A Samsung is okos karórán dolgozik

Vajon ki fut be előbb a célba?

Farkas Norman, 2013. március 19. 13:45

Úgy tűnik, hogy az Apple-höz hasonlóan a Samsung is gőzerővel dolgozik saját okos karóráján, melynek felépítéséről néhány dizájnterv árulkodik. Rögtön felmerül a kérdés, hogy vajon melyik gyártó kütyüje jelenik meg előbb a piacon?

Alig néhány hete járta be a világot a hír, hogy az Apple az iWatch okos karórán dolgozik, s máris arról számolhatunk be, hogy a Samsung boszorkánykonyhájában is egy efféle eszköz készül.

 

Lee Young Hee, a Samsung mobil részlegének alelnöke napokkal ezelőtt azt nyilatkozta  a Bloomberg számára, hogy cége már hosszú ideje tervezi egy karóra piacra dobását, melynek fejlesztésén most is nagy erőkkel dolgoznak. Nem kérdés tehát, hogy az új kiegészítő fel fog bukkanni a jövőben megjelenő Samsung termékek között .

 

Bizonyára nem a véletlen műve, hogy most került előtérbe a Samsung-féle okosóra, de továbbra is kérdéses, hogy a dél-koreai óriás vajon azért vágott bele komolyabban a kiegészítő fejlesztésébe, hogy az iWatch megjelenése után – annak dizájnját alapul véve – pikkpakk elő tudjon rukkolni egy hasonló készülékkel, vagy azért, hogy megelőzze amerikai riválisát.

 

Jól tudjuk, hogy az okostelefonok frontján már volt példa az előbbire, ugyanakkor a Samsung már tíz éve szabadalmi beadványokkal jelezi, hogy készül egy okosórával és simán elképzelhető, hogy van elég vér a pucájában ahhoz, hogy az Apple előtt letegye az asztalra a megoldását – hiszen anno ő teremtette meg a phablet kategóriát a Note-tal, ami azért nem semmi húzás volt. Utóbbi (szimpatikusabb) lehetőség megvalósulását támogathatják a már piacon lévő okos karórák (Pebble, SmartWatch, I'm Watch, stb.) is, melyek dizájn és tudás frontján is remek irányvonalat mutathatnak a Samsungnak a saját készüléke megalkotásához.

 

Az utóbbi években egy sor dizájntervet készített a vállalat, melyek egyike valószínűleg visszaköszön majd az első piacra kerülő modellről. Szerintem a bal alsó sarokban látható, kifordítható fedlappal szerelt megoldás lenne a legjobb választás. Neked melyik kivitel tetszik a legjobban?

 

 

 

Forrás: Unwired View

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar makettező cég innovatív 3D-s megoldásai a gyártás területén

Az utóbbi években a 3D nyomtatás és a hozzá kapcsolódó modell előállítási folyamatok a mindennapok részei lettek. A technológiával már városrészt, orvostechnikai eszközöket és ékszereket is készítenek, de van, ahol az általános iskolai oktatásban és a háztartásokban is használják. Nem létező, vagy sérült elemeket alkotnak virtuálisan újra, majd állítják elő ismét, hogy azok az eredetivel azonos módon működhessenek felhasználási területükön. Egy magyar cég a makettezés mellett úttörőnek számító területeken is használja a file to factory és a reverse engineering megoldásokat.

2023. március 25. 15:38

Az autóipar megmutatja, hogyan kell a gyártást digitalizálni

A gyártási folyamatok digitalizációjának sikerességét négy tényező befolyásolja – ez derült ki a Roland Berger „Az Ipar 4.0 jelenlegi helyzete” című tanulmányából. A kutatás autóipari OEM-ek és top beszállítók tapasztalataira támaszkodva mutatja be a digitális gyártás sikertényezőit. A német hátterű tanácsadócég szerint a folyamatos priorizálás, a dedikált csapatok, az összehangolt céltérképek és a munkavállalók folyamatos képzése a legfontosabb. 

2023. március 25. 10:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48