Négy új Canon PIXMA MX otthoni és kisirodai multifunkciós nyomtató

forrás: Prím Online, 2013. február 7. 13:45

A Canon a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta az új PIXMA MX395, MX455, MX525 és MX925 nyomtatókat. Az otthoni és kisirodai használatra egyaránt ideális multifunkciós készülékek a PIXMA MX375, MX435, MX515 és MX715/MX895 modelleket váltják fel. A nyomtatók automatikus dokumentumadagolással és nagyteljesítményű, kifinomult szoftverekkel rendelkeznek a könnyű nyomtatás, másolás, lapolvasás és faxolás érdekében.

Megnövelt hatékonyság
Az otthoni és kisirodai felhasználás hatékonyságának növelésére, a továbbfejlesztett hardverelemeket tartalmazó PIXMA MX925 két új előoldali papírtálcát kapott, amelyek egyenként 250 lapnyi normál, illetve 20 lapnyi fotópapír befogadására képesek. Több rugalmasságot kínál azon felhasználók számára, akik fényképeket és irodai dokumentumokat egyaránt szeretnének nyomtatni, valamint az új papírtálcákkal a nagyobb nyomtatási feladatok elvégzése is könnyebbé vált. A korábbi modellhez képest a PIXMA MX925 nyomtatási sebessége is nőtt: az A4-es dokumentumok akár 10 kép/perc sebességgel is nyomtathatók színesben és 15 kép/perccel fekete-fehérben.


Gyorsan és egyszerűen beolvashatók és másolhatók a többoldalas dokumentumok a PIXMA MX395, MX455 és MX525 beépített, 30 oldalas automatikus dokumentumadagolójával (ADF); míg a PIXMA MX925 egy még termelékenyebb, 35 lapos ADF-et kapott. A PIXMA MX525 és MX925 nyomtatókkal még papírt is könnyedén megtakaríthatunk köszönhetően a professzionális, kétoldalas nyomatásnak. A két új modellbe nagyobb színes kijelző is került, amely közvetlen hozzáférést biztosít a felhő alapú szolgáltatásokhoz, a kétfunkciós panellel pedig közvetlenül a nyomtatóról, egyszerűen elvégezhető a nyomtatás, másolás, beolvasás és faxolás.

Immár a Canon PIXMA MX család összes tagja a nagyobb kapacitású XL tintapatronokat használja, amelyekkel több dokumentum nyomtatható ki olcsóbban, anélkül, hogy a minőség terén kompromisszumokat kellene kötni. A PIXMA MX925-ben pedig a Canon nyomtatói közül elsőként használható az opcionális XXL pigment fekete tintapatron, amellyel akár 1000 oldalnyi A4-es dokumentum is kinyomtatható anélkül, hogy patront kellene cserélni.

Kifinomult szoftverek
Elsőként mutatkozik be az irodai PIXMA MX családban a Canon My Image Garden nevű szoftvere, amely kényelmes navigációt biztosít a nyomtatási és lapolvasási funkciók között. A My Image Garden egy „mindent egy helyen”-típusú platform, amely a Canon PIXMA nyomtatóihoz elérhető összes szoftvert egyetlen, könnyen kezelhető felület alá gyűjti, segítve az otthoni felhasználókat is az irodai folyamatok elvégzésében.  Ilyen szoftver például a lapolvasási funkciók hatékonyabbá tételére szolgáló automatikus beolvasás, fényképbeolvasás és dokumentumbeolvasás, illetve az üveglapnál nagyobb képek beolvasása (illesztéssegéd) funkció. Az új nyomtatókkal továbbá az olyan felhőszolgáltatásokba is lehet közvetlenül dokumentumokat beolvasni/beszkennelni, mint például a DropBox vagy az Evernote, valamint készíthetők jelszóval védett PDF dokumentumok is a nagyobb biztonság érdekében.

Kapcsolódási lehetőségek
A PIXMA MX455, MX525 és MX925 széles körű csatlakozási lehetőségeket kínál, például az Android, iOS és Windows RT operációs rendszerek alatt is elérhető Canon Easy-PhotoPrint alkalmazással támogatja az okostelefonokról és táblagépekről történő nyomtatást is.


A beépített Wi-Fi révén a nyomtatók egyszerűen megoszthatók az otthon vagy az irodában található több PC között. Az MX525 és MX925 támogatják a PIXMA Cloud Link funkciót is, amelynek része a Google Cloud Print – vagyis a Google Docs dokumentumok és Gmail-csatolmányok (JPEG vagy PDF fájlok) kinyomtathatók távolról, az interneten keresztül. A PIXMA Cloud Link közvetlen elérést kínál online fényképalbumokhoz illetve más hasznos nyomtatási sablonokhoz, naptárakhoz. A PIXMA MX455, MX525 és MX925 tartalmaz USB-csatlakozót is, vagyis a PDF és JPG formátumban beolvasott anyagok, illetve a faxok másolatai közvetlenül egy USB-s meghajtóra is menthetők.

Elérhetőség
A PIXMA MX395, MX455, MX525 és MX925 az európai, közel-keleti és afrikai régióban 2013 márciusától lesz kapható.PIXMA MX395 – a legfontosabb jellemzők:

·    Irodai multifunkciós készülék 30 lapos adagolóval
·    Nagyobb mennyiségű nyomtatás az XL patronokkal
·    Gyors fekete-fehér és színes nyomtatás
·    A4-es oldal másolása kb. 23 másodperc alatt
·    PDF-ek gyors előállítása
·    Szöveg felismerése PDF és JPEG fájlokból
·    Lapolvasás felhőbe
·    Easy-Web Print EX

PIXMA MX455 – a legfontosabb jellemzők:
·    Irodai multifunkciós készülék Wi-Fi-kapcsolattal
·    Nagyobb mennyiségű nyomtatás az XL patronokkal
·    30 lapos adagoló
·    Nyomtatás/lapolvasás okostelefonról és táblagépről
·    Apple AirPrint támogatása
·    Lapolvasás közvetlenül USB-meghajtóra
·    PDF-ek gyors előállítása
·    Lapolvasás felhőbe
·    Intelligens webes nyomtatás

PIXMA MX525 – a legfontosabb jellemzők:
·    Irodai multifunkciós készülék Wi-Fi/Ethernet-kapcsolattal 
·    30 lapos adagoló és automatikus kétoldalas nyomtatás
·    Nagyobb mennyiségű nyomtatás az XL patronokkal
·    6,2 cm-es TFT-kijelző
·    Google Cloud Print támogatása
·    Nyomtatás/lapolvasás okostelefonról és táblagépről
·    Apple AirPrint támogatása
·    Lapolvasás felhőbe

PIXMA MX925 – a legfontosabb jellemzők:
·    Nagy teljesítményű irodai multifunkciós készülék  
·    35 lapos, kétoldalas ADF
·    Kiemelkedő minőségű nyomatok 5 külön tintával
·    XL és XXL tintapatronok
·    250 lapos papírtálca
·    Nyomtatás/lapolvasás okostelefonról és táblagépről
·    Apple AirPrint támogatása
·    7,5 cm-es TFT-kijelző
·    Google Cloud Print
·    Kétoldalas nyomtatás
·    Közvetlen lemeznyomtatás
 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A modern idők professzionális felhasználóinak szánja új monitorát a Philips

A kreatív szakemberek és művészek sokoldalú munkát végeznek, és olyan megoldásokat keresnek, amelyek megfelelnek egyéni és speciális igényeiknek, így teljes mértékben kifejezhetik kreativitásukat. Munkájuk támogatásához olyan nagy teljesítményű monitorra van szükségük, amely teljesítménynövelő funkciókat, kiváló minőségű vizuális megjelenítést és kényelmes konnektivitást biztosít.

2022. november 21. 17:21

Az AGON 5. generációja új modellekkel bővül

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT tartozék márkája – bemutatja a legújabb AGON 5 sorozat két újabb modelljét: A 27″/68,6 cm-es AGON AG275QZ/EU Fast IPS panellel és Quantum Dot réteggel rendelkezik, így 1,07 milliárd színt jelenít meg, 240 Hz-es (felkapcsolható 270 Hz-re) frissítési frekvencia, 1 ms GtG és 0,5 ms MPRT válaszidő mellett. Alacsonyabb árú testvére, 27 hüvelykes AGON AG275QZN/EU magas kontrasztú Fast VA panellel rendelkezik és ugyanolyan e-sport specifikációkat nyújt: 240 Hz frissítési ráta, 1 ms GtG és 0,5 ms MPRT válaszidő. 

2022. november 17. 15:27

Megérkezett az M3, a Sony új gamer vonalának legfrissebb tagja

A Sony közzétette az INZONE M3 gaming monitor európai elérhetőségének listáját, mely szerint egyes országokban már most előrendeléseket lehet leadni a termékre. Az új gaming márka magába foglalja a Sony audiovizuális technológiájának úttörő szakértelmét és mindemellett olyan funkciókat kínál, amelyekkel a felhasználók maximálisan átélhetik a játék élményét. Az INZONE-t úgy tervezték, hogy rendkívüli teljesítményének köszönhetően a játékos igazán belemerülhessen az akcióba, és egyszerűbb lehessen számára a győzelem.

2022. november 17. 11:20

Bemutatták a legújabb Alienware termékeket

A Dell Technologies három új Alienware eszközt mutatott be. Az Alienware folytatja azon küldetését, hogy elsőrendű játékélményt teremtsen a most bemutatott három új eszközével: az átdolgozott Alienware R15 asztali számítógépével, a szintén játékosoknak szánt kompakt, de számos kiváló tulajdonsággal rendelkező Tenkeyless billentyűzettel és a már második QD-OLED Gaming monitorral, immáron az alacsonyabb árkategóriában.

2022. november 16. 20:01

Így profitálhat a két legnagyobb asztali FFF 3D nyomtatógyártó összeolvadásából

Az asztali FDM/FFF 3D nyomtatás két meghatározó szereplője, az Ultimaker és a Makerbot nemrég bejelentette a két vállalat összeolvadását. A partnerséget az iparban rendkívül népszerű Ultimaker S5 kétfejes 3D nyomtató globális promóciójával ünneplik.

2022. november 9. 20:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56