Digitális vagy ofszet? A Ricoh kalkulátorával egyszerű a döntés!

forrás: Prím Online, 2013. február 20. 08:08

Világszerte sok nyomdai vállalkozás hibrid formában (ofszet/digitális) végzi az előállítást és bizonytalan a leghatékonyabb technológia használatában. A Ricoh Europe megkönnyíti a választást a ’Digitális vagy ofszet’ kalkulátorával (Digital or Offset Calculator). Ez az egyedülálló új eszköz - mely minden Ricoh Business Driver Programme™ tagja számára ingyen elérhető – felismeri, hogy melyik a legoptimálisabb előállítási technológia egy adott nyomdai munkához. A ’Digitális vagy ofszet’ kalkulátor használatával a nyomdák ellenőrizhetik, hogy az ofszet vagy a digitális eljárással tudják-e a legoptimálisabb és költséghatékony módon előállítani a nyomataikat. Első alkalommal a 2013. február 11-től megrendezett Hunkeler Innovationdays rendezvényen került bemutatásra.

“Folyamatosan kombináljuk az ofszet/digitális műveleteket, s ezek munkaideje igen eltérő skálán mozog.” – jegyezte meg Graham Moore, a Ricoh Europe, Nyomdai üzletág, Üzletfejlesztési divíziójának igazgatója. “Azoknál a munkáknál, ahol az előállítási idő a skála egyik vagy másik végén helyezkedik el, az ajánlott technológiai módszer egyértelmű. Azonban létezik egy növekvő közbenső „szürke terület”, amiért ez a kalkulátor szükségessé vált. Ennek kifejlesztését a digitális nyomdai előállítás feltételeinek (pl. ár és teljesítmény javítása) folyamatos fejlesztése ösztönözte, amikor egy hosszabb előállítási időt igénylő munkánál fontossá válik a megfelelő nyomtatási technológia kiválasztása.  A ’Digitális vagy ofszet’ kalkulátor tényeken alapuló metodikát kínál a nyomdák részére, amellyel eldönthető az előállítás módja.”


A ’Digitális vagy ofszet’ kalkulátor által az ügyfelek minden egyes feladatnál megalapozott döntést hozhatnak az előállítás technológiájának kiválasztásakor. Figyelembe veszi az adott típusú termék (mint például a szórólap, névjegykártya, poszter, prospektus és borítólapok) előállítási idejét és meghatározza a leggazdaságosabb nyomtatási platformot.


A Ricoh ügyfelek egyszerűen csak beírják a kalkulátorba az alapinformációkat: az egyes folyamatok (mint például az előállítás, energia és a fogyóeszközök) fix költségeit – mely a kész-hulladék, a lemez-előállítás, a szerviz és karbantartás költségeit is magában foglalja. A digitális technológia esetén – a tervezett mennyiségen alapuló click és karbantartási költségek fontos adatpontok. Mind az ofszet, mind a digitális eljárás esetén figyelembe veszi az értékcsökkenést és maradványértékeket is.


Szintén számításba vehető a hordozókra kerülő információ, egy vagy kétoldalas, A3-as méretű lapot figyelembe véve, ha eltérő hordozókat használnak a kétfajta eljárásban.
 

“Nagyon meg vagyunk elégedve a Ricoh ’Digitális vagy ofszet’ kalkulátorával” - mondta Aryen Pellikaan, a De Hoop Grafisch Centrum vezérigazgatója, aki már tesztelte a kalkulátor egy korábbi, béta verzióját a saját nyomdaüzemében, ahol 3 db ofszet nyomdagépe mellett egy színes Ricoh Pro™ C901 Graphic Arts nyomdagép is található. “Mindennapos használata által csökkenthetjük a kiadásainkat, mert ezzel az eszközzel sokkal megbízhatóbbá válnak a technológiaváltási időszakok.”


Moore hozzátette: “Ez a legújabb kalkulátor a szén-dioxid kalkulátorral együtt is használható, mellyel a Ricoh ügyfelei pontosan megállapíthatják az egyes munkák szén-dioxid kibocsátását. Ez a további kutatásaink és fejlesztéseink részét képezi, hogy elősegíthessük ügyfeleink nyereséges, de egyben fenntartható működését; valamint erősíthetik ügyfélkapcsolataikat is a költségkímélő és környezetbarát termékeikkel.”


A ’Digitális vagy ofszet’ kalkulátor a Ricoh legújabb fejlesztése a Ricoh’s Business Driver Programme alkalmazás részét képezi, melyet a Ricoh folyamatosan bővít. A program további bővítései közé tartoznak még: szén-dioxid kalkulátor, jelentések, videók valamint az alkalmazások útmutatói.


Tovább információért kérem látogassa meg a következő weboldalt: www.ricoh.hu/services-solutions/production-printing/business-driver-programme
 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elismerték az Epson fenntarthatósági törekvéseit

Az Epson idén harmadjára nyerte el a DataMaster Lab GREEN Award díját, amellyel tintasugaras innovációját és általános fenntarthatósági erőfeszítéseit ismerték el. Ráadásul dupla elismerést zsebelhetett be a márka, ugyanis a terméktesztek során a DataMaster ötcsillagos értékelést adott az Epson AM-C többfunkciós tintasugaras másolóinak.

2023. szeptember 26. 09:55

Az AGON by AOC bemutatja a core gamereket célzó legújabb gaming monitorját

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő-márkája – bemutatja az AOC GAMING CQ27G2S/BK modellt, egy 27 hüvelykes (68,6 cm) QHD ívelt gaming monitort, amely aprólékos tervezésével egyesíti a gaming világ legkeresettebb jellemzőit. 

2023. szeptember 22. 14:20

Gaming útközben az új AOC GAMING 16G3 modellel

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bejelenti az AOC GAMING első hordozható gaming monitorát, a 16G3 modellt. A 15,6 hüvelykes (39,5 cm) kijelzőt úgy került megtervezésre, hogy karcsú, vékony és szemet gyönyörködtető kialakításával lépést tartson a magával ragadó mobil játékokkal és fokozza az útközbeni termelékenységet.

2023. szeptember 16. 15:47

Új termékekkel jelentkezik a Philips monitors

A szeptember mindig energikus és lendületet ad életünk újjászervezéséhez és újrakezdéshez. A diákok visszatérnek az osztálytermekbe, a családok pedig a tanévhez igazítják a naptárukat. Sok szakember a nyári szünet után felfrissülve tér vissza az irodába, és új erővel veti bele magát a feladatokba. Talán nem meglepő, hogy az elektronikai cikkek iránt különösen nagy a kereslet az évnek ebben az időszakában: az adatok szerint az EMEA-régióban a válaszadók 45%-a tervezi új elektronikai termékek vásárlását, a laptopoktól a táblagépekig, a monitoroktól a webkonferencia-kiegészítőkig*.

2023. szeptember 6. 09:56

Mire figyeljünk az okoseszközök vásárlásakor?

Az okoseszközök egyre nagyobb szerepet kapnak az oktatásban, de nem mindegy, hogyan választunk. A megfelelő készülékek nem csak megkönnyíthetik a tanulást, de ha energiatakarékos, időt álló darabokat választunk, még a környezettudatosság szempontjának is megfelelhetünk.

2023. augusztus 29. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38