Networkshop 2013

forrás: Prím Online, 2013. március 21. 11:57

Idén Sopronban, a Nyugat-Magyarországi Egyetemen rendezik meg a Networkshop 2013 konferenciát. A felsőoktatási, a köznevelési, a tudományos, a közgyűjteményi és a civil szféra neves képviselőinek részvételével sorra kerülő megnyitót követő részletes szakmai program keretében mintegy 300 résztvevő hallgatja majd meg a 7 szekcióban megtartásra kerülő 116 előadást.

A NETWORKSHOP konferenciák minden évben fontos szerepet játszanak az NIIF Program külföldön is ismert és elismert eredményeinek bemutatásában, a hazai közel 2,5 milliós kutatási-oktatási-közgyűjteményi szféra számára rendelkezésre álló, Európa élvonalához tartozó világszínvonalú hazai információs infrastruktúra és az arra épülő alkalmazások továbbfejlesztésében és a nemzetközi kapcsolatok bővítésében.

 

 

Az idei konferencia programjában egyaránt megtalálhatók a nagysebességű hibridhálózati technológiákkal, a korszerű hálózati szolgáltatásokkal, az új intézményi rendszerekkel, a közgyűjteményi és könyvtári tartalomszolgáltatással, a közösségi információs rendszerekkel, az alkalmazás-fejlesztési, az oktatási, a hálózatbiztonsági, és a szuper-számítástechnikai kérdésekkel foglalkozó témakörök.http://nws.niif.hu/  

 

Időpont:  2013. március 26-án, kedden 12:30 óra  

 

Helyszín: „P” Épület (Sopron, Cházár András tér 1.) „B” terem

Moderátor: Pártai Lucia

 

 A sajtótájékoztatón résztvevő kiemelt személyiségek:

1./ Prof. Dr. Faragó Sándor, Nyugat-magyarországi Egyetem rektora

2./ Dr.Fodor Tamás, Sopron polgármestere

3./ Prof.Dr.Zombory László, BME egyetemi tanár, a HUNGARNET Egyesület elnöke

4./ Nagy Miklós, az NIIF Intézet igazgatója, a NETWORKSHOP 2013 konferencia titkára

5./ Tázló László, Cisco Magyarország, műszaki igazgatója, a NETWORKSHOP 2013 kiemelt támogatója  

 

További információkat ITT olvashat.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A SteelSeries bemutatja a jövő gamer mikrofonjait

A SteelSeries, a gaming- és esport perifériák világelső gyártója ma bemutatta legújabb termékcsaládját és az első olyan mikrofonmegoldását, amely kifejezetten gamereknek készült. A több mint 20 éves tervezési és mérnöki szakértelemmel rendelkező, a gamerek problémáinak megoldására és minden játékmenet dicsőségessé tételére szakosodott első számú prémium gaming audio márka bemutatja az Alias mikrofonokat a Sonar for Streamers erejével. Most „végre a gamereknek is van hangjuk”.

2023. október 4. 18:50

Planet Budapest: a Széchenyi István Egyetem bemutatta a fenntarthatóságért végzett tevékenységét

A fenntarthatóság támogatását stratégiai célként meghatározó győri Széchenyi István Egyetem saját standdal és előadásokkal mutatta be a témában végzett oktatási, kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységét a Planet Budapesten, Közép-Európa egyedülálló fenntarthatósági rendezvényén. Az intézmény több, nemzetközi szinten is jelentős projektje szolgálja az élhető jövőt.

2023. október 4. 17:15

Érkeznek a Samsung legújabb hordozható SSD-i

Érkeznek a T9 Hordozható SSD-k, a Samsung T-sorozatának legújabb modelljei. Az egyedi stílusú és hordozható kialakítású T9 meghajtót a modern memóriatechnológia egyik élvonalbeli vállalataként arra tervezték, hogy a felhasználók akár útközben is olyan gyors átviteli sebességű és nagy tárhelyű eszközön tudhassák biztonságban adataikat, amely a kényelmüket szolgálja. 

2023. október 4. 15:48

Munka és család mellett is van lehetőség diplomaszerzésre

Szeptemberben ünnepélyes keretek között megtartották Pozsonyban a Collegium Humanum Varsói Menedzsment Egyetem Pozsonyi Kihelyezett Tagozatának első diplomaosztó ünnepségét, amely során a magyar nyelvű Menedzsment alap- és mesterképzésben végzett hallgatók vehették át a diplomájukat. Ők a bizonyíték arra, hogy igenis munka és család mellett is van lehetőség a diplomaszerzésre, akár 100%-ban online!

2023. október 4. 14:19

Az MMSZ csatlakozott a nemzeti marketingszövetségek hálózatához

A European Marketing Confederation (EMC) örömmel jelentette be, hogy a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) 11. tagként csatlakozott a nemzeti marketingszövetségek kohéziós európai hálózatához.

2023. október 4. 12:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38