Megérkezett a SAS Visual Analytics új verziója

forrás: Prím Online, 2013. február 7. 08:54

Az üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások vezető szállítójának számító SAS bemutatta SAS® Visual Analytics megoldásának új verzióját, amelynek köszönhetően a vizuális adatfeltáró eszköz mostantól munkacsoportok és közepes méretű vállalatok számára is elérhető. A szoftver új verziója egyesíti az üzleti intelligenciát (BI-t) a világvezető analitikával, és többek között kibővített grafikus megjelenítési lehetőségeket és elemző képességeket kínál.

A SAS memóriaalapú adatfeltáró eszközével a felhasználók bármekkora adatmennyiség esetén megvizsgálhatják az adatokat, percek vagy akár másodpercek alatt végezhetnek analitikus számításokat több milliárd adatsoron, és vizuálisan bemutathatják az eredményeket. Az önkiszolgáló megoldással a vezetők azonnal elérhetik a legfrissebb adatokon alapuló riportokat vagy mobil dashboardokat személyi számítógépen vagy táblagépen, így gyorsabb és jobb döntéseket hozhatnak meg, és az IT részlegek is felszabadulhatnak a folyamatos információigények alól.

A SAS létrehozott egy online környezetet, ahol az érdeklődők kipróbálhatják a SAS Visual Analytics megoldást: az új interaktív SAS Visual Analytics Demo lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy testközelből is megismerjék a szoftvert.

A SAS tavaly márciusban mutatta be SAS Visual Analytics szoftverét kifejezetten a big data kihívásaira válaszul, és az iparági szabványos blade szerver alapú rendszerek és az EMC Greenplum, valamint a Teradata adatbázis-eszközök skálázhatóságának kiaknázására. Az új verzió mostantól a jellemzően részlegméretű szerverként használt hardverplatformokon is elérhető, így a SAS big data megoldásának előnyeit ezentúl szervezeti egységek és munkacsoportok is kihasználhatják, adatmennyiségtől függetlenül.

Hitel-vizualizáció


„A SAS Visual Analytics egy gyors és könnyen kezelhető megoldás, amellyel az elemzőink összefüggéseket fedezhetnek fel üzleti adatainkban" - mondta el Bernd Bütow, a Creditreform ügyvezető igazgatója, hozzátéve: „Ezáltal jobb minőségűvé és pontosabbá válnak az előrejelzéseink. Ráadásul a SAS eszközét olyan egyszerű használni, hogy nincs is szükségünk további képzésre." A Creditreform több mint 24 millió, Kínából és 26 európai országból származó, éjjel-nappal rendelkezésre álló hiteljelentést tesz elérhetővé. A SAS szoftverével a vállalat gyorsan felismerheti a kapcsolatokat a nagy mennyiségű adatokban, és egyszerűen értelmezhető ábrákon mutathatja be az eredményeket.

Nagy teljesítményű analitika

Egy másik memóriaalapú SAS megoldás, a SAS High-Performance Analytics Server szintén új alkalmazási lehetőségeket kínál. Azok az ügyfelek, akiknek korábban külön blade szerver rackre, illetve Teradata vagy EMC Greenplum adatbázis-eszközre volt szükségük a modellező szoftverhez, ezentúl olyan hardverplatformokon futtathatják a megoldást, amelyet más alkalmazásokra is használnak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Budapesten nyomtat először vasúti fékalkatrészt a Knorr-Bremse

A Knorr-Bremse csoport vasúti üzletága Budapesten indította el a 3D fémnyomtatás bevezetésének vizsgálatát. Az új technológiától a prototípusok, az egyedi gyártóeszközök és pótalkatrészek gyártási idejének jelentős csökkenését várja a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest.

2018. március 21. 16:45

Májusban indul a Startup Campus London ötödik szemesztere

A Cambridge-i Future: Hungary rendezvényen jelentették be a Startup Campus London ötödik szemeszterének indulását.  Az Enterprise Hungary által életre hívott programba bekerülők, 4 szombati alkalomból álló térítésmentes kurzuson vehetnek részt Londonban, a világ egyik legsikeresebb egyetemi inkubátorában.

2018. március 21. 13:35

A Xerox és az EFI együttműködése a nyomtatás következő generációjának alapjait teremti meg

A Xerox és az EFI (Electronics For Imaging) februárban mutatta be az új Fiery DFE-t, azaz nyomtatásvezérlő szerverét, mely új és igen hasznos lehetőséget biztosít a nyomdák számára az értéknövelt nyomtatás területén. Segítségével elérhetővé váltak az olyan egyedi és különleges applikációk, melyek akár fémes (arany, ezüst), vagy clear lakk hatású szárazfestékeket használnak.

2018. március 21. 12:21

A Fujitsu IoT-infrastruktúra megoldása az ingatlankezelőknek is jól jön

Svédország legnagyobb ingatlankezelő vállalatainak egyike, az Akademiska Hus, a Fujitsut bízta meg felhőalapú IoT-infrastruktúra megoldása fejlesztésével. A megoldással a cég digitalizálja irodai környezete működését, ösztönzi a további növekedést, és mérsékli ügyfelei energiaköltségeit. Az ingatlanfejlesztő Csoport a Fujitsu PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation jól skálázható IT-architektúráját fogja bevezetni, amely a VMWare integrált hibridfelhő-platformjának rugalmasságával és skálázhatóságával ötvözi a Fujitsu PRIMERGY szerverek nagy teljesítményét és energiahatékonyságát.

2018. március 21. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A webáruházak körében az online marketing az abszolút győztes

2018. március 7. 10:51

Közel az idő, amikor már nem lesz kormány

2018. február 20. 13:25

Gyorsuló vágykeltők – Minden út a fogyasztáshoz vezet!

2018. február 8. 10:28

Stratégiai program indul a blokklánc és fintech fejlesztések ösztönzésére

2018. január 26. 15:12
cloudappsportal.com