Testközelben a HTC One

Czipperer Dia, 2013. március 6. 10:58

Tegnap volt szerencsénk élőben is megcsodálni a HTC One-t, és azt kell, hogy mondjam, nem okozott csalódást. Nemsokára pedig a magyar piacra is megérkezik, hogy versengjen a felhasználók kegyeiért.

 

Már lassan egy hónapja keringenek a hírek a legújabb HTC modellről, de eddig csak a videókra és egyéb információkra hagyatkozhattunk. Tegnap azonban végre saját szemünkkel is láthattunk, mit is alkotott a tajvani gyártó.

 

Az általános specifikációkról talán már nem is érdemes annyira szót ejteni, mint inkább arról, mitől is különleges ez a készülék, amelyet valóságos misztikum övezett idáig – legalábbis hazánkban. Kulcsszavak akadnak szép számmal, amik kiemelik a készülékek sorából: ott van az UltraPixel kamera és a Zoe, a BlinkFeed és a BoomSound.

 

Szép nagy szavak ezek, de a kérdés sokak fejében ott motoszkált: hol van az átverés? A tegnapi nap után bátran állíthatom, hogy sehol. Vagyis mindaz, amiről már korábban beszámoltunk, nem kamu, és a készülék tényleg hozza az elvárt szintet. 

 

HTC One elöl-hátul

 

Persze volt lehetőségünk kipróbálni is, és miközben „teszteltem”, kicsit olyan érzésem volt, mintha nem is egy telefont tartanék a kezemben. Túlzónak tűnhet, de a One tényleg több annál. Kiváló hangzásvilág, tűéles képernyő (1920 x 1080 px) és persze lehengerlő külső jellemzi.

 

A Sense 5 kezelőfelület egy olyan újdonság, amelyet egyelőre csak a One modell tulajdonosai élvezhetnek. Bár a tervek között szerepel, hogy korábbi HTC modellekre is elérhető legyen, csavar a dologban, hogy bizonyos exkluzív funkciók továbbra is csak a One-felhasználók számára lesznek elérhetők. Persze a gyártó újabb mobiljairól később visszaköszönhet a teljes értékű Sense 5.

 

Tény, hogy a készülék ára vetekszik egy minőségi laptopéval, de cserébe rengeteg extrát és kényelmi funkciót kapunk. A mindössze 143 grammos telefon beépített GPS-szel és NFC modullal rendelkezik, és a Zoe funkciónak köszönhetően újragondolhatjuk a fényképezés fogalmát, hiszen 3 másodpercenként nagy felbontású fotókat készíthetünk, melyeket később összefűzve, zenei aláfestéssel nézhetünk, illetve oszthatunk meg.

 

Nagy hangsúlyt kapott – szinte ez és a kamera köré szervezték az eseményt – az audioteljesítmény, amire nagyon büszkék. Lehetnek is, hiszen a szegmensben egyedüliként meg tud hajtani külső hangszórókat is 2,5 volt feszültségű erősítőjének köszönhetően. 

 

És ami a legjobb az egészben, hogy mindhárom nagy mobilszolgáltatónál elérhető lesz a készülék. A magyar árakat tekintve körülbelül 195 ezer forintba kerül majd, és e hónap végén, április elején pedig már az itthoni felhasználók is tesztelhetik a masinát.

 

Íme a HTC One bemutató videója:

 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

Az e-aláírás-specialista NETLOCK szerint hamarosan leválthatják az okostelefonokba zárt digitális tárcák a fizikailag létező okmányokat, bőrtárcákat: 2020-ra áttörést jósolnak a digitalizáció terén.

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

A tavaly 1500 döntéshozóval megrendezett, teltházas Magyar Marketing Fesztivál – a szervezők közleménye szerint – minden eddiginél erősebb szakmai programmal és „show”-val érkezik immár 7. alkalommal 2020. január 23-án. Az esemény célja – a hagyományokhoz híven – a 2020-as év várható üzleti és marketingtrendjeinek bemutatása, a vállalkozások, cégvezetők és döntéshozók felkészítése az idei év kihívásaira.

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

A digitális biztonság területén számos jelentős változás ment végbe 2019-ben, amelyet a Sophos 2020 Threat Report is részletez. A védelmi oldalon állók számára fontos megérteni ezeket a trendeket ahhoz, hogy számítani tudjanak a jövőben felbukkanó fenyegetésekre és hogy a legjobban felkészüljenek rájuk. A Sophos most bemutat néhány jelentősebb változást az elmúlt évből, mely a digitális biztonság területét érintette, és hatással lesz a 2020-as helyzetre is. Szóba kerülnek a zsarolóvírusok, az automatizált, aktív támadások, a gépi tanulás és a mobilokat, illetve a felhőket érintő biztonsági kockázatok.

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

Hamarosan itt van 2020 – az év, amelyet sokan mérföldkőnek tartottak a technológiában. Számos intelligens eszköz, rendszer és alkalmazás összekapcsolódik és együttesen formálja azt, amit manapság edge-nek hívunk, ám egyelőre nem suhannak könnyedén oda-vissza teljesen önvezető autók az utakon. A fejlesztések alapja a hihetetlen mennyiségű adat és hatalmas számítási teljesítmény – a következő tíz évben keletkező adatmennyiséget tekintve pedig csak elképzelni lehet, milyen lesz a minket körülvevő világ 2030-ban, olyan alkalmazásokkal és szolgáltatásokkal, amelyekre még csak nem is gondoltunk.

2019. december 27. 10:55

Johannesnek nincs több kérdése

Az informatikai újságírást a nyolcvanas évek óta folyamatosan művelő kollégánk, Kis János – sokak számára csak Johannes – talán a halálát nem sokkal megelőző stroke és baleset következményeként, december 12-én, 65 éves korában elhunyt.

2019. december 16. 20:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás