Rendkívül lassú az internet Kínában

MTI Sajtóadatbank, 2013. március 29. 08:00

Egy friss jelentés szerint a hongkonginak egyharmadát sem éri el az internetes letöltési sebesség Sanghajban - Pekingben pedig még ennél is rosszabb a helyzet.

A sencseni Xunlei internetes szolgáltató cég adatai szerint régiónként jelentős eltérések mutatkoznak Kína-szerte az internet gyorsaságában. A Shanghai Daily által idézett statisztikák rámutatnak: nem a fővárosban, nem nagyvárosokban, s még csak nem is a gazdaságilag legfejlettebbnek számító keleti parti régióban a leggyorsabb az internet ma a világ második legnagyobb gazdaságában.
 

A Hongkongot nem tartalmazó országos toplistát a közép-kínai Hupej tartomány Hsziangfan városa vezeti 1 742 kbps (kilobit per másodperc) teljesítménnyel, míg a 24 milliós kelet-kínai metropoliszban, az ország gazdasági-pénzügyi központjaként számon tartott Sanghajban másodpercenként alig több mint ezer kilobites a letöltési sebesség: ez a hongkonginak az egyharmadát sem éri el. Pekingben ennél is rosszabb a helyzet, a főváros lakosai 690 kbps teljesítményre vannak utalva, igaz, ez még mindig jobb az országos átlagnál, mely 646 kbps, vagyis a hongkongi átlag egyötöde.
 

Az internet lassúsága korábban is gyakori téma volt a kínai és a nemzetközi médiában. Az Akamai szolgáltató cég egy korábbi statisztikája szerint 2011 végén globális összehasonlításban mindössze a 90. helyen szerepelt, a jóval elmaradottabb régiós országok, így Thaiföld és Malajzia után. Az ipari és információtechnológiai minisztérium korábban azt ígérte: az évtized közepére modernizálják majd a városokban a szélessávú hálózatokat, amelyekkel akár 2 500 kbps teljesítmény is elérhető lesz.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ahol jelen és jövő találkozik

Októberben második alkalommal szervezi meg a hazai járműipar egyik kiemelkedő eseményét, a TECHTOGETHER+-t az autopro.hu csapata, ahol jelen és jövő találkozik. A rendezvény keretében megtartott járműipari konferencián hazánk meghatározó iparvállalatainak top menedzserei adnak elő, az innovatív ipari trendekre fókuszáló szakmai találkozón pedig az itthon tevékenykedő kulcsszereplőkkel találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény harmadik pillérjeként hazánk legtehetségesebb egyetemistái mérik össze tudásukat a mérnökhallgatói verseny keretében. 

2023. szeptember 29. 17:20

A Széchenyi István Egyetem debütált a Times Higher Education világranglistáján is

Története során először került fel az egyik legnagyobb presztízsű világranglistára a győri Széchenyi István Egyetem, ami azt jelenti, hogy a világ egyetemeinek legjobb öt százalékába tartozik. Az eredmény óriási siker, a Times Higher Education rangsorának készítői ugyanis a felsőoktatási intézmények tudományos teljesítményét a legszigorúbb sztenderdek alapján mérik.

2023. szeptember 29. 15:49

E-kereskedelmi útmutató: Hogyan növelhetjük a konverziót és az eladásokat az üzenetküldő alkalmazásokkal?

Bár az üzenetküldést általában hétköznapi, kötetlen beszélgetésekhez társítják, mára a marketing és a kereskedelem szempontjából is nagyszerű csatornává vált.

2023. szeptember 29. 14:21

Tiltólistás időrabló vagy egyre inkább hasznos edukációs eszköz a platform?

A TikTok népszerűsége az oldal 2017-es indulása óta töretlen. Egy friss felmérés szerint a 4 és 18 év közötti gyerekek naponta átlagosan 91 percet töltenek el rajta. A tiktokozó diákok több, mint 60%-a szerint a rövid videók segítenek a tanulásban és a házi feladat elkészítésében is, tehát edukációs céllal is pörgetik a feed-et, nem csak a szórakozás miatt.

2023. szeptember 29. 12:53

Új típusú uniós digitális jelentés

Bár Magyarország nagyot lépett előre az 5G lefedettséget és a digitális közszolgáltatások elérhetőségét tekintve, és uniós átlag felett teljesít a gigabites otthoni internetkapcsolatok lefedettsége vagy éppen az egészségügyi adatok online hozzáférhetősége terén, továbbra is jelentős lemaradással küzd számos olyan területen – a társadalom digitális készségei, vállalkozások és főként a kisvállalkozások digitális felkészültsége kérdésében –, amelyek elengedhetetlenek egy versenyképes gazdaság működéséhez. 

2023. szeptember 29. 11:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38