Megfelelő felkészültséggel a kibertámadások kivédhetők [Videó]

Kütyü Magazin, 2013. február 22. 11:01

Nap mint nap hallunk híreket különböző méretű károkat okozó kibertámadásokról. A Deloitte a napokban nyilvánosságra hozott egy videót, ami éppen egy ilyen, előre eltervezett számítógépes támadást dramatizál. A felvétel célja, hogy felhívja a figyelmünket arra, hogy megfelelő felkészültség híján igen könnyen a hackerek áldozataivá válhatunk.

Szinte naponta bejárja a médiát valamilyen, ismeretlen eredetű kibertámadásokról szóló híradás. Legutóbb az egyik legnagyobb online közösségi oldal számolt be arról, hogy néhány alkalmazottjának laptopján kémszoftvereket találtak.

A Deloitte a napokban nyilvánosságra hozott videójában éppen egy ilyen, előre eltervezett számítógépes támadást mutat be. Ebben a betörést megelőző, a valóságban is előfordulókémkedéstől egészen a támadás sikeres blokkolásáig követhetjük az eseményeket. A pár perces videóval a Deloitte arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy amennyiben nem gondoskodik a megfelelő óvintézkedésekről, akkor bárki, bármikor a hackerek áldozatául eshet, súlyos károkat elszenvedve, legyen szó akár egyéni felhasználókról, akár a legnagyobb vállalatokról.

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38