AF-S NIKKOR 80–400mm f/4.5–5.6G ED VR teleobjektív

forrás: Prím Online, 2013. március 5. 12:15

A Nikon ma új, FX-formátumú, sokoldalú 80–400 mm-es gyújtótávolság-tartományú, kiváló optikai kivitelezésű zoomos telefotó objektívet mutat be.

Ez a vadvilág, tájképek vagy sportesemények pillanatainak megörökítésére kiválóan alkalmas objektív teljes mértékben lefedi a közép- és szupertelefotó élességtartományt. Emellett a lehető legváltozatosabb környezetben kínál remek optikai teljesítményt, a Nikon rázkódáscsökkentő rendszere pedig akár 4 lépésközben és a teljes zoomtartományban, tehát akár 400 mm-en is lehetővé teszi a kompenzációt.Merész optika
A gyors, nagy felbontású D-SLR fényképezőgépeket szem előtt tartva újratervezett optikai felépítés nem kevesebb mint 20 objektívelemet tartalmaz 12 csoportban. A lehető legváltozatosabb körülmények között is remek helytállásra tervezett objektív a Nikon nanokristály-bevonatával, valamint négy ED (extra-alacsony szórású) és egy szuper ED üvegelemmel van ellátva. A nanokristály-bevonat a szellemkép és tükröződés kiküszöbölésére szolgál, az ED üvegelemek pedig a színeltérés és a különösen a nagyobb gyújtótávolságoknál esetlegesen előforduló optikai színhibák helyesbítéséről gondoskodnak.

Előny négy lépésben
A stabilitást a teljes zoomtartományban javító rázkódáscsökkentő (VR) mechanizmus ellensúlyozó hatása kb. négy lépésközzel hosszabb záridő használatával egyenértékű. A Normál és az Aktív VR üzemmód stabil fényképezést tesz lehetővé a fényképezőgép különböző mértékű és sebességű mozgása esetén is, az automatikus állványészlelési funkció pedig a zárkioldásból adódó rezgést csökkenti, amikor a fényképezőgép állványra van rögzítve.

A megbízható munkaerő
A sokoldalú 80–400 mm-es zoomtartomány és a viszonylagosan jó hordozhatóság hihetetlenül kényelmes és a telefotó-objektívekkel szembeni elvárások zömét teljesítő megoldássá teszi ezt az objektívet. A két beállítást („FULL” [teljes] és ∞–6m) kínáló élességállítási határérték kapcsolóval csökkentheti az élességállítási időt, amikor meghatározott távolságtartományon belül fényképez.  Az AF akkor is működik, amikor 1,4x telekonvertert csatlakoztat az f/8 rekeszértékkel kompatibilis fényképezőgéphez.
A megbízhatóan teljesítő minőségi, gazdaságos felépítés része a fémből készült, gumitömítésű, időjárásálló bajonettzár. A beépített tubuszár megakadályozza az objektív tubus saját tömege miatti kinyílását, amikor az objektív nincs használatban.

Az objektívhez mellékelnek egy objektívsapkát (LC-77), egy objektív fényellenzőt (HB-65), egy objektívtokot (CL-M2) és egy levehető állványtalpat, ami javítja a fényképezőgép egyensúlyát és kényelmesebb váltást biztosít a tájkép- és portrétájolás között, állványra szerelt fényképezőgép esetén.
 

Kulcsszavak: objektív Nikon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás