A Telekom Csoport nemzetközi innovációs versenyt hirdet

forrás: Prím Online, 2013. február 22. 15:08

A Deutsche Telekom nemzetközi szinten keresi a legkiemelkedőbb ötleteket öt kategóriában: digitális otthon, kommunikációs szolgáltatások, energia, virtuális platform, felhőalapú szolgáltatások. Egyéni pályázók, diákok, csapatok, start-up-ok és a Deutsche Telekom valamint leányvállalatainak dolgozói március 31-ig küldhetik el pályázataikat a www.telekom-innovation-contest.com címre.

A pályázók személyesen mutatják be ötleteiket, majd egy több fordulós értékelési folyamatot követően nemzetközi zsűri választja ki a nyerteseket. Ezután a Telekom Csoport szakértői a koncepciót termékké vagy prototípussá fejlesztik. Az ötlet továbbfejlesztéséhez a Telekom 500.000 euró értékben biztosít erőforrásokat, beleértve a hardvert és szoftvert, hozzáférést a Telekom infrastruktúrájához, valamint a globális értékesítési és marketing csatornák használatát. A termék üzleti tervének elkészítéséhez tanácsadók nyújtanak majd segítséget. A verseny második és harmadik helyezettje is értékes díjakat nyer.

A verseny ötletgazdái a berlini Telekom Innovation Laboratories (T-Labs), a T-Mobile Lengyelország és a Magyar Telekom voltak, jelenleg pedig az EIT ICT Labs Germany partneri közreműködésével valósul meg a pályázat nemzetközi szinten. "Annyi ragyogó elme van Lengyelországban….a Telekom Innovációs Versennyel erősíteni kívánjuk kapcsolatainkat az induló vállalkozásokkal és a tanulmányaikat országunkban folytató hallgatókkal" - mondta Milan Zika, a T-Mobile Lengyelország technológiáért és innovációért felelős vezetője, a Telekom Innovációs Verseny zsűrijének tagja. Pataki Róbert, a Magyar Telekom innovációért felelős vezérigazgató-helyettese egy lépéssel tovább ment: " Az újítások területén is élenjáró cég kívánunk lenni, és a Telekom Innovációs Verseny e célunk eléréséhez még közelebb visz minket." Dr. Heinrich Arnold, a Telekom Innovation Laboratories (T-Labs) vezetője így folytatta: "Eltérően számos egyéb versenytől, mi nem csupán kiválasztunk egy ötletet, hanem a megvalósításba is beruházunk, minden szakaszban támogatjuk a nyerteseket és elképzeléseiket, egészen a termék piaci bevezetéséig. Nagy érdeklődéssel várom a Telekom Innovációs Nap decemberi rendezvényét Lengyelországban, ahol a nyertesek nyilvánosan is bemutathatják termékeiket, illetve ígéretes prototípusaikat."

A Telekom Innovációs Verseny az új Telekom Challenge (Kihívás) program része, melynek célja az újító szellemű kultúra elterjesztése nemzetközileg a Telekom Csoporton belül. Az ötletversennyel párhuzamosan – ami elsősorban a vállalkozókat, diákokat, egyéni pályázókat, valamint a Telekom Csoport és leányvállalatai dolgozóit kívánja bevonni – meghirdetik az Együttműködési Kihívás (Collaboration Challenge) elnevezésű versenyt is. Ebben a belső, vállalati versenyben olyan dolgozókat keresnek, akik kimondottan szívesen dolgoznak kis csoportokban, egy újfajta együttműködési rendszerben, ahol egy konkrét üzleti területre dolgoznak ki megoldást. A Collaboration Challenge 2013-ban Kenyába látogat; központi témája a "Tele-gyógyítás Afrikában" lesz.

További információ:
www.telekom-innovation-contest.com

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szépirodalmi és fotós pályázatot hirdettek

Titkot rejt az erdő címmel hirdet országos vers- próza- és meseíró pályázatot a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület. Nyolcadik alkalommal rendezi meg az egyesület a különleges versenyt. A természetvédelmi-irodalmi pályázattal a 6-19 éves kategóriát célozzák meg. Idei újítás, hogy fotós kategóriába is külön címen jelentkezhetnek a gyerekek. A rendezvény fővédnöke Halász Judit, Kossuth- és Jászai díjas színművész, aki ötödik éve támogatja a rendezvényt.

2023. május 10. 14:17

A fiatalok kezében a jövő a Megoldások a holnapért kihíváson

A Megoldások a holnapért program célja a legjobb jövőformáló ötletek megtalálása mellett a diákok készségfejlesztése, ezért idén minden korábbinál nagyobb hangsúlyt fektetnek a képzésre a szervezők. Az 50 legjobb csapat egy online tanulási és közösségi platformon keresztül sajátíthatja el a jövőtervezés és design thinking alapjait. A szakértői videók, kérdezz-felelek alkalmak és a kitöltendő feladatok elengedhetetlen tudással vértezik fel a diákokat, és egyben irányt mutatnak, hogy a legjobb 8 csapat közé kerülhessenek a Samsung és az EdisonKids közös kihívásán.

2023. április 5. 12:53

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

Az IAB Hungary digitális reklámszakmai szervezet március 24-én a GroupM Akadémia bázisán adta át a 2022-es évi Legjobb szakdolgozat a digitális marketingről című pályázat nyerteseinek járó díjakat. Az elmúlt három évben kivétel nélkül (előszörmásodszorharmadszor) a Budapesti Corvinus Egyetem diákjai nyertek a pályázaton, idén először azonban egy szegedi és egy debreceni egyetem hallgatója vihette haza a legjobb pályamunkáért járó díjat. 

2023. március 27. 12:43

Sajtódíjat indít a Siemens

Újraindítja médiadíját a Siemens, amellyel a technológia területén kimagasló minőségű munkát végző újságírókat és tartalomkészítőket kívánja elismerni. A Siemens Media Award 2023 regionális sajtópályázatra Közép- és Kelet-Európa hét országában (Ausztria, Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia) nevezhetnek újságírók, valamint a közösségi média- és más felületek tartalomkészítői is.

2023. március 22. 15:36

Médiatanács: továbblépések helyi és körzeti rádiós pályázatokban

Véglegesítette egy veszprémi helyi rádiós pályázat felhívását a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa. A testület ugyanezen az ülésen hatósági szerződéskötést kezdeményezett a Debrecen 94,4 MHz körzeti frekvencia pályázatán nyertes szolgáltatóval.

2023. március 17. 20:23

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39