Bővült a Sony A-bajonettes cserélhető objektívek palettája

forrás: Prím Online, 2013. február 25. 11:49

A Sony a három új A-bajonettes tele-, zoom- és Carl Zeiss objektív mellett egy kompakt külső vakuval és egy távkioldóval is bővítette kiegészítőit.

 

”70-400 mm F4-5.6 G SSM II” teleobjektív

Az új teleobjektív a Sony 2013-as G sorozatának a tagja, amely a továbbfejlesztett optikájának és gyorsabb válaszidejű autofókuszának köszönhetően kiváló gyors akciók rögzítéséhez.  Az új LSI vezérlő áramkörnek köszönhetően az autofókusz sebessége közel négyszer gyorsabb lett, ami a fejlesztett követőfókusszal párosítva ideálissá teszi mozgalmas jelenetek rögzítésére.

Az új generációs teleobjektív optikai felületére egy hatékonyabb, a Sony által fejlesztett Nano AR tükröződés gátló bevonat került, ami átlagosan 5-ször hatékonyabb az általánosan használt tükröződés gátló bevonatokhoz képest, így minimálisra csökkenti a becsillanást és a szellemképet.Carl Zeiss ”Planar T* 50mm F1.4 ZA SSM”

A Carl Zeiss gyártmányú A-bajonettes portéobjektívek családjának legújabb tagja, az új Planar T*50mm F1.4 ZA SSM, az 50 mm-es gyújtótávolságnak és a rendkívül nagy fényerejű F1.4-es rekesznek köszönhetően ideális a portrékészítéshez és a gyenge fényviszonyok közötti felvételek készítéséhez.

Az 5 csoporttal és 8 taggal (kettő aszférikus felület) konfigurált objektívet a Sony α99-es fényképezőgép 35 mm-es teljes képkockás szenzorához optimalizálták. Az objektívet rendkívüli felbontási képességgel és kontrasztaránnyal, kifinomult, csendes autofókusszal, valamint hátsó fókusz rendszerrel szerelték fel, aminek köszönhetően az objektív megtartja a méretét élességállítás közben. A por- és nedvességálló dizájn pedig alkalmassá teszi az objektívet az extrém körülmények közötti fotózásra is.”DT 18-55mm F3.5-5.6 SAM II”

A 2011-ben bemutatott A-bajonettes objektív frissített típusa az általános célú alkalmazások széles körét fedi le 18mm-es gyújtótávolságtól egészen 55mm-ig (35 mm egyenértékű gyújtótávolság az APS-C szenzoros fényképezőgépekkel történő használatkor 27-82.5 mm), így ideális a mindennapos fotózáshoz. A 3-szoros nagyítással rendelkező objektívet a korábbi típushoz hasonlóan a sima működésű automata fókusz motorral (SAM) szerelték fel, de új tervezésű hátsó lencsetagokkal bővült a becsillanások és a szellemképek kiküszöböléséért, valamint új mechanikai elemekkel a kényelmesebb és gördülékenyebb használat érdekében.Új kiegészítők Sony fényképezőgépekhez és kamerákhoz

Az új HVL-F20M külső vaku a multifunkciós csatlakozóaljzattal ellátott kamerák kiegészítőjeként használható. Az új, kompakt méretű tartozék többek között automatikus fehéregyensúly kiegyenlítéssel bír, vezeték nélkül irányítható, a vakufej állításával pedig ki- és bekapcsolható.

Az új RM-VPR1 vezetékes távkioldóval kényelmesen kezelhető a zoom és a videofelvétel elindítása és leállítása, shutter lock funkciója pedig ideális hosszú expozíciós képek készítésére. A távkioldóhoz tartozó két vezeték egyike a multiterminállal felszerelt fényképezőgépekhez és kamerákhoz használható, a másik az A-bajonettes ‘α’ fényképezőgépekkel való kapcsolódást teszi lehetővé.

Az új objektívek és kiegészítők 2013 márciusától lesznek elérhetők Európában.

Kulcsszavak: objektív Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59