A jövő múltja – az informatika hőskorától a közelmúltig

Könyv és kiállítás

forrás: Prím Online, 2013. február 21. 21:21

Világviszonylatban is jelentős informatika-történeti kiállítás várja az érdeklődőket Szegeden, a Szent-Györgyi Albert Agorában. A múlt értékeinek méltó megőrzéséhez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság nem csak a kiállítás létrehozásával, fenntartásával és fejlesztésével, hanem egy olyan kötet összeállításával is hozzájárul, amely több mint 200 oldalon, képekkel, tárgyleírásokkal, életrajzokkal, több száz hivatkozással és részletes bibliográfiával mutatja be az informatika fejlődését, főbb irányait és hazai képviselőit. A könyvben szereplő gépek, tárgyak, eszközök nagy részét a kiállításon meg is lehet nézni, ki is lehet próbálni.

Több száz tonna olyan számítástechnikai eszközről és berendezésről van szó, amelyek nélkül ma nem létezhetne sem érintőképernyő, sem laptop, sem okostelefon, sőt még az internet sem.

A tárlatvezetéseken a könyv életre kel, így a XXI. századi technikai megoldások segítségével a látogatók saját élményévé válhat az informatika rövid, de elképesztő tempóban alakuló, változó történelme.

„A jövő múltja” című könyv szerzői Álló Géza és Képes Gábor, szerkesztője Alföldi István, kiadója a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság. A könyv már most is megvásárolható a kiállítás helyszínén a szegedi Agorában, illetve Budapesten az NJSZT ügyfélszolgálatán. (1054 Báthori u. 16.). Ára: 3850 Ft.

További információ: www.ajovomultja.hu és www.njszt.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás