Nem a fiatal korosztály lóg a legtöbbet a Facebookon

Czipperer Dia, 2013. április 2. 10:33

A Nagy Hazai Közösségi Teszt keretében a Microsoft közzétette eredményeit arra vonatkozóan, hány év az átlag életkor a Facebook-használók körében. Az eredmények nem a sztereotípiákat igazolják.

Azt gondolnánk, főleg a tinik és a fiatalabb korosztály lóg a közösségi oldalon, pedig valójában jócskán rájuk vernek az „érettebbek”. A Microsoft felmérése szerint a Facebook-használók átlagéletkora 47 év, ami az X generáció tagjait jelenti.

 

Az sem elhanyagolható adat, hogy a magyar lakosság majdnem fele facebookozik, körülbelül 4,4 millióra tehető a hazai felhasználók száma, ebből 2800 felhasználó adatai szolgáltak a kutatás alapjául.

 

Az eredményekből kiderül, hogy a magyar közösségi média közönség nagyon aktív, hiszen több mint 1 milliárd fotót osztottak meg másokkal, a napi adatokat tekintve pedig 1659-et.

 

A videók is elég népszerűek, összesen 3860 videót tettünk közé az oldalon, ami 65 másfél órás filmnek megfelelő hosszúságot jelent. Naponta átlagosan 9 videót osztunk meg ismerőseinkkel. Az összes eddig feltöltött videó megtekintése nem kevesebb, mint 20 évet venne igénybe.

 

A fotóalbumokat is szeretik a magyar felhasználók, összesen 76961 albummal rendelkezünk, ami azt jelenti, hogy ha valódi albumokra rendeznénk a képeket, és egymás mellé helyeznénk őket, 385 kilométer hosszú lenne.

 

Ismerősök terén sem állunk rosszul: átlagosan 476 ismerősünk van, és – ahogy az adatok rávilágítanak – egyre több köztük az idősebb korosztályból való aktív netpolgár.

 

Forrás: Netkutatások.hu

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50