A Magyar Telekom a kedvezményes lakossági energiaszolgáltatás mellett érvel

forrás: Prím Online, 2013. március 29. 08:12

A Magyar Telekom egyeztetéseket folytat arról, hogy a rezsicsökkentés bevezetését követően milyen feltételekkel nyújthatna lakossági energiaszolgáltatást a továbbiakban - közölte a társaság lapunkkal annak kapcsán, hogy a Napi Gazdaság cikke nyomán a sajtóban több cikk foglalkozott a társaság esetleges kivonulásáról a lakossági energiaszolgáltatásból.

Közleményük  szerint a vállalat nem tart igényt egyedi piaci feltételekre, azonban fontosnak tartja, hogy az azonos ügyfélkört kiszolgáló szereplők hasonló feltételek mellett versenyezhessenek. Az egyeztetések nem érintik a vállalat üzleti versenypiacon kifejtett aktivitását.
 

A Telekom a továbbiakban is a lehető legkedvezőbb feltételekkel szeretne energiaszolgáltatást nyújtani ügyfeleinek. Ennek érdekében megfogalmazta azokat a javaslatait, amelyek lehetővé teszik a lakossági kedvezmények megőrzését, ugyanakkor nem okoznak többletterhet a költségvetés számára. A vállalat bízik abban, hogy a továbbiakban is esélyt és lehetőséget kap arra, hogy kedvezményes energiaszolgáltatása révén hozzájárulhasson a lakossági terhek csökkentéséhez.
 

A közleményben felidézik, hogy a Telekom 2010 óta jelentős árkedvezménnyel nyújt áram- és gázszolgáltatást ügyfeleinek. A társaság  célja energiaszolgáltatási tevékenységével a szabad szolgáltatóválasztás lehetőségének biztosításán túl az, hogy - a telekommunikációs piacon megszerzett tapasztalatait felhasználva - integrált szolgáltatóként még teljesebb körű, a telekommunikációs világon túlmutató szolgáltatásokat is nyújthasson ügyfeleinek az ország egész területén.
 

Álláspontjuk szerint a Magyar Telekom szerepvállalása az elmúlt három évben jelentősen hozzájárult a magyarországi lakossági energiapiac fejlődéséhez, az energiapiaci verseny kialakulásához azzal is, hogy a lakossági és üzleti ügyfelek körében a hagyományos egyetemes energiaszolgáltatók mellett a legjelentősebb alternatív piaci szereplővé vált.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

A KPMG és a Microsoft globális ESG Akadémiát indított

A „KPMG ESG Akadémia” a KPMG, a Microsoft és számos elismert egyetem együttműködésében indult el. Célja, hogy elérhetővé tegye a naprakész és nélkülözhetetlen ESG-tudást, támogassa és képezze az üzleti élet szereplőit a legváltozatosabb fenntarthatósági témákban.

2023. szeptember 30. 16:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38