Az iPhone 5 ötödik az elégedettségi listán

Czipperer Dia, 2013. február 11. 14:56

Míg az Apple első helyen áll a felhasználói elégedettség-mérés tekintetében, addig az iPhone 5-nek nem sikerül hoznia szintet. Az OnDevice Research kutatása szerint az amerikai felhasználók többsége csupán ötödik helyre pozicionálta a készüléket.

 

4 androidos készüléknek is sikerült megelőznie az iPhone 5-öt a felhasználói elégedettség tekintetében. Úgy tűnik, a készülék nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az OnDevice összesen 320 ezer okostelefon és táblagép-tulajdonost kérdezett arról az USA-ban, mennyire elégedett készülékével.
 

A válaszadók körülbelül egyharmada (93,825 ember) szerint első helyen áll  Motorola's Atrix HD, amit a Motorola's Droid Razr M, a HTC's Rezound 4G és a Samsung's Galaxy Note 2 követ.


 

Az Egyesült Királyságban jobban áll az iPhone 5 szénája, ott ugyanis a második helyet sikerült megcsípnie. A lista első helyén a HTC One X szerepel, ami az USA-ban nem került az első öt közé. A Samsung Galaxy Note 2 birtokol viszonylag stabil pozíciót a listán: az előbbi felmérésben a 4., míg az utóbbiban a 3. helyre kúszott fel.


 

Az általános mobil elégedettség-felmérés tekintetében az Apple még mindig vezető helyen áll az USA-ban, majd őt követi  a Google, Motorola, HTC, Nokia és a Sony Ericsson. A Samsung pedig valahol a lista végén kullog - a miért azonban rejtély. Sok minden befolyásolja, mikor elégedettek a felhasználók egy-egy készülékkel, többek között a 4G is.
 

Az iPhone 5 elégedettségi mutatói sok mindent elárulnak az új üdvöskéről. Lehet, hogy az Apple kicsit túlpozícionálta a készüléket? Mindenesetre érdekes, hogy amerikai gyökerű készülék pont hazájában nem képes bizonyítani.
 

Forrás: CNET.com
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27