Digitális vagy ofszet? A Ricoh kalkulátorával egyszerű a döntés!

forrás: Prím Online, 2013. február 20. 08:08

Világszerte sok nyomdai vállalkozás hibrid formában (ofszet/digitális) végzi az előállítást és bizonytalan a leghatékonyabb technológia használatában. A Ricoh Europe megkönnyíti a választást a ’Digitális vagy ofszet’ kalkulátorával (Digital or Offset Calculator). Ez az egyedülálló új eszköz - mely minden Ricoh Business Driver Programme™ tagja számára ingyen elérhető – felismeri, hogy melyik a legoptimálisabb előállítási technológia egy adott nyomdai munkához. A ’Digitális vagy ofszet’ kalkulátor használatával a nyomdák ellenőrizhetik, hogy az ofszet vagy a digitális eljárással tudják-e a legoptimálisabb és költséghatékony módon előállítani a nyomataikat. Első alkalommal a 2013. február 11-től megrendezett Hunkeler Innovationdays rendezvényen került bemutatásra.

“Folyamatosan kombináljuk az ofszet/digitális műveleteket, s ezek munkaideje igen eltérő skálán mozog.” – jegyezte meg Graham Moore, a Ricoh Europe, Nyomdai üzletág, Üzletfejlesztési divíziójának igazgatója. “Azoknál a munkáknál, ahol az előállítási idő a skála egyik vagy másik végén helyezkedik el, az ajánlott technológiai módszer egyértelmű. Azonban létezik egy növekvő közbenső „szürke terület”, amiért ez a kalkulátor szükségessé vált. Ennek kifejlesztését a digitális nyomdai előállítás feltételeinek (pl. ár és teljesítmény javítása) folyamatos fejlesztése ösztönözte, amikor egy hosszabb előállítási időt igénylő munkánál fontossá válik a megfelelő nyomtatási technológia kiválasztása.  A ’Digitális vagy ofszet’ kalkulátor tényeken alapuló metodikát kínál a nyomdák részére, amellyel eldönthető az előállítás módja.”


A ’Digitális vagy ofszet’ kalkulátor által az ügyfelek minden egyes feladatnál megalapozott döntést hozhatnak az előállítás technológiájának kiválasztásakor. Figyelembe veszi az adott típusú termék (mint például a szórólap, névjegykártya, poszter, prospektus és borítólapok) előállítási idejét és meghatározza a leggazdaságosabb nyomtatási platformot.


A Ricoh ügyfelek egyszerűen csak beírják a kalkulátorba az alapinformációkat: az egyes folyamatok (mint például az előállítás, energia és a fogyóeszközök) fix költségeit – mely a kész-hulladék, a lemez-előállítás, a szerviz és karbantartás költségeit is magában foglalja. A digitális technológia esetén – a tervezett mennyiségen alapuló click és karbantartási költségek fontos adatpontok. Mind az ofszet, mind a digitális eljárás esetén figyelembe veszi az értékcsökkenést és maradványértékeket is.


Szintén számításba vehető a hordozókra kerülő információ, egy vagy kétoldalas, A3-as méretű lapot figyelembe véve, ha eltérő hordozókat használnak a kétfajta eljárásban.
 

“Nagyon meg vagyunk elégedve a Ricoh ’Digitális vagy ofszet’ kalkulátorával” - mondta Aryen Pellikaan, a De Hoop Grafisch Centrum vezérigazgatója, aki már tesztelte a kalkulátor egy korábbi, béta verzióját a saját nyomdaüzemében, ahol 3 db ofszet nyomdagépe mellett egy színes Ricoh Pro™ C901 Graphic Arts nyomdagép is található. “Mindennapos használata által csökkenthetjük a kiadásainkat, mert ezzel az eszközzel sokkal megbízhatóbbá válnak a technológiaváltási időszakok.”


Moore hozzátette: “Ez a legújabb kalkulátor a szén-dioxid kalkulátorral együtt is használható, mellyel a Ricoh ügyfelei pontosan megállapíthatják az egyes munkák szén-dioxid kibocsátását. Ez a további kutatásaink és fejlesztéseink részét képezi, hogy elősegíthessük ügyfeleink nyereséges, de egyben fenntartható működését; valamint erősíthetik ügyfélkapcsolataikat is a költségkímélő és környezetbarát termékeikkel.”


A ’Digitális vagy ofszet’ kalkulátor a Ricoh legújabb fejlesztése a Ricoh’s Business Driver Programme alkalmazás részét képezi, melyet a Ricoh folyamatosan bővít. A program további bővítései közé tartoznak még: szén-dioxid kalkulátor, jelentések, videók valamint az alkalmazások útmutatói.


Tovább információért kérem látogassa meg a következő weboldalt: www.ricoh.hu/services-solutions/production-printing/business-driver-programme
 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az új Philips monitorok új szintre emelik a konzoljátékot

Az MMD  bemutatja két új Momentum monitorát, amelyek közül az egyik a Bowers & Wilkins vállalattal együttműködésben született meg.  Az 558M1RY 55 hüvelykes (139,7 cm)  méretével a piacon a legnagyobb konzoljátékra optimalizált monitor, míg a 278M1R egy esport célra tervezett 27 hüvelykes (68,6 cm) modell. 

2020. július 2. 16:55

Az AOC és a Philips monitors meghaladják a piaci növekedést Európában

Az AOC büszkén jelenti be világszintű piacvezető eredményét a gaming monitorok területén 2020 első negyedévére vonatkozóan. A márka globális szinten a legmagasabb, 19,5%-os piaci részesedést érte el, így már sorozatban második negyedéve utasította maga mögé versenytársait (IDC Gaming Tracker Q1 2020).

2020. június 24. 13:50

A HP megalkotta a következő generáció csúcsgépeit

A HP bemutatja ikonikus OMEN portfóliójának legújabb tagjait, az OMEN Command Center innovatív fejlesztéseit és az első 16 colos Pavilion Gaming laptopot. Az új eszközöket a játékosok új generációjának tervezték, akik folyamatosan keresik a saját és gépeik teljesítményének határait. A hazai OMEN közösséget különleges kihívással várja a vállalat a nyári hónapokban.   

2020. június 23. 12:30

Optimális kényelem és produktivitás

Az MMD, vezető képernyő specialista és a Philips monitors márka licencpartnere bemutatja az új Philips 272B1G Full HD monitort, amely a csökkentett környezeti hatást szem előtt tartva az optimális kényelem és termelékenység érdekében készült. Ez a 27 hüvelykes (68,6 cm) LCD monitor a tavaly piacra dobott legzöldebb képernyő, a Philips 241B7QGJEB továbbfejlesztett változata. 

2020. június 18. 20:17

Sokoldalú Samsung T55 monitorok

A Samsung legújabb szemkímélő kialakítású ívelt monitorai, a T55 modellek kiemelkedő felszereltséggel, valamint a munkát és játékot egyaránt segítő funkciókkal érkeznek. Az innovatív 1000R-es ívelt kijelző 75 Hz-es frissítési rátával és FreeSync támogatással biztosítja a látványos megjelenítést. A T55 sorozat tagjai már elérhetők a magyar üzletekben.

2020. június 12. 09:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás