Bemutatkozott Európában a megújult Series 7 Chronos noteszgép és a Series 7 Ultra

Széll Zoltán, 2013. február 12. 11:45

A Samsung az Európai Fórum keretében bemutatta megújult Series 7 noteszgép sorozatát a professzionális teljesítményű, továbbfejlesztett Series 7 Chronost, valamint a Series 7 Ultrabook-ot, amely a magas teljesítményével és érintővezérlésével kiemelkedik az ultrabookok jelenlegi választékából.

Megújult Series 7 Chronos
 Az új Series 7 Chronos elődjénél vékonyabb és könnyebb házban kínál professzionális teljesítményt. A gyorsabb adatfeldolgozást a RAMaccelerator (Ramgyorsító) nevű új szoftver garantálja, amely akár 150 százalékkal képes megnövelni a noteszgép gyorsaságát a rendelkezésre álló memória még jobb kihasználásával. A tízujjas többérintős vezérlés tovább javítja a felhasználói élményt, mivel lehetővé teszi, hogy a felhasználók ne csak az érintőpaddal és a billentyűzettel, hanem közvetlenül a képernyő megérintésével is vezérelhessék a készüléket. Az elődei kialakítását követő új Series 7 Chronost négymagos Intel Core i7 processzorral, 16GB memóriával, akár 1TB tárhellyel és 2GB dedikált külső grafikus memóriával szerelték fel. Alumínium háza így is csupán csak 20,9mm vastag.


 Nagy felbontású, 300nit fényerejű, full HD képernyővel (15,6 hüvelyk,1920x1080), JBL optimalizált hangszórók révén biztosított gazdag hangzással, lenyűgöző grafikai teljesítménnyel, valamint még hosszabb, 11 órás üzemidőt biztosító akkumulátorral a legkomolyabb felhasználói igényeknek is képes eleget tenni. A 2,53kg súlyú Series 7 Chronos noteszgép mindössze 2 másodperc alatt kel életre alvó állapotból, a kikapcsolt készülék teljes felállása pedig mindössze 12 másodpercig tart.


Series 7 Ultra
 A 7-es sorozat első ultrabookját, a Series7 Ultrát elsősorban multimédiás felhasználásra szánták, nagyszerű audiovizuális teljesítménnyel büszkélkedhet. A felhasználók a multimédiás tartalmakat a 350nit fényerejű Full HD képernyőn (13,3 hüvelyk, 1920x1080) és a beépített JBL hangszóróknak köszönhető gazdag hangzással élvezhetik. Az ultrabook képernyője fényesebb és szélesebb, mint az előző modelleké és 178 fokos betekintési szöget kínál.


 Az ultrabook akkumulátora akár nyolc óra időtartamú üzemidőt tesz lehetővé, a legújabb Intel Core i5 vagy i7 processzor, valamint az akár 256GB SSD pedig még a legkomolyabb igényekhez szükséges teljesítményt is garantálja. Tízujjas, könnyen kezelhető, érintővezérléses technológiája, valamint a hat másodperces rendszerfelállási idő maximális teljesítményt garantál út közbeni használat során is. Az 1,46kg (1,65kg) súlyú érintőképernyős készülék 4G LTE csatlakozási lehetőséggel is kapható lesz, maximum 16GB memóriával, három USB kapuval és LAN kapuval van felszerelve. Szükség esetén a keskeny biztonsági zár segítségével helyezhető biztonságba.


URL: www.samsung.com
 

Kulcsszavak: notebook Samsung

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24