HITA: virtuális híd kötötte össze Párizst és Budapestet

MTI Sajtóadatbank, 2013. február 16. 10:07

Csütörtökön rendezték meg Párizsban Európa egyik legjelentősebb innovációs rendezvényét, a Techinnov 2013 üzletember-találkozót. Idén a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) is csatlakozott egy új, eddig nem használt módszer alkalmazásával.

A francia szervezők első alkalommal biztosították az érdeklődő cégek számára az online bekapcsolódás lehetőségét. A HITA segítségével magyar cégek is részt vehettek a tárgyalásokban egy speciális szoftver alkalmazásával.
 

A HITA székházából az érdeklődő hazai szervezetek térítésmentesen csatlakozhattak. Az online megbeszélésekben három magyar cég vett részt, amelyek 22 tárgyalást tudtak lebonyolítani. A vállalatok kedvezőnek értékelték az utazási és szállásköltségek megtakarításával, idő- és költségkímélően lebonyolítható angol nyelvű tárgyalásokon való részvétel lehetőségét - jelezte közleményében a HITA. 
 

Tavaly csaknem 40 ország 1600 tárgyaló partnere 9500 tárgyalást bonyolított le az eseményen. A rendezvény multiszektorális, egyebek mellett az informatika és távközlés, a vegyipar, az elektronika, az energia, a robotika, a web alkalmazások, valamint a biotechnológia ágazatok szereplői érintettek.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az MMSZ csatlakozott a nemzeti marketingszövetségek hálózatához

A European Marketing Confederation (EMC) örömmel jelentette be, hogy a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) 11. tagként csatlakozott a nemzeti marketingszövetségek kohéziós európai hálózatához.

2023. október 4. 12:47

Munkaerő-megtartás: díjat kapott az ALDI informatikai cége

Az ALDI International IT Services Kft. (AIIS) az ALDI SÜD vállalatcsoport számára nyújt informatikai támogatást Magyarországról. A közel 700 főt foglalkoztató cég dinamikusan bővült az elmúlt öt év során. Az új munkahelyek létrehozása mellett az AIIS kiemelt figyelmet fordít a munkaerő megtartására annak érdekében, hogy az ALDI SÜD leányvállalatai világszerte magas színvonalon tudják kiszolgálni a vásárlókat. Az egyébként is alacsony fluktuációs rátát a vállalat a felére csökkentette, a munkaerő megtartásáért végzett munkájáért az AIIS a HR-Revolution Díjátadón szolgáltatás kategóriában a legjobbaknak járó elismerést kapta.

2023. október 4. 11:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38