Bill Gates nem elégedett a Microsoft újításaival

Czipperer Dia, 2013. február 19. 15:00

„Egyértelműen hiba volt” – így fogalmazott Bill Gates a CBS-nek adott interjú során. A mondat hátterében az a megállapítás áll, hogy szerinte a Microsoft történetében a mobilszektor egy rossz lépésnek tekinthető.

Bár Bill Gates már közel öt éve nem folyik bele aktívan a cég napi munkájába, még mindig árgus szemekkel figyeli a történéseket, és – ahogy elmondta –, nem mindig elégedett azzal, amit lát.

A CBS-nek adott interjú során Gates bevallotta, hogy nem elégedett a Microsoft innovációival. A jelenlegi vezérigazgatóról, Steve Ballmerről is szó esett a műsor során. Szerinte ő és Steve a legönkritikusabb emberek. Megjegyezte, hogy Steve munkássága alatt „sok csodálatos dolgot” hajtott végre. Kiemelte többek között a Windows 8-at is, amely véleménye szerint kulcs a jövőhöz.

Majd ezek után feltette a kérdést: „De vajon elég mindez?” Kifejtette, hogy mindketten elégedetlenek az áttörést jelentő dolgok tekintetében. Erősen kritizálta a Microsoft pozícióját a mobilszektorban. Szerinte is fontos ez a szegmens, csak a jelenlegi helyzetük nem teszi lehetővé, hogy hamar vezető pozícióba kerüljenek. Ebből a szempontból azt tartja hibának, ahogyan a cég a mobilpiacon utat tört magának.

Bill Gates már 2008 óta nem vesz részt aktívan a Microsoft munkájában, azóta figyelme nagy részét a Melinda and Bill Gates Alapítványnak szenteli.
 

Kép: CBS News

Forrás: CNET.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Minden második rendelést csomagautomatába kérnek a Vaterafutáron

A magánszemélyek közötti értékesítés hazai szintlépését mutatja, hogy a Vatera saját, a piactéren vásárolt tételek biztonságos és gyors továbbítását biztosító Vaterafutár szolgáltatásán keresztül minden második feladott csomag már valamelyik csomagautomatán keresztül jut el új tulajdonosához. A legtöbben könyvet és ruhát küldenek ezen a módon, de rengeteg zenei CD és DVD-film talál új gazdára automatán keresztül – sokan gyűjtői pénzérmét vagy háborús relikviákat is az átvétel e kényelmes módján veszik át.

2023. október 2. 12:41

Hogyan változnak az utazási szokások 2024-ben?

2024 egyik nagy kérdése, hogy vajon átalakítja-e az utazási szokásokat az autósokat érintő számos módosítás. Jövőre jön az egynapos autópálya-matrica, megszűnik a B2-es (buszos) díjkategóriájú matrica, bővül a fizetős utak listája, drágul az úthasználat, mindezen túl pedig emelkedtek a közigazgatási- és szabályszegési bírságok, illetve a benzin ára is. 

2023. október 2. 11:22

Az ABB drónjaival Bilbaóban bemutatott fényjáték az innováció és az együttműködés erejét demonstrálta

Az ABB csapata történelmet írt a spanyolországi Bilbaóban, amikor a város és az ABB első drónbemutatóját tartották. Kétszáz szinkronizált drón világította meg az esti égboltot az ikonikus Guggenheim Múzeum előtt. 

2023. október 2. 09:56

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38