljon a tudatos médiahasználat elterjedéséhez.
Az NMHH a jövőben további témákkal is bővíti kiadványsorozatát.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Microsoft MI-alapú virtuális asszisztense

Épp most lépünk be a mesterséges intelligencia által meghatározott korszakba – egy olyan új világba, amelyben alapvetően változik meg a technológiához való viszonyunk, és az is, hogy milyen előnyöket kínál számunkra a technológia. 

2023. szeptember 24. 15:52

Erre nem számítottunk – megtorpant az online kiskereskedelem

Az idei II. negyedévben mind értékben, mind a vásárlások számában visszaesett az online boltokban bankkártyával fizetett tranzakciók száma az év első három hónapjához képest. Ennek ellenére minden 5. bankkártyával itthon fizetett forintot webshopokban költünk el – derül ki a BiztosDöntés.hu összeállításából.

2023. szeptember 24. 13:20

Kontakt jelnyelvi tolmácsszolgáltatás a Telekomnál

2023. szeptember 24-étől a Magyar Telekom 29 üzletében és telefonos ügyfélszolgálatán jelnyelvi tolmácsszolgáltatás vehető igénybe a hallássérült ügyfelei akadálymentes kiszolgálása érdekében.

2023. szeptember 24. 11:44

MI-vel teszi hatékonyabbá és fenntarthatóbbá a cégek működését a Schneider Electric

Mesterséges intelligencia (MI) megoldással egészíti ki EcoStruxure Resource Advisor megoldását a Schneider Electric, a lépésnek köszönhetően a vállalati döntéshozók még gyorsabban férhetnek hozzá a cégük energiafelhasználási és fenntarthatósági adataihoz. Az új rendszer zártkörű béta tesztje szeptemberben indul és várhatóan az év végén, illetve 2024 elején lesz szélesebb körben is elérhető.

2023. szeptember 24. 10:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59