Megérkezett Windows 7-re az Internet Explorer 10

Czipperer Dia, 2013. február 27. 12:22

Már Windows 7-re is elérhető az Internet Explorer 10 végleges változata. Ez a lépés igencsak időszerű volt, hiszen Windows 8 platformon már négy hónapja debütált.

Az IE új verziója akár 20%-os sebességnövekedést is jelent a 9-hez képest, valamint a modern webes szabványokhoz több támogatással rendelkezik. A Windows 7-re optimalizált változat nagyjából azonos a W8-as verzióval, bár felhasználói felülete nagyjából ugyanaz, mint az IE 9-é. Különbség még, hogy a W8-as beépített Flash verzióval rendelkezik, amely segítségével automatikusan érkeznek a frissítések a Windows Update-ből.

 
A „Do not track”, vagyis a „Ne kövess” funkció alapértelmezetten be van kapcsolva, ami megakadályozza hirdetőket, hogy felhasználói aktivitást/viselkedést automatikusan nyomon kövessék. A böngésző Direct2D és DirectWrite hardveres gyorsítást használ.
 
Egyéb említésre méltó funkciók közé tartozik a beépített helyesírás-ellenőrzés és –javítás, valamint a továbbfejlesztett JavaScript teljesítmény. Emellett támogatja a HTML5, CSS3 és a Web Application új szabványaira vonatkozó előírásokat is. Amit talán még érdemes kiemelni, hogy arra is összpontosítanak, hogy a mobil PC-k akkumulátor élettartamát javítsák.
 
Az új böngésző azonnali frissítésként elérhető bárki számára. A telepítés – a korábbival ellentétben – „important”, vagyis fontosnak minősül, így a háttérben mindenféle kattintás és engedélyezés nélkül fut.
 
A fejlesztők valóban széles körben szeretnék hozzáférhetővé tenni a frissítést, hiszen az angol mellett további 95 nyelven elérhető. Köztük magyarul is, amely a Letöltés.com-ról ingyenesen letölthető – a 32 bites és a 64 bites változat is.
 
Több reklámfilm is készült már a 10-es verzióról, íme kettő közülük. 

 

Forrás: Arstechnica.com, Techspot.com
 

 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Httpool by Aleph lett a Microsoft Advertising közép- és kelet-európai képviselője

A Httpool by Aleph, a világ egyik vezető digitális hirdetésekkel foglalkozó vállalata képviseli mostantól a Microsoft Advertising-ot 23 közép- és kelet-európai országban*, köztük Magyarországon is. A cég a Microsoft Advertising kampányainak kezeléséért lesz felelős kereső, felhasználói és vásárlási termékeken keresztül.

2023. augusztus 22. 12:59

2023-ban immár 22. alkalommal indul 'Az Év Honlapja' pályázat!

Augusztus 14-én immár 22. alkalommal indul útjára Magyarország legnagyobb digitális marketingkommunikációs pályázata. ’Az Év Honlapja’ izgalmas lehetőséget kínál mindazoknak, akik az elmúlt időszakban a legújabb honlapokat, applikációkat, digitális és technológiai megoldásokat hozták létre. Ha büszkén állsz egy újító szellemiségű honlap vagy applikáció mögött, akkor ez a lehetőség neked szól! Ne feledd augusztusban 20% Early Bird kedvezménnyel pályázhatsz!.

2023. augusztus 15. 09:38

A Magyar Telekom 2023. második negyedéves és első féléves eredményei

A Magyar Telekom közzétette 2023. második negyedévére és első félévére vonatkozó, az EU által befogadott Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerinti konszolidált pénzügyi eredményeit. A pénzügyi jelentés nem auditált értékeket tartalmaz az összes pénzügyi időszakra. 

2023. augusztus 10. 10:00

Idén is csúcspontszámokkal lehetett bekerülni a Corvinusra

Továbbra is a legjobb képességű hallgatók választják a Corvinust, a legkeresettebb alapszakokhoz még a tavalyinál is magasabb pontszám volt szükséges a bejutáshoz: a csúcsot az angol nyelvű nemzetközi gazdálkodás alapszak jelentette 480 ponttal. 14 százalékponttal nőtt az angol nyelvű képzésre felvett magyar hallgatók létszáma, így a most induló évfolyam csaknem fele már angolul teljesíti tanulmányait. 

2023. július 27. 12:59

Az ESET jelentős fejlesztéseket hajtott végre, hogy a vállalatok a hackerek előtt járhassanak

A világ egyik vezető kiberbiztonsági vállalata, az ESET bejelentette, hogy hamarosan elérhetővé válik az ESET PROTECT kiberbiztonsági platform új funkciója. A fejlesztés célja, hogy világszerte megoldást kínáljon a vállalatok aktuális és jövőbeli, digitális biztonsági kihívásaira.

2023. július 18. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59