Elindult a nyári katolikus ifjúsági világtalálkozó magyar honlapja

MTI Sajtóadatbank, 2013. február 24. 09:21

Elindult a Pécsett július 24. és 28. között, a Rio de Janeiró-i katolikus ifjúsági világtalálkozóval egy időben rendezendő, HungaRio elnevezésű katolikus ifjúsági találkozó honlapja.

A pécsi összejövetelre várják mindazokat, akik közösségben szeretnék nyomon követni a Rio de Janeiró-i nemzetközi találkozó programját - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtóosztálya. Mint írták, XVI. Benedek pápa az idei évre Rio de Janeiróba hirdette meg az ifjúsági világtalálkozót, amelynek mottója "Menjetek és tegyetek tanítványommá minden népet!" Az MKPK a nagy távolságra való tekintettel úgy határozott, hogy a világtalálkozóval egy időben nemzeti ifjúsági találkozóra hívja a magyar fiatalokat - tették hozzá.

Tájékoztatásuk szerint július 24-én Udvardy György pécsi megyés püspök nyitja meg a találkozót ünnepi szentmisével a székesegyház előtti téren, július 25-től 27-ig pedig minden délelőtt püspökök tartanak katekézist a város sportcsarnokában. A találkozó idején Pécs központi helyszínein ifjúsági fesztivál lesz, a fiatalok megismerkedhetnek a város kulturális értékeivel, és részt vehetnek koncerteken, lelkiségi mozgalmak és közösségek programjain.

Hozzátették: a HungaRio első estéjén rendezik meg a találkozás ünnepét. Július 26-án különleges keresztútra várják a szervezők az érdeklődőket. E keresztútra épül a kiengesztelődési este és a nyitott templomok éjszakája. Július 28-án ünnepi szentmisével zárul az ifjúsági találkozó, amelyet Erdő Péter bíboros, az MKPK elnöke mutat be. A találkozó folyamán a résztvevők bekapcsolódhatnak a Rio de Janeiró-i eseményekbe élő közvetítésen keresztül és az ott készült összefoglalók megtekintésével.

A találkozóról a most induló www.hungario2013.hu. honlapról és a már meglévő Facebook-oldalról (www.facebook.com/ifj.vilagtalalkozo) is lehet tájékozódni. A honlapon elérhetők a jelentkezési információk, valamint friss hírek, tudnivalók és a lelki előkészületet is segítő anyagok.

Kulcsszavak: website vallás

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világcsúcs és két arany: tarolt a Széchenyi-egyetem csapata

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és városi kisautó kategóriában, az utóbbiban ráadásul saját tavalyi világcsúcsát megdöntve. Az eredmény egyszerre mutatja a győri intézményben folyó gyakorlatorientált képzések és a tehetséggondozás magas színvonalát.

2023. május 29. 13:38

A digitális oktatáshoz tervezett interaktív kijelzőmegoldásokat az LG

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy piacra dobja a CreateBoard elnevezésű, új, digitális oktatást segítő termékcsaládot. A 86TR3DK, a 75TR3DK, a 65TR3DK és 55TR3DK modellekből álló portfóliót a tantermekbe tervezte a vállalat: a CreateBoard kijelzők 40 pontos*  multi-touch érintőképernyővel teszik teljessé az interaktív tanítás és tanulás élményét. Az eszközök ráadásul kényelmesen összekapcsolhatók különféle digitális oktatási alkalmazásokkal, miközben a távoli elérést egy könnyen kezelhető felhőalapú megoldás biztosítja.** 

2023. május 29. 11:50

Új, minden szektorra kiterjedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon

A Brillit.com megújulásával egy új, minden területet lefedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon, egyfajta interaktív vállalkozói marketplace. Az egyedülálló és ingyenes üzletfejlesztési platform, a Brillit, ezzel egy olyan digitális szolgáltatáskereső felületet hoz létre saját – már most is 4000 céget és vállalkozót tartalmazó adatbázisából –, ahol bárki, legyen az magánszemély vagy cég, könnyen rátalálhat az igényeinek megfelelő szolgáltatásra. Ezzel párhuzamosan az oldalra regisztráló szolgáltatók saját profiljuk kitöltésével erősíthetik online jelenlétüket, és ezáltal jelentősen támogathatják értékesítési törekvéseiket.

2023. május 29. 10:22

Pénz, de honnan? 2023 – Kkv-mentő támogatások

Meghosszabbították a Széchenyi Kártya Hitel Max+ programot!
Az agrárium már ősszel hozzájuthat az EU-pályázati forrásokhoz!
Májustól több mint tízezer kisvállalkozásnak csökken felére a rezsije!
Regionális roadshow Budapest és Pest Vármegye kkv-döntéshozóinak

2023. május 28. 17:12

A TP Vision és az FC Barcelona több évre szóló megállapodást kötött

A Philips TV, Philips Sound és AOC Audio termékeket tervező, gyártó és értékesítő TP Vision bejelentette, hogy új partneri megállapodást köt az FC Barcelonával, melynek értelmében a vállalat lesz a legendás futballcsapat televíziókért, kijelzőkért és audio eszközökért felelős kiemelt partnere. Az FC Barcelona vállalja a világvezető TP Vision TV- és audiotermék-kínálatának népszerűsítését, kiemelt figyelmet fordítva a vállalat saját fejlesztésű Ambilight TV technológiájára, mely a hagyományos tévénézést semmi máshoz nem fogható élménnyé varázsolja. Az Ambilight TV-vel minden más lesz!

2023. május 28. 15:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01