Négy új Canon PIXMA MX otthoni és kisirodai multifunkciós nyomtató

forrás: Prím Online, 2013. február 7. 13:45

A Canon a digitális képalkotási technológiák egyik vezető vállalata bemutatta az új PIXMA MX395, MX455, MX525 és MX925 nyomtatókat. Az otthoni és kisirodai használatra egyaránt ideális multifunkciós készülékek a PIXMA MX375, MX435, MX515 és MX715/MX895 modelleket váltják fel. A nyomtatók automatikus dokumentumadagolással és nagyteljesítményű, kifinomult szoftverekkel rendelkeznek a könnyű nyomtatás, másolás, lapolvasás és faxolás érdekében.

Megnövelt hatékonyság
Az otthoni és kisirodai felhasználás hatékonyságának növelésére, a továbbfejlesztett hardverelemeket tartalmazó PIXMA MX925 két új előoldali papírtálcát kapott, amelyek egyenként 250 lapnyi normál, illetve 20 lapnyi fotópapír befogadására képesek. Több rugalmasságot kínál azon felhasználók számára, akik fényképeket és irodai dokumentumokat egyaránt szeretnének nyomtatni, valamint az új papírtálcákkal a nagyobb nyomtatási feladatok elvégzése is könnyebbé vált. A korábbi modellhez képest a PIXMA MX925 nyomtatási sebessége is nőtt: az A4-es dokumentumok akár 10 kép/perc sebességgel is nyomtathatók színesben és 15 kép/perccel fekete-fehérben.


Gyorsan és egyszerűen beolvashatók és másolhatók a többoldalas dokumentumok a PIXMA MX395, MX455 és MX525 beépített, 30 oldalas automatikus dokumentumadagolójával (ADF); míg a PIXMA MX925 egy még termelékenyebb, 35 lapos ADF-et kapott. A PIXMA MX525 és MX925 nyomtatókkal még papírt is könnyedén megtakaríthatunk köszönhetően a professzionális, kétoldalas nyomatásnak. A két új modellbe nagyobb színes kijelző is került, amely közvetlen hozzáférést biztosít a felhő alapú szolgáltatásokhoz, a kétfunkciós panellel pedig közvetlenül a nyomtatóról, egyszerűen elvégezhető a nyomtatás, másolás, beolvasás és faxolás.

Immár a Canon PIXMA MX család összes tagja a nagyobb kapacitású XL tintapatronokat használja, amelyekkel több dokumentum nyomtatható ki olcsóbban, anélkül, hogy a minőség terén kompromisszumokat kellene kötni. A PIXMA MX925-ben pedig a Canon nyomtatói közül elsőként használható az opcionális XXL pigment fekete tintapatron, amellyel akár 1000 oldalnyi A4-es dokumentum is kinyomtatható anélkül, hogy patront kellene cserélni.

Kifinomult szoftverek
Elsőként mutatkozik be az irodai PIXMA MX családban a Canon My Image Garden nevű szoftvere, amely kényelmes navigációt biztosít a nyomtatási és lapolvasási funkciók között. A My Image Garden egy „mindent egy helyen”-típusú platform, amely a Canon PIXMA nyomtatóihoz elérhető összes szoftvert egyetlen, könnyen kezelhető felület alá gyűjti, segítve az otthoni felhasználókat is az irodai folyamatok elvégzésében.  Ilyen szoftver például a lapolvasási funkciók hatékonyabbá tételére szolgáló automatikus beolvasás, fényképbeolvasás és dokumentumbeolvasás, illetve az üveglapnál nagyobb képek beolvasása (illesztéssegéd) funkció. Az új nyomtatókkal továbbá az olyan felhőszolgáltatásokba is lehet közvetlenül dokumentumokat beolvasni/beszkennelni, mint például a DropBox vagy az Evernote, valamint készíthetők jelszóval védett PDF dokumentumok is a nagyobb biztonság érdekében.

Kapcsolódási lehetőségek
A PIXMA MX455, MX525 és MX925 széles körű csatlakozási lehetőségeket kínál, például az Android, iOS és Windows RT operációs rendszerek alatt is elérhető Canon Easy-PhotoPrint alkalmazással támogatja az okostelefonokról és táblagépekről történő nyomtatást is.


A beépített Wi-Fi révén a nyomtatók egyszerűen megoszthatók az otthon vagy az irodában található több PC között. Az MX525 és MX925 támogatják a PIXMA Cloud Link funkciót is, amelynek része a Google Cloud Print – vagyis a Google Docs dokumentumok és Gmail-csatolmányok (JPEG vagy PDF fájlok) kinyomtathatók távolról, az interneten keresztül. A PIXMA Cloud Link közvetlen elérést kínál online fényképalbumokhoz illetve más hasznos nyomtatási sablonokhoz, naptárakhoz. A PIXMA MX455, MX525 és MX925 tartalmaz USB-csatlakozót is, vagyis a PDF és JPG formátumban beolvasott anyagok, illetve a faxok másolatai közvetlenül egy USB-s meghajtóra is menthetők.

Elérhetőség
A PIXMA MX395, MX455, MX525 és MX925 az európai, közel-keleti és afrikai régióban 2013 márciusától lesz kapható.PIXMA MX395 – a legfontosabb jellemzők:

·    Irodai multifunkciós készülék 30 lapos adagolóval
·    Nagyobb mennyiségű nyomtatás az XL patronokkal
·    Gyors fekete-fehér és színes nyomtatás
·    A4-es oldal másolása kb. 23 másodperc alatt
·    PDF-ek gyors előállítása
·    Szöveg felismerése PDF és JPEG fájlokból
·    Lapolvasás felhőbe
·    Easy-Web Print EX

PIXMA MX455 – a legfontosabb jellemzők:
·    Irodai multifunkciós készülék Wi-Fi-kapcsolattal
·    Nagyobb mennyiségű nyomtatás az XL patronokkal
·    30 lapos adagoló
·    Nyomtatás/lapolvasás okostelefonról és táblagépről
·    Apple AirPrint támogatása
·    Lapolvasás közvetlenül USB-meghajtóra
·    PDF-ek gyors előállítása
·    Lapolvasás felhőbe
·    Intelligens webes nyomtatás

PIXMA MX525 – a legfontosabb jellemzők:
·    Irodai multifunkciós készülék Wi-Fi/Ethernet-kapcsolattal 
·    30 lapos adagoló és automatikus kétoldalas nyomtatás
·    Nagyobb mennyiségű nyomtatás az XL patronokkal
·    6,2 cm-es TFT-kijelző
·    Google Cloud Print támogatása
·    Nyomtatás/lapolvasás okostelefonról és táblagépről
·    Apple AirPrint támogatása
·    Lapolvasás felhőbe

PIXMA MX925 – a legfontosabb jellemzők:
·    Nagy teljesítményű irodai multifunkciós készülék  
·    35 lapos, kétoldalas ADF
·    Kiemelkedő minőségű nyomatok 5 külön tintával
·    XL és XXL tintapatronok
·    250 lapos papírtálca
·    Nyomtatás/lapolvasás okostelefonról és táblagépről
·    Apple AirPrint támogatása
·    7,5 cm-es TFT-kijelző
·    Google Cloud Print
·    Kétoldalas nyomtatás
·    Közvetlen lemeznyomtatás
 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az UltiMaker bemutatta az új S7 3D nyomtatót

Az új UltiMaker S7 nyomtató a gyártó díjnyertes S-szériájára épít, azonban integrált Air Manager búrát és rugalmas nyomtatótálcát kapott.

2023. január 28. 15:51

Az AOC bemutatja a nagy teljesítményű P3 üzleti monitorcsaládot

A kijelzőspecialista AOC bejelenti a professzionális P3 termékcsaládot, amely hét új monitort tartalmaz három különböző méretben (a 24 hüvelyk/60,4 cm képátlójú 24P3CW, 24P3CV és 24P3QW modelleket, a 27 hüvelyk/68,6 cm képátlójú Q27P3CW, Q27P3CV és Q27P3QW modelleket, valamint a 34 hüvelyk/86,4 cm képátlójú ultraszéles CU34P3CV modellt). 

2023. január 27. 17:04

Az LG legújabb gaming monitora lett a 2023-as LEC hivatalos kijelzője

Az LG Electronics (LG) legújabb UltraGear gaming monitora, a 25GR75FG lett a 2023-as League of Legends EMEA Championship (LEC) hivatalos kijelzője. Az új készülék az LEC-szezon kezdetén debütál, ahol a régió legjobb csapatainak játékosai játszanak majd rajta a bajnoki címért. Az LG az UltraGear márka révén továbbra is szoros partnere a világ egyik legnépszerűbb e-sport-ligájának, és elkötelezett a sportág nemzetközi fejlődésének elősegítése mellett.

2023. január 23. 14:09

Újraértelmezett játékszabályok az új Philips Evnia gaming monitorral

A mai gamerek minden eddiginél magasabb elvárásokat támasztanak. Igazán magával ragadó élményt keresnek, amely leköti az érzékeiket, és lehetővé teszi számukra, hogy teljes mértékben kiélvezzék a játék izgalmát. A játékosok élvonalbeli specifikációkkal rendelkező beállításokat szeretnének, de a játékkal járó érzelmekre is vágynak. 

2023. január 20. 20:29

Két vadonatúj, 40 hüvelykes monitorral bővül a Philips kínálata

Az új év küszöbén a professzionális felhasználók világszerte kétségtelenül ambiciózus célokat tűznek ki az elkövetkező tizenkét hónapra. A Philips monitors portfóliójában, amely igyekszik a felhasználók számára olyan megoldásokat kínálni, amelyek megfelelnek a változó igényeiknek, két vadonatúj, gazdag funkciókkal felszerelt modellt köszönthetünk, amelyek biztosan elnyerik majd a felhasználók tetszését: a Philips 40B1U5600 és a Philips 40B1U5601H modelleket. 

2023. január 12. 12:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46