Megérkezett a SAS Visual Analytics új verziója

forrás: Prím Online, 2013. február 7. 08:54

Az üzleti analitikai szoftverek és szolgáltatások vezető szállítójának számító SAS bemutatta SAS® Visual Analytics megoldásának új verzióját, amelynek köszönhetően a vizuális adatfeltáró eszköz mostantól munkacsoportok és közepes méretű vállalatok számára is elérhető. A szoftver új verziója egyesíti az üzleti intelligenciát (BI-t) a világvezető analitikával, és többek között kibővített grafikus megjelenítési lehetőségeket és elemző képességeket kínál.

A SAS memóriaalapú adatfeltáró eszközével a felhasználók bármekkora adatmennyiség esetén megvizsgálhatják az adatokat, percek vagy akár másodpercek alatt végezhetnek analitikus számításokat több milliárd adatsoron, és vizuálisan bemutathatják az eredményeket. Az önkiszolgáló megoldással a vezetők azonnal elérhetik a legfrissebb adatokon alapuló riportokat vagy mobil dashboardokat személyi számítógépen vagy táblagépen, így gyorsabb és jobb döntéseket hozhatnak meg, és az IT részlegek is felszabadulhatnak a folyamatos információigények alól.

A SAS létrehozott egy online környezetet, ahol az érdeklődők kipróbálhatják a SAS Visual Analytics megoldást: az új interaktív SAS Visual Analytics Demo lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy testközelből is megismerjék a szoftvert.

A SAS tavaly márciusban mutatta be SAS Visual Analytics szoftverét kifejezetten a big data kihívásaira válaszul, és az iparági szabványos blade szerver alapú rendszerek és az EMC Greenplum, valamint a Teradata adatbázis-eszközök skálázhatóságának kiaknázására. Az új verzió mostantól a jellemzően részlegméretű szerverként használt hardverplatformokon is elérhető, így a SAS big data megoldásának előnyeit ezentúl szervezeti egységek és munkacsoportok is kihasználhatják, adatmennyiségtől függetlenül.

Hitel-vizualizáció


„A SAS Visual Analytics egy gyors és könnyen kezelhető megoldás, amellyel az elemzőink összefüggéseket fedezhetnek fel üzleti adatainkban" - mondta el Bernd Bütow, a Creditreform ügyvezető igazgatója, hozzátéve: „Ezáltal jobb minőségűvé és pontosabbá válnak az előrejelzéseink. Ráadásul a SAS eszközét olyan egyszerű használni, hogy nincs is szükségünk további képzésre." A Creditreform több mint 24 millió, Kínából és 26 európai országból származó, éjjel-nappal rendelkezésre álló hiteljelentést tesz elérhetővé. A SAS szoftverével a vállalat gyorsan felismerheti a kapcsolatokat a nagy mennyiségű adatokban, és egyszerűen értelmezhető ábrákon mutathatja be az eredményeket.

Nagy teljesítményű analitika

Egy másik memóriaalapú SAS megoldás, a SAS High-Performance Analytics Server szintén új alkalmazási lehetőségeket kínál. Azok az ügyfelek, akiknek korábban külön blade szerver rackre, illetve Teradata vagy EMC Greenplum adatbázis-eszközre volt szükségük a modellező szoftverhez, ezentúl olyan hardverplatformokon futtathatják a megoldást, amelyet más alkalmazásokra is használnak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mérnöki válaszok a klímaváltozás hatásainak csökkentésére

Ökológia és Gazdaság Fórum néven új interdiszciplináris munkacsoport alakul a Magyar Mérnöki Kamarában, amelynek célja, hogy a Föld ökológiai állapotának romlása és a klímaváltozás miatti kihívásokra mérnökileg megalapozott és szakmailag koordinált válaszokat és javaslatokat adjon.

2020. február 24. 16:20

Digital Health Summit – minden, amit ma tudhatunk a jövő egészségiparáról

Vajon elvégezheti egy robot a műtét utáni rehabilitációt, úgy, hogy a terapeuta több ezer kilométerről figyeli a gyógyulást? Miért lehet jó ötlet a digitalizált receptfelírás az orvosnak, betegnek és persze a finanszírozónak egyaránt? Kinek, mikor és hogyan érdemes befektetni a digitális egészségügybe? Izgalmas kérdések, viták és valódi válaszok várják a résztvevőket a digitális egészségügy első hazai konferenciáján, 2020. február 27-én.

2020. február 24. 13:22

Újabb termékek a Dell Technologies kínálatában

A Dell Technologies új peremhálózati megoldásokat jelentett be, melyek segítenek a vállalatoknak feldolgozni és értékes információvá alakítani a legváltozatosabb helyekről származó, több milliárd eszközben rejlő adathalmazt. A bővített portfólió olyan innovációkat tartalmaz mint a kompakt edge szerver, egy kisméretű moduláris adatközpont, továbbfejlesztett telemetriafelügyelet és egy streamelemző platform.

2020. február 24. 09:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás