A Telekom Csoport nemzetközi innovációs versenyt hirdet

forrás: Prím Online, 2013. február 22. 15:08

A Deutsche Telekom nemzetközi szinten keresi a legkiemelkedőbb ötleteket öt kategóriában: digitális otthon, kommunikációs szolgáltatások, energia, virtuális platform, felhőalapú szolgáltatások. Egyéni pályázók, diákok, csapatok, start-up-ok és a Deutsche Telekom valamint leányvállalatainak dolgozói március 31-ig küldhetik el pályázataikat a www.telekom-innovation-contest.com címre.

A pályázók személyesen mutatják be ötleteiket, majd egy több fordulós értékelési folyamatot követően nemzetközi zsűri választja ki a nyerteseket. Ezután a Telekom Csoport szakértői a koncepciót termékké vagy prototípussá fejlesztik. Az ötlet továbbfejlesztéséhez a Telekom 500.000 euró értékben biztosít erőforrásokat, beleértve a hardvert és szoftvert, hozzáférést a Telekom infrastruktúrájához, valamint a globális értékesítési és marketing csatornák használatát. A termék üzleti tervének elkészítéséhez tanácsadók nyújtanak majd segítséget. A verseny második és harmadik helyezettje is értékes díjakat nyer.

A verseny ötletgazdái a berlini Telekom Innovation Laboratories (T-Labs), a T-Mobile Lengyelország és a Magyar Telekom voltak, jelenleg pedig az EIT ICT Labs Germany partneri közreműködésével valósul meg a pályázat nemzetközi szinten. "Annyi ragyogó elme van Lengyelországban….a Telekom Innovációs Versennyel erősíteni kívánjuk kapcsolatainkat az induló vállalkozásokkal és a tanulmányaikat országunkban folytató hallgatókkal" - mondta Milan Zika, a T-Mobile Lengyelország technológiáért és innovációért felelős vezetője, a Telekom Innovációs Verseny zsűrijének tagja. Pataki Róbert, a Magyar Telekom innovációért felelős vezérigazgató-helyettese egy lépéssel tovább ment: " Az újítások területén is élenjáró cég kívánunk lenni, és a Telekom Innovációs Verseny e célunk eléréséhez még közelebb visz minket." Dr. Heinrich Arnold, a Telekom Innovation Laboratories (T-Labs) vezetője így folytatta: "Eltérően számos egyéb versenytől, mi nem csupán kiválasztunk egy ötletet, hanem a megvalósításba is beruházunk, minden szakaszban támogatjuk a nyerteseket és elképzeléseiket, egészen a termék piaci bevezetéséig. Nagy érdeklődéssel várom a Telekom Innovációs Nap decemberi rendezvényét Lengyelországban, ahol a nyertesek nyilvánosan is bemutathatják termékeiket, illetve ígéretes prototípusaikat."

A Telekom Innovációs Verseny az új Telekom Challenge (Kihívás) program része, melynek célja az újító szellemű kultúra elterjesztése nemzetközileg a Telekom Csoporton belül. Az ötletversennyel párhuzamosan – ami elsősorban a vállalkozókat, diákokat, egyéni pályázókat, valamint a Telekom Csoport és leányvállalatai dolgozóit kívánja bevonni – meghirdetik az Együttműködési Kihívás (Collaboration Challenge) elnevezésű versenyt is. Ebben a belső, vállalati versenyben olyan dolgozókat keresnek, akik kimondottan szívesen dolgoznak kis csoportokban, egy újfajta együttműködési rendszerben, ahol egy konkrét üzleti területre dolgoznak ki megoldást. A Collaboration Challenge 2013-ban Kenyába látogat; központi témája a "Tele-gyógyítás Afrikában" lesz.

További információ:
www.telekom-innovation-contest.com

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Wipro nyerte az E.ON infrastruktúra-modernizációs és digitális átalakítási pályázatát

A Wipro Limited, a világ egyik vezető informatikai, tanácsadási és üzleti folyamatszolgáltatással foglalkozó vállalata bejelentette, hogy elnyerte a németországi E.ON több évre szóló stratégiai, infrastruktúra-modernizációs és digitális átalakítási szolgáltatásokra kiírt pályázatát.

2020. június 25. 11:20

Hatodik alkalommal aratott sikert az ABB egyetemi női mentorprogramja

Az ABB Kft. immáron a hatodik egymást követő évben hirdeti meg műszaki egyetemi és főiskolai női hallgatók számára az „ABB mentorprogram női hallgatóknak” elnevezésű programját. A projekt során a vállalat legalább öt végzős hallgatót választ ki pályázat útján az energetika, automatizálás, mechatronika területéről. 

2020. június 15. 11:40

Idén is keresik az év informatikai vezetőjét

A Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége (VISZ) 2020-ban is kiírja az év Informatikai vezetője pályázatát. A pályázat célja, hogy felhívja a figyelmet az informatikai vezetők tevékenységének fontosságára, valamint díjjal ismerje el az évek során kiemelkedő teljesítményt nyújtó Informatikai vezető munkáját. A díjat 2002 óta (korábban Év CIO-ja) ítéli oda a VISZ által felkért független szakmai bizottság, amelyre az informatikai vezetőket (CIO, CTO, CDO, Fejlesztési vezető, Innovációs vezető, stb.) jelölhetik szakmai szervezetek, cégek valamint zsűritagok egyaránt. 

2020. június 10. 14:33

Alkotó teenagerek

A 29. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny zsűrije 99 benyújtott pályázat közül választott ki 10 díjazott projektet, valamint 11 témát kiemelt dicséretben részesített.

2020. június 9. 17:38

Lezárult a HiperSuli tananyag-fejlesztő pályázat első szakasza!

Tegnap éjfélkor ért véget a HiperSuli digitális tanári tananyagfejlesztő-pályázatának első szakasza, ami a Telenor minden várakozását felülmúlva, összesen 66 pályázó részvételével és 198 beérkezett pályázattal zárult!

2020. május 28. 12:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás