HM: bővült a második világháborúban elesett katonák adatait tartalmazó honlap adatbázisa

MTI Sajtóadatbank, 2013. március 14. 08:51

Tovább bővült a Honvédelmi Minisztérium (HM) Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztálya által üzemeltetett honlap adatbázisa: már több mint 76 ezer második világháborúban elesett katona adatát és temetési helyét tartalmazza a www.hadisir.hu - közölte a szaktárca szerdán az MTI-vel.

Közleményükben felidézték: a főosztály támogatásával a Zrínyi Kiadó gondozásában a közelmúltban jelent meg a Béke poraikra című dokumentum-emlékkönyvsorozat harmadik része. Az első két kötetben a keleti és a magyarországi hadszíntéren elesett mintegy 70 ezer, bizonyítottan hősi halált halt katona nevét és adatait adták közre a szerzők: Bús János és Szabó Péter.

A harmadik kötetben annak az 5850 magyar katonának az adatait és temetési helyét tették közzé, akik dokumentumokkal igazolhatóan 1944-45-ben a nyugati harctéren vagy nyugati hadifogságban vesztették életüket. A főosztály már ennek a kötetnek az adatait is közzétették a www.hadisir.hu oldalon.


A hadisírgondozók célja, hogy a Szovjetunió hadifogoly- és Gulag-táboraiban meghalt magyar katonák adatai is fölkerüljenek az internetes oldalra, hiszen - mint a HM kiemelte - "a legvisszafogottabb számítás szerint is legalább 100 ezer magyar katona és elhurcolt polgári személy vesztette életét a szovjet lágerek poklában".
 

Kulcsszavak: website

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világcsúcs és két arany: tarolt a Széchenyi-egyetem csapata

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és városi kisautó kategóriában, az utóbbiban ráadásul saját tavalyi világcsúcsát megdöntve. Az eredmény egyszerre mutatja a győri intézményben folyó gyakorlatorientált képzések és a tehetséggondozás magas színvonalát.

2023. május 29. 13:38

A digitális oktatáshoz tervezett interaktív kijelzőmegoldásokat az LG

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy piacra dobja a CreateBoard elnevezésű, új, digitális oktatást segítő termékcsaládot. A 86TR3DK, a 75TR3DK, a 65TR3DK és 55TR3DK modellekből álló portfóliót a tantermekbe tervezte a vállalat: a CreateBoard kijelzők 40 pontos*  multi-touch érintőképernyővel teszik teljessé az interaktív tanítás és tanulás élményét. Az eszközök ráadásul kényelmesen összekapcsolhatók különféle digitális oktatási alkalmazásokkal, miközben a távoli elérést egy könnyen kezelhető felhőalapú megoldás biztosítja.** 

2023. május 29. 11:50

Új, minden szektorra kiterjedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon

A Brillit.com megújulásával egy új, minden területet lefedő szolgáltatáskereső portál indul Magyarországon, egyfajta interaktív vállalkozói marketplace. Az egyedülálló és ingyenes üzletfejlesztési platform, a Brillit, ezzel egy olyan digitális szolgáltatáskereső felületet hoz létre saját – már most is 4000 céget és vállalkozót tartalmazó adatbázisából –, ahol bárki, legyen az magánszemély vagy cég, könnyen rátalálhat az igényeinek megfelelő szolgáltatásra. Ezzel párhuzamosan az oldalra regisztráló szolgáltatók saját profiljuk kitöltésével erősíthetik online jelenlétüket, és ezáltal jelentősen támogathatják értékesítési törekvéseiket.

2023. május 29. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01