Stresszmentes működés Fujitsu PRIMERGY CX420 fürt-szerverrel

forrás: Prím Online, 2013. március 26. 14:26

A Fujitsu új megoldása stresszmentessé teszi az optimális üzletvitelt infokommunikációs technológia (ICT) segítségével megvalósító kis- és középvállalatok működését. A CeBIT-en bemutatott új Fujitsu PRIMERGY CX420 egyszerűsített  fürtözési technológiával növeli a rendelkezésre állást és védi az üzletmenet-folytosságot rendszerhiba esetén.

Ahogy a különböző méretű vállalatok mindinkább az infokommunikációs eszközökre támaszkodnak az üzletvitelben, egyre nagyobb a váratlan rendszerhibák (pl. szerverösszeomlás) hatása. Egy online rendeléseket fogadó cégnél katasztrofális következményekkel járhat a megrendelések elvesztését és késedelmes teljesítésüket okozó szerverleállás.

A nagyobb rendelkezésre állást – és ebből eredően jobb üzletmenet-folytonosságot – biztosító fejlett átállási technológia eddig túl drága és bonyolult volt a kis- és középvállalatok számára. Az új kétnode-os PRMERGY CX420 fürt-szerver megváltoztatja  helyzetet, mivel korlátozott ICT-szakértelemmel és költségvetésből is lehetővé teszi a szervezetek számára a magas szintű rendelkezésre állás megvalósítását. A normál szabványos szerverekhez hasonló egyszerűséggel üzemeltethető új PRIMERGY CX420 beépített rendszerátállással fokozza a biztonságot és szorítja minimumra a technológiai problémák napi üzletvitelre gyakorolt hatását.

A fürtözés növeli a rendelkezésre állást és a hibatűrést
A PRIMERGY CX420 S1 kétnode-os fürt-szerver platform, ami azt jelent, hogy két különálló PRIMERGY CX272 S1 szervernode működik egymás mellett az egységen belül. A rendszer a Microsoft Windows Server 2012 rendelkezésre állást növelő jellemzőit kihasználva lehetővé teszi a fürtözés minden eddiginél alacsonyabb árszinten történő megvalósítását. Ha a két fürtnode egyike leáll, az átállási mechanizmus automatikusan elindítja a másikat, ami perceken belül teljesen üzemkész . Bár az ilyen jellegű átállás nem biztosít folyamatos működést rendszerhiba esetén, minimumra szorítja a váratlan leállások és a szolgáltatási zavar időtartamát.

A  tökéletesen üzemkész állapotban szállított Fujitsu PRIMERGY CX420 megosztott belső tárhellyel rendelkezik, így nem igényel külön külső tárolót a működéshez. A bonyolult merevlemezes RAID-vezérlőket HBA-n keresztül csatlakozó, egyszerűbb és olcsóbb Serial Attached SCSI váltja ki, és a Windows Server 2012 beépített tárhely-funkcionalitása is csökkenti a működés tőkeigényét.

Ár és piaci bevezetés
A Fujitsu PRIMERGY CX420 S1 és PRIMERGY CX272 S1 ez év márciusától vásárolható meg közvetlenül a Fujitsutól és disztribúciós partnereitől Közép-Európa, a Közel-Kelet, Afrika és India területén. Az árak régiótól és konfigurációtól függően változnak.
 

Kulcsszavak: szerver Fujitsu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39