Online számlafizetés már az Allianznál is

forrás: Prím Online, 2013. március 8. 14:50

Márciustól már az Allianz Hungária Zrt. ügyfelei is választhatják a dijnet.hu kényelmes, biztonságos és ingyenes online számlafizetését díjaik rendezésére.

A 2007 áprilisában indított dijnet.hu online számlabemutatási és –fizetési rendszerhez az elmúlt csaknem öt évben 20 szolgáltató társaság és több mint 200 ezer ügyfél csatlakozott. Az online díjfizetési alkalmazás regisztrált ügyfelei között a közelmúltban végzett felmérés szerint a lakosság elsősorban az ingyenesség, valamint a banki szintű adatbiztonság mellett elérhető kényelem miatt használja a rendszert. A legutóbbi számlakibocsátóként csatlakozó szolgáltató az Allianz Hungária, melynek ügyfelei márciustól már a Díjnet online rendszerén keresztül is rendezhetik aktuális díjaikat.

Az elektronikus számlabemutatáshoz kapcsolódóan a regisztrált ügyfelek számos fizetési lehetőség közül választhatnak számláik rendezésére. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az online rendszernek köszönhetően sokkal kisebb arányban fordul elő késedelmes fizetés, mint például az egyedi átutalás, vagy a csekkes fizetés esetén – ez pedig mind az ügyfelek, mind a számlakibocsátók számára jelentős előnyt jelent.

A dijnet.hu tavaly év végi statisztikái szerint az online rendszerben sokkal magasabb azok aránya, akik a számlák lejárta előtt teljesítenek és ezzel összességében jelentős késedelemi pótléktól mentesülnek. A csoportos beszedési megbízást választók aránya több mint 30 százalék, az automatikus leemelésnek köszönhetően körükben 100 százalékos a határidőre fizetés. Növekszik a díjmentes bankkártyás fizetés népszerűsége, a számlabefogadók közel negyede fizet ily módon, s több mint 70 százalékuk fizet határidőn belül. A Díjnet internetbanki rendszerén keresztül egyenlítik ki a számlák 15 százalékát, a határidőn belüli teljesítés aránya 76 százalék.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás