A nők aktívabb okostelefonhasználók

Czipperer Dia, 2013. március 8. 08:10

Elsősorban a nők játszanak szerepet abban, hogy egyre népszerűbbek az okostelefonok. Az Ericsson ConsumerLab kutatási eredményei szerint többet és rendszeresebben használják a funkciókat, mint a férfiak.

A nők sokkal aktívabbnak mutatkoznak az okostelefonhasználat terén, mint a férfiak, több funkciót használnak és rendszeresebben, mint hímnemű társaik. Képeket átlagosan 10%-kal nagyobb arányban küldenek, és az SMS-ezésben is sokkal produktívabbak. Ezen a téren a legkiemelkedőbbek az orosz, egyiptomi és török hölgyek.

Meglepőnek tűnik, de a kutatás arra az eredménye jutott, hogy főként a nőknek köszönhető az okostelefonok népszerűsége. Ők számos kommunikációs tevékenységet folytatnak telefonon.
 
A közösségi hálókat a nők 59%-a éri el okostelefonján. A kuponbeváltás és a különböző helyszínekre applikációk segítségével való bejelentkezés általában véve is kevésbé elterjedt a piacon, a nők esetében ez 17 illetve 24%-ot jelent. 
 
Érdekes adat továbbá, hogy az ázsiai országok női felhasználói legaktívabbak a képes üzenetek küldése és fogadása terén (87%, míg a férfiaké 79%). Európában pedig a közösségi média használata dominál – a nők több mint 60%-a lép be telefonjával, viszont a férfiak csupán 52%-a. Az alábbi ábra szemlélteti a világszintű és a régiók szerinti megoszlásokat, dominanciákat. (Jobb felbontásért kattints a képre!)
 
Korábbi cikkünkben már szó volt róla, hogy a táblagéphasználat terén a férfiak emelkednek ki a sorból, úgy látszik, az okostelefon a nőket vonzza jobban. Ezek az eredmények azt sejtetik, hogy várhatóan a nők igényei fontos szerepet játszanak majd a jövőbeni fejlesztésekben, hiszen komoly részét képezik a szegmensnek. 
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világszinten teljes gőzzel halad az egészségügy digitális átalakulása

Az egészségügy digitális forradalma közel 20 éve van napirenden, most azonban úgy tűnik, valóban változás várható. Legalábbis ez derül ki a Roland Berger „Az egészségügy jövője: a szektor gyorsabb ütemben digitalizálódik a vártnál” (Future of Health: An industry goes digital – faster than expected) című tanulmányából. A Roland Berger szerint a 2025-ig tartó időszakban gyökeres változások lesznek az egészségügyi piacon. 

2020. február 21. 14:48

Az OnRobot bővíti termékcsaládját!

A robotikai End-of-Arm eszközök globális éllovasa, az OnRobot innovatív Gecko nyom nélkül tapadó gripperének egy új kompakt, egykorongos verzióját dobta piacra. Az új egykorongos Gecko SP (single pad) a megszokott funkciókat hozza most el olyan új automatizációs alkalmazások számára is, melyeknek kevesebb helyre és alacsonyabb teherbírása van szükségük. 

2020. február 21. 13:15

207 millió forint befektetést kapott a Trustchain digitális szerződéskötő platform

AZ MFB csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől újabb, ezúttal 207 millió forintnyi befektetést kapott a TrustChain Systems Kft. A vállalkozás szolgáltatásai folyamatosan bővülnek, februárban indult a valós idejű távoli ügyfél-azonosítás magyar nyelven.

2020. február 21. 11:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás