Digitális vagy ofszet? A Ricoh kalkulátorával egyszerű a döntés!

forrás: Prím Online, 2013. február 20. 08:08

Világszerte sok nyomdai vállalkozás hibrid formában (ofszet/digitális) végzi az előállítást és bizonytalan a leghatékonyabb technológia használatában. A Ricoh Europe megkönnyíti a választást a ’Digitális vagy ofszet’ kalkulátorával (Digital or Offset Calculator). Ez az egyedülálló új eszköz - mely minden Ricoh Business Driver Programme™ tagja számára ingyen elérhető – felismeri, hogy melyik a legoptimálisabb előállítási technológia egy adott nyomdai munkához. A ’Digitális vagy ofszet’ kalkulátor használatával a nyomdák ellenőrizhetik, hogy az ofszet vagy a digitális eljárással tudják-e a legoptimálisabb és költséghatékony módon előállítani a nyomataikat. Első alkalommal a 2013. február 11-től megrendezett Hunkeler Innovationdays rendezvényen került bemutatásra.

“Folyamatosan kombináljuk az ofszet/digitális műveleteket, s ezek munkaideje igen eltérő skálán mozog.” – jegyezte meg Graham Moore, a Ricoh Europe, Nyomdai üzletág, Üzletfejlesztési divíziójának igazgatója. “Azoknál a munkáknál, ahol az előállítási idő a skála egyik vagy másik végén helyezkedik el, az ajánlott technológiai módszer egyértelmű. Azonban létezik egy növekvő közbenső „szürke terület”, amiért ez a kalkulátor szükségessé vált. Ennek kifejlesztését a digitális nyomdai előállítás feltételeinek (pl. ár és teljesítmény javítása) folyamatos fejlesztése ösztönözte, amikor egy hosszabb előállítási időt igénylő munkánál fontossá válik a megfelelő nyomtatási technológia kiválasztása.  A ’Digitális vagy ofszet’ kalkulátor tényeken alapuló metodikát kínál a nyomdák részére, amellyel eldönthető az előállítás módja.”


A ’Digitális vagy ofszet’ kalkulátor által az ügyfelek minden egyes feladatnál megalapozott döntést hozhatnak az előállítás technológiájának kiválasztásakor. Figyelembe veszi az adott típusú termék (mint például a szórólap, névjegykártya, poszter, prospektus és borítólapok) előállítási idejét és meghatározza a leggazdaságosabb nyomtatási platformot.


A Ricoh ügyfelek egyszerűen csak beírják a kalkulátorba az alapinformációkat: az egyes folyamatok (mint például az előállítás, energia és a fogyóeszközök) fix költségeit – mely a kész-hulladék, a lemez-előállítás, a szerviz és karbantartás költségeit is magában foglalja. A digitális technológia esetén – a tervezett mennyiségen alapuló click és karbantartási költségek fontos adatpontok. Mind az ofszet, mind a digitális eljárás esetén figyelembe veszi az értékcsökkenést és maradványértékeket is.


Szintén számításba vehető a hordozókra kerülő információ, egy vagy kétoldalas, A3-as méretű lapot figyelembe véve, ha eltérő hordozókat használnak a kétfajta eljárásban.
 

“Nagyon meg vagyunk elégedve a Ricoh ’Digitális vagy ofszet’ kalkulátorával” - mondta Aryen Pellikaan, a De Hoop Grafisch Centrum vezérigazgatója, aki már tesztelte a kalkulátor egy korábbi, béta verzióját a saját nyomdaüzemében, ahol 3 db ofszet nyomdagépe mellett egy színes Ricoh Pro™ C901 Graphic Arts nyomdagép is található. “Mindennapos használata által csökkenthetjük a kiadásainkat, mert ezzel az eszközzel sokkal megbízhatóbbá válnak a technológiaváltási időszakok.”


Moore hozzátette: “Ez a legújabb kalkulátor a szén-dioxid kalkulátorral együtt is használható, mellyel a Ricoh ügyfelei pontosan megállapíthatják az egyes munkák szén-dioxid kibocsátását. Ez a további kutatásaink és fejlesztéseink részét képezi, hogy elősegíthessük ügyfeleink nyereséges, de egyben fenntartható működését; valamint erősíthetik ügyfélkapcsolataikat is a költségkímélő és környezetbarát termékeikkel.”


A ’Digitális vagy ofszet’ kalkulátor a Ricoh legújabb fejlesztése a Ricoh’s Business Driver Programme alkalmazás részét képezi, melyet a Ricoh folyamatosan bővít. A program további bővítései közé tartoznak még: szén-dioxid kalkulátor, jelentések, videók valamint az alkalmazások útmutatói.


Tovább információért kérem látogassa meg a következő weboldalt: www.ricoh.hu/services-solutions/production-printing/business-driver-programme
 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az MMD bemutatja a 43 hüvelykes Philips 439P9H SuperWide monitort

Az MMD, vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licencpartnere útjára indítja a 439P9H SuperWide ívelt LCD képernyőt. A 49 hüvelykes formátum sikerét követően a Philips 439P9H egy 43 hüvelykes opcióval gazdagítja a növekvő ultraszéles családot. A fényűzően tág munkahellyel és lenyűgöző DisplayHDR 400 technológiával rendelkező monitor olyan termelékenység-növelő funkciókkal van ellátva, mint például a beépített USB-C dokkolóállomás, a Windows HelloTM készülékházból kiemelkedő webkamera és a MultiClient integrált KVM kapcsoló, valamint a mindenre kiterjedő nagyszerű élményt további számos kényelemnövelő funkció is fokozza.

2019. november 20. 09:07

A Studio F. A. Porsche formatervezésével érkezik az új AOC monitor

Amióta az év egy korábbi dőpontjában érkezése bejelentésre került, a dizájn-tudatos felhasználók izgatottan várják a pillanatot, amikor asztalaikra helyezhetik a Studio F. A. Porsche által formatervezett AOC Q27T1 monitort. Ez a pillanat most végre elérkezett. A 68,6 cm (27 hüvelyk) képátlójú QHD felbontású IPS panellel és mnulla éllel rendelkező monitor, három oldalon keret nélküli dizájnjával és egyedülálló lábazatával egy valódi műremek, amely élménnyé teszi a munkát.

2019. november 8. 11:25

Kompromisszumok nélküli munka a HP új laptopjával

A HP bemutatja az egy kilogrammnál is könnyebb,  új HP Elite Dragonfly  prémium laptopokat, amelyeket a mobilis üzleti felhasználóknak terveztek. A művészi kialakítású, erőteljes és biztonságos HP Elite Dragonfly a mobilis munkavégzés új korszakát hozza el. A HP emellett két lenyűgöző ívelt monitorral szélesíti kijelző portfólióját, amelyeket a modern irodai környezet igényeinek megfelelően alkottak meg.  

2019. október 28. 11:40

Versenyszintű képernyőt mutatott be az AOC

A képernyő specialista AOC bemutatja a 27 hüvelykes (68,6 cm) AG273QX modellt, az AGON terméksorozat 3. generációjának legújabb versenyszintű képviselőjét. A lövész-, MOBA és arcade játékosok által áhított funkciók átfogó csomagját tartalmazó termék mind sebesség, mind képminőség szempontjából meg fog felelni a rajongóknak. 

2019. október 24. 11:33

Közel félszáz szakképzési centrumban segíti az oktatást 3D nyomtató

A hazai szakképzés alapját jelentő, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felügyelete alá tartozó 44 db szakképzési centrumnak, egy hazai és EU-s forrást egyaránt tartalmazó pályázati projektnek köszönhetően lehetősége van egy úgynevezett Digitális Közösségi Alkotólabor létesítésére, ahol a tanulók megismerhetik számos digitális tárgyalkotási technológia alapjait. Ezek között szerepel a 3D tervezés és nyomtatás is, és örömteli, hogy a centrumok jelentős része, a világszínvonalú, teljes egészében magyar mérnökök által fejlesztett CraftBot 3D nyomtatókat választotta. 

2019. október 18. 17:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás