Megérkezett az LG vezeték nélküli mobiltöltője

forrás: Prím Online, 2013. március 1. 14:41

Az LG a barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC) mutatta be legújabb vezeték nélküli töltőjét. A mindössze 6,9 cm átmérőjű WCP-300 tervezése során a fő szempont a hordozhatóság volt. Apró mérete ellenére a töltési felület az LG előző generációs vezeték nélküli töltőjéhez képest 70%-kal nagyobb lett. Az új modell kompatibilis a szabványos ötpólusú micro-USB töltőkkel, ezáltal maximális töltési teljesítményt és kényelmet biztosít a mobilvásárlók számára.

A WCP-300 elektromágneses indukciós technológiát alkalmaz és a Wireless Power Consortium (WPC) elnevezésű szervezet Qi-tanúsítványával rendelkezik. Az elektromágneses indukció mágneses teret hoz létre, amely elektromos áramot generál és feltölti a töltőfelületen elhelyezett eszközök akkumulátorait. A tanúsítvány igazolja, hogy a WCP-300 kompatibilis minden olyan okostelefonnal, amely támogatja a Qi szabványt.„A jelenleg elérhető legkényelmesebb megoldás kétség kívül a vezeték nélküli töltési technológiában rejlik – fogalmazott Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. – A WCP-300 kifejlesztésével az LG a hordozhatóságot a legmagasabb szintű töltési képességgel kombinálta egy olyan készülékben, ami méretét tekintve akkora, mint egy poháralátét.”

Az amerikai piacon az LG Spectrum 2 és a Nexus 4 modellek már egyaránt támogatják a vezeték nélküli töltést, így nincs szükség külön töltő vásárlására. Az LG úgy véli, hogy a jövő okostelefonjaiba integrált támogatás a legfontosabb előrelépést jelenti afelé, hogy a vezeték nélküli töltési technológia a későbbiekben ipari szabvánnyá váljon.

Az LG eltökélt szándéka, hogy fejlettebb vezeték nélküli töltési technológiával felszerelt okostelefonok még jobb felhasználói élményt nyújtsanak a mobilvásárlók számára.

 

 

Kulcsszavak: töltő wireless LG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59