A Samsung is okos karórán dolgozik

Vajon ki fut be előbb a célba?

Farkas Norman, 2013. március 19. 13:45

Úgy tűnik, hogy az Apple-höz hasonlóan a Samsung is gőzerővel dolgozik saját okos karóráján, melynek felépítéséről néhány dizájnterv árulkodik. Rögtön felmerül a kérdés, hogy vajon melyik gyártó kütyüje jelenik meg előbb a piacon?

Alig néhány hete járta be a világot a hír, hogy az Apple az iWatch okos karórán dolgozik, s máris arról számolhatunk be, hogy a Samsung boszorkánykonyhájában is egy efféle eszköz készül.

 

Lee Young Hee, a Samsung mobil részlegének alelnöke napokkal ezelőtt azt nyilatkozta  a Bloomberg számára, hogy cége már hosszú ideje tervezi egy karóra piacra dobását, melynek fejlesztésén most is nagy erőkkel dolgoznak. Nem kérdés tehát, hogy az új kiegészítő fel fog bukkanni a jövőben megjelenő Samsung termékek között .

 

Bizonyára nem a véletlen műve, hogy most került előtérbe a Samsung-féle okosóra, de továbbra is kérdéses, hogy a dél-koreai óriás vajon azért vágott bele komolyabban a kiegészítő fejlesztésébe, hogy az iWatch megjelenése után – annak dizájnját alapul véve – pikkpakk elő tudjon rukkolni egy hasonló készülékkel, vagy azért, hogy megelőzze amerikai riválisát.

 

Jól tudjuk, hogy az okostelefonok frontján már volt példa az előbbire, ugyanakkor a Samsung már tíz éve szabadalmi beadványokkal jelezi, hogy készül egy okosórával és simán elképzelhető, hogy van elég vér a pucájában ahhoz, hogy az Apple előtt letegye az asztalra a megoldását – hiszen anno ő teremtette meg a phablet kategóriát a Note-tal, ami azért nem semmi húzás volt. Utóbbi (szimpatikusabb) lehetőség megvalósulását támogathatják a már piacon lévő okos karórák (Pebble, SmartWatch, I'm Watch, stb.) is, melyek dizájn és tudás frontján is remek irányvonalat mutathatnak a Samsungnak a saját készüléke megalkotásához.

 

Az utóbbi években egy sor dizájntervet készített a vállalat, melyek egyike valószínűleg visszaköszön majd az első piacra kerülő modellről. Szerintem a bal alsó sarokban látható, kifordítható fedlappal szerelt megoldás lenne a legjobb választás. Neked melyik kivitel tetszik a legjobban?

 

 

 

Forrás: Unwired View

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Microsoft: példaértékű együttműködés az IK-val

A Debreceni Egyetem Informatikai Karával folyó közös munkáról számolt be weboldalán a szoftvergyártó világcég. A vállalat és az IK között évek óta meglévő együttműködés révén a Microsoft által támogatott képzéseken vehetnek részt az egyetem hallgatói, akik a cég legújabb technológiáit ismerhetik meg és piacképes tanúsítványokat szerezhetnek.

2023. február 8. 18:41

A Fujitsu folyamatos oktatási programot indít viszonteladó partnerei számára

A Fujitsu SELECT Expert viszonteladó partnerek mostantól könnyebben bővíthetik és frissíthetik versenyelőnyt biztosító, értékes informatikai ismereteiket. A Fujitsu 1 millió euró beruházással elindított folyamatos oktatási programja új szemléletet képvisel a képzés terén, és három fő pilléren nyugszik: oktatás, eszközök és közösség.

2023. február 8. 11:24

Maximális ügyfélelőny a digitális átalakulásban

A több mint két éve alakult Eplan Partnerhálózathoz időközben mintegy hatvan cég csatlakozott. Az olyan stratégiai partnereket, mint a Phoenix Contact, a Siemens és a Rockwell Automation, valamint a technológiai partnereket – köztük az ABB, a Lapp Kabel, a Wago és a Weidmüller – egyetlen vezérelv köti össze: a legmagasabb fokú integrációs képesség biztosítása az Eplan és saját megoldásaik között. A digitális átalakulás korszakában mindenki egyesíti erőit annak érdekében, hogy a különféle szoftveralkalmazások, például a termékkonfigurátorok, a CPQ-k, PLC-k, PLM/ERP-k ideálisan kommunikáljanak egymással.

2023. február 7. 20:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Google vezérigazgatója jelentette be a Google Bard indulását

2023. február 7. 12:34

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51