A Facebooknak szembe kell néznie a gyors növekedés kockázatával

Czipperer Dia, 2013. február 21. 14:19

A Facebook közösségi oldal tavaly év végén lépte át az 1 milliárdos felhasználói küszöböt. A túl gyors növekedésnek azonban hátrányai is vannak, amelyre Eduardo Saverin, a cég társalapítója hívta fel a figyelmet.

 

 

A Facebook rohamos növekedésével a vállalatnak is lépést kell tartania, hiszen meg kell küzdeniük azzal, hogy folyamatosan oktassák az ügyfeleket, kormányokat az adatvédelmi kérdésekről.

Eduardo Saverin, a cég társalapítója a Wall Street Journal szingapúri konferenciáján felhívta a figyelmet arra, hogy a növekedés egy „hatalmas eszköz”, ugyanakkor a túl gyors ütem a legnagyobb kockázatot is jelenti. „Ha túl gyorsan növekedsz, nehéz navigálni, oktatni” – mondta.

Saverin azt is kiemelte, hogy a Facebook más cégek által is fenyegetve van: próbálják megtörni az uralmát a közösségi média piacon – fogást keresnek rajta. Zuckerberg elmondása szerint ebben az évben 50%-kal növelik majd a kiadásokat: bővítik a csapatot, valamint a hirdetők számára új eszközöket biztosítanak, amelyekkel képesek lesznek felvenni a versenyt.
 

Forrás: Bloomberg.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bionika, robotika és intézményi spinoff fejlesztések az idei Innovációs Napon

Hatodik alkalommal rendezi meg a kutatókat és ipari partnereket összekötő eseményét, az Innovációs Napot a Műegyetem - FIEK (Felsőoktatási Innovációmenedzsment és Együttműködési Központ) június 8-án. Az idei év központi témája az egyetem innovációs sokszínűsége lesz. Dróntechnológiai, bionikai és robotikai fejlesztések is bemutatkoznak a programban. Az Innovációs Napon debütál az egyetem új spinoffokat és startupokat támogató programja a BME U[S]³.

2023. június 4. 10:22

így adóznak a kriptovaluták Európában és a FÁK országaiban

A kriptovaluták iránti fokozódó érdeklődés nyomán a Binance egy új, Binance Tax Watch elnevezésű blogsorozatban foglalja össze a digitális pénzügyi eszközök adózásával kapcsolatos tudnivalókat. Ennek első része az Európában és a Független Államok Szövetségében 2023 első negyedévében foganatosított adózási szabályokat mutatja be. A Binance szerint a jogkövető adózás révén az egész Web3 iparág megítélése javulhat, ami a szektor további bővülését eredményezheti.

2023. június 3. 14:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39