Megérkezett Windows 7-re az Internet Explorer 10

Czipperer Dia, 2013. február 27. 12:22

Már Windows 7-re is elérhető az Internet Explorer 10 végleges változata. Ez a lépés igencsak időszerű volt, hiszen Windows 8 platformon már négy hónapja debütált.

Az IE új verziója akár 20%-os sebességnövekedést is jelent a 9-hez képest, valamint a modern webes szabványokhoz több támogatással rendelkezik. A Windows 7-re optimalizált változat nagyjából azonos a W8-as verzióval, bár felhasználói felülete nagyjából ugyanaz, mint az IE 9-é. Különbség még, hogy a W8-as beépített Flash verzióval rendelkezik, amely segítségével automatikusan érkeznek a frissítések a Windows Update-ből.

 
A „Do not track”, vagyis a „Ne kövess” funkció alapértelmezetten be van kapcsolva, ami megakadályozza hirdetőket, hogy felhasználói aktivitást/viselkedést automatikusan nyomon kövessék. A böngésző Direct2D és DirectWrite hardveres gyorsítást használ.
 
Egyéb említésre méltó funkciók közé tartozik a beépített helyesírás-ellenőrzés és –javítás, valamint a továbbfejlesztett JavaScript teljesítmény. Emellett támogatja a HTML5, CSS3 és a Web Application új szabványaira vonatkozó előírásokat is. Amit talán még érdemes kiemelni, hogy arra is összpontosítanak, hogy a mobil PC-k akkumulátor élettartamát javítsák.
 
Az új böngésző azonnali frissítésként elérhető bárki számára. A telepítés – a korábbival ellentétben – „important”, vagyis fontosnak minősül, így a háttérben mindenféle kattintás és engedélyezés nélkül fut.
 
A fejlesztők valóban széles körben szeretnék hozzáférhetővé tenni a frissítést, hiszen az angol mellett további 95 nyelven elérhető. Köztük magyarul is, amely a Letöltés.com-ról ingyenesen letölthető – a 32 bites és a 64 bites változat is.
 
Több reklámfilm is készült már a 10-es verzióról, íme kettő közülük. 

 

Forrás: Arstechnica.com, Techspot.com
 

 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tapasztalja meg a legendás játékot

A világ egyik vezető játékmonitor1 és IT-kiegészítő márkája, az AGON by AOC nemrég egy teljesen új termékkategóriát vezetett be a legigényesebb és legkompetitívebb játékosok és esportolók számára: az AGON PRO-t. Most két további, kivételes specifikációjú modellel bővül a kínálat: a HDR400 támogatással rendelkező 31,5 hüvelykes (80 cm) AG324UX modellel (4K @ 144 Hz) és a 27 hüvelykes (68,6 cm) AG274FZ (FHD @ 260 Hz) modellel. Az erőteljes, élénk színek érdekében mindkét modell IPS panellel rendelkezik és az extra sima, szellemképektől mentes megjelenítésért 1 ms GtG válaszidőt kínál.

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

Egyre több területen alkalmazzák és tesztelik a drónokkal való csomagszállítás lehetőségét. Ezek az eszközök az egészségügytől a hadiiparig számos folyamatot könnyíthetnek meg például azzal, hogy a nehezen megközelíthető vagy katasztrófa sújtotta területekre is képesek ételt vagy gyógyszert szállítani. A drónnal való szállítást forradalmasíthatja egy magyar fejlesztésű, könnyű szállítódoboz, amiben a tárgyak rögzíthetők, így többek között folyadékok biztonságos szállítását is lehetővé teszi.

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

Minden korábbi évnél jobban szerepelt a  világ harminc országának 15 és fél éves, vagy ennél fiatalabb diákjai számára meghirdetett Európai Junior Informatikai Diákolimpián (eJOI) a magyar csapat: a hazai diákok egy arany-, egy ezüst-, és három bronzéremmel távoztak a megmérettetésről.

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

A Xiaomi Corporation fogyasztói elektronikai és intelligens eszközöket gyártó vállalat, amelynek középpontjában az IoT platformon keresztül kommunikáló okoseszközök és okos hardverek állnak, nyilvánosságra hozta nem hivatalos, konszolidált beszámolóját a 2021. június 30-án zárult három és hat hónapos időszakra.

2021. augusztus 26. 14:46

Ma negyvenéves az IBM PC!

Napra pontosan negyven évvel ezelőtt mutatkozott be az első IBM PC, az a személyi számítógép, amely minden bizonnyal a legnagyobb hatást gyakorolta az emberek életére. Bár az amerikai PC hivatalosan csak négy évvel később jutott el Magyarországra, a vasfüggöny mögött, Budapesten már 1982-ben elkészült a Proper-16 nevet viselő klónja – amely egyben a legelső európai PC/XT-klón.

2021. augusztus 12. 09:58

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20