ESET új generációs védelem már Mac-re is

forrás: Prím Online, 2013. február 7. 13:18

Az ESET bemutatta termékeinek legújabb generációját az ESET Cyber Security Pro-t és ESET Cyber Security-t, kifejezetten az egyre népszerűbb Mac OS X operációs rendszerekre szabva. Mindkét termék felhasználói maximalizálhatják biztonságukat, Mac gépük maximális teljesítményét élvezve, és mindössze egy kattintással megoldást találhatnak a biztonsági kockázatokra. Az ESET Cyber Security Pro rendelkezik szülői felügyelet funkcióval, amelynek segítségével a szülők ellenőrzésük alatt tarthatják gyermekeik online tevékenységét. Az online személyazonosságuk megvédésének érdekében a felhasználók blokkolhatják vagy engedélyezhetik a kiválasztott alkalmazások, szolgáltatások vagy portok bejövő és kimenő kapcsolatát vásárlás vagy banki ügyintézés közben.

Mindkét termék magasabb biztonsági szintet és proaktív védelmet kínál az OS X operációs rendszeren: a termékeket arra tervezték, hogy felvegye a küzdelmet a felmerülő biztonsági fenyegetésekkel szemben Mac OS X platformon valós időben, valamint kezelje a többféle platformok elleni kártevőket, amelyek a Windows vagy a Linux alapú rendszereket támadják a vegyes hálózatokban. Mind az ESET Cyber Security Pro, mind az ESET Cyber Security több mint egy tucat új vagy tökéletesített funkciót kínál. Az ESET Cyber Security Pro az ESET Cyber Security összes funkciójával rendelkezik, ezen kívül Személyi tűzfal megoldást, illetve webes tartalomkezeléssel rendelkező Szülői felügyelet modult is kínál.

“A teljesítmény fejlesztésének eredményeképp, illetve az ESET fejlett ThreatSense® keresőmotorjának segítségével az új termékek biztosítják az Apple számítógépek észrevétlen működését munka, filmnézés vagy más média központú funkció használata közben. A felhasználónak a legjobb felhasználói élményben, és az eredeti Mac "look and feel" felületben lehet részük”- mondta Béres Péter, a Sicontact Kft., az ESET magyarországi disztribútorának vezető IT tanácsadója.

Az ESET Cyber Security egy extra védelmi réteget ad az Apple gépek beépített internetes védelmi funkcióihoz, amely felkutatja és megállítja a felhasználó gépének megfertőzésére irányuló kísérleteket. Az ESET Cyber Security termékek a még ismeretlen rosszindulatú programok hatékony felderítésre összpontosítanak, a fejlett technológia, a variánsok hatékony felderítése és a generikus technológiák használatának segítségével. Alacsony rendszerigényüknek köszönhetően a Mac gépek, a védelem közben is folyamatos csúcsteljesítményre képesek. Ugyan csak a tökéletes védelmet erősíti az ESET felhő-alapú LiveGrid® rendszere is, amely folyamatosan figyeli a rendszerben futó programokat illetve folyamatokat, és összeveti az eredményt az ESET több millió felhasználójától, a világ minden pontjáról gyűjtött adatokkal.

A kutatások azt mutatják, hogy a Mac felhasználók általában nem ismerik az adott technológia részleteit, amely megkíméli őket a támadásoktól, illetve nem elég informáltak a Mac gépeket támadó rosszindulatú szoftverek hatásáról és számuk emelkedéséről. A 2012-es Macworld Magazine felmérése rávilágított arra, hogy a Mac felhasználók több mint fele, 57,5%-ka nem használ semmiféle antivírus védelmet. „Az elmúlt években a Mac gépekkel kapcsolatos rosszindulatú programok számának emelkedését tapasztalhattuk, amelyek már hatással vannak a felhasználókra is (mint például a Flashback trójai program 2012. áprilisi kitörése), különösen azért mert a Mac-es felhasználók gyakran nem tudják, hogy képesek könnyen vírust átadni a Windowst használó barátaiknak" – mondta Béres Péter.

Az AV-Compratives Mac Security Review 2012 áttekintése szerint az ESET új generációs termékei “nagyon jól átgondoltak”. “Az ESET Cyber Security Pro több mint egy víruskereső és lenyűgözött minket a számos funkciójával. A biztonsági csomag tartalmaz még személyi tűzfalat, szülői felügyeletet, valamint olyan további innovatív funkciókat, mint a futó folyamatok figyelése. Az ESET csomag az egyik legátfogóbb termék, amit valaha teszteltünk, és a felhasználói felület továbbra is egyértelmű és könnyen használható”, állapította meg a vizsgálat.

A Mac-es rosszindulatú programok megjelenése 2004-re tehető és mostanáig a ‘Straight Facts about Mac Malware’ microsite-on kerültek rögzítésre, az ESET kutatóiból álló csoport által. A Mac Malware részleg oktatási célokat szolgált az egyre növekvő Mac felhasználók részére, ahogy a legújabb Gartner közleményben is olvasható.

Az ESET Cyber Security Pro és ESET Cyber Security funkciói:

Biztonságban tartja a gyermekeket az interneten a szülői felügyelet megoldás (csak az ESC Pro verzióban) segítségével: engedje, hogy gyermekei élvezzék az internet jó oldalát anélkül, hogy aggódnia kellene értük. A szülők a weboldalszűrő használatával webhely-kategóriákat állíthatnak be, (Gyermek, Tinédzser, Felnőtt) vagy előre meghatározottakat szabhatják testre, ahogy nekik tetszik.  Ugyan csak lehetőségük van az engedélyezett vagy letiltott weboldalak listájának bővítésére, vagy adott felhasználó számára való engedélyezésére.

Védje meg személyes adatait a személyi tűzfal funkcióval (csak az ESC Pro verzióban): Az újonnan beágyazott tűzfal megakadályozza, hogy jogosulatlan felhasználók hozzáférjenek a Mac gépéhez távolról, és lehetővé teszi, különböző profilok meghatározását, amelyek mindegyike speciális beállításokkal rendelkezik a különféle helyzetekre.

Tartsa biztonságban magát az internetes fenyegetésektől a platformokon átívelő védelemmel: Hatékony védelmet nyújt a Mac-es rosszindulatú programok ellen ugyan úgy, mint a Windows alapú fenyegetésekkel szemben, amelyek talán nem ártalmasak a Mac felhasználóknak, de árthatnak a család és a barátok Linux és Windows alapú rendszereinek.

Telepítse és észre sem fogja venni, hogy dolgozik a háttérben a védelem: A program a háttérben fut, és csak akkor kér felhasználói beavatkozást, ha szükséges. A speciális beállításoknak köszönhetően igény szerint testre szabhatóak a biztonsági beállítások.

Cserélhető adathordozók ellenőrzése: Egy újabb védelmi szintet nyújt, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználó átvizsgálhassa a sok esetben nem biztonságos cserélhető adathordozókat (USB, CD, DVD, FireWire), amelyek potenciális veszélyforrásokat jelentenek.

Felhő-alapú védelem (ESET LiveGrid®): A víruskeresés optimalizálása a biztonsági listák és a biztonságosnak jelölt fájlok alapján, a felhő-alapú adatbázissal együttműködve. Ez a funkció lecsökkenti a hamis jelzések számát a minimumra. Az ESET LiveGrid® azonosítja a biztonságosnak jelölt fájlokat a felhasználó merevlemezén, így tökéletesítve és lerövidítve a keresés folyamatát.

Web és e-mail védelem: Továbbfejlesztett motor az e-mailek (POP3/IMAP) és a HTTP forgalom átvizsgáláshoz. Ez a funkció a levelező- és webklienstől függetlenül került integrálásra.




 

 

Kulcsszavak: Mac vírusirtó security Eset

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05