E-számlával startol a Papírmentes Nap

forrás: Prím Online, 2013. április 1. 08:54

2013. április 22-én első alkalommal kerül megrendezésre a Papírmentes Nap, melyen a részt vevő vállalatok olyan informatikai megoldásokat ismerhetnek meg, melyek a környezeti terhelés csökkentése mellett az üzleti folyamatok hatékonyságát is segítik. A Görög Zita által konferált eseményen a vállalati szakértők mellett a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal képviselője is előadást tart a vonatkozó új jogszabályokról, illetve a közeljövő kormányzati terveiről.

A Föld teljes papírfogyasztása 400 millió tonnát tesz ki évente, amelynek jelentős részét az irodai felhasználás adja. Az üzleti információk 95 százaléka ugyanis még mindig papíron található, ráadásul az irodai nyomatok 40-60 százaléka másolat ugyanarról az anyagról. Az Informatika a Társadalomért Egyesület (Infotér) és az Irat- és Dokumentumkezelési Szakmai Szövetség (IDSzSz) közös szervezésében 2013. április 22-én megrendezésre kerülő Papírmentes Nap célja, hogy bemutassa azokat az informatikai megoldásokat és technológiákat, amelyek az üzleti folyamatok hatékonyságának növelése mellett hozzájárulhatnak a papírfelhasználás és a környezeti terhelés csökkentéséhez.


„A eNET-tel végzett közös kutatásunkból kiderül, hogy a magyar közép- és nagyvállalatok jó része már felismerte a papírfelhasználás csökkentésének jelentőségét. A felmérésben részt vevő vállalatok közel 40%-ánál szervezett formában, további 40%-ánál pedig eseti jelleggel működnek olyan programok és kezdeményezések, amelyek ezt a célt szolgálják – mondta el Puskás Zsolt, az IDSzSz főtitkára, a DMSONE Zrt. vezérigazgatója. – A Papírmentes Napon ezek a cégek olyan megoldásokat ismerhetnek meg, amelyekkel tovább csökkenthetik a papírfelhasználásukat, ráadásul az üzleti folyamataikat is hatékonyabbá tehetik.”


E-számlától az elektronikus dokumentumkezelésig
A Kopaszi gáton található Öböl Házban megrendezésre kerülő konferencián Fekete Gábor, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium e-közigazgatásért felelős helyettes államtitkára arról beszél majd, hogy az elektronikus ügyintézés területén 2014. január 1-jétől életbe lépő változások hogyan segíthetik a vállalatok munkáját. Mamuzsics Gábor, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának osztályvezetője pedig a 2013. január 1-jével az elektronikus számlakezelés területén életbe lépő új jogszabályok alkalmazásával kapcsolatos tudnivalókról tart előadást.


A résztvevők emellett Espán Zsolt, hazánk első minősített hitelesítés- és időbélyegzés-szolgáltatójának, a NetLock Kft.-nek szenior projektmenedzserének előadásából az elektronikus aláírásról tudhatnak meg számos gyakorlati információt, majd Varga László, a DMSONE operatív igazgatója az elektronikus dokumentumkezelés megtérülési lehetőségeit ismerteti. A konferencián emellett a digitalizálás és az intelligens karakterfelismerés is terítékre kerül. A részletes program megtekinthető a Papírmentes Nap honlapján (www.papirmentesnap.hu/program).


A rendezvény háziasszonya Görög Zita lesz, a fő támogatók a Canon, a DMSONE és a NetLock. A részvételi díjakból befolyó összeg felét a szervezők falültetésre ajánlják fel.


Kapcsolódó webcím:
www.papirmentesnap.hu
 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Négy díjjal ismerték el a Kingston eredményeit

A Cyber Defense Magazine információbiztonsági szaklap 2019-ben is díjazta a kiber- és információbiztonság innovátorait, és két egymást követő évben idén második alkalommal ismerte el nemzetközi díjprogramjában a Kingston eredményeit. A memóriagyártó összesen négy kategóriában nyert díjat a Cyber Defense Global Awardson. Két iparágvezető titkosított tárolómegoldása, az IronKey D300S titkosított USB-meghajtó és a KC2000 NVMe PCIe SSD egyaránt két-két elismerésben részesült.

2019. november 13. 14:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás