Személyes adatok a Facebookon – Európa vs. USA

Czipperer Dia, 2013. április 4. 11:01

Az Allfacebook legújabb infografikájából kiderül, mennyire másképp viselkedünk a népszerű közösségi oldalon, a Facebookon. Amerikai és európai adatokat vetettek össze arról, mennyi személyes adatot osztanak meg magukról az emberek. A számok egyértelműen igazolják, hogy mi, európaiak kevésbé tárulkoznak ki az interneten.

Többféle személyes információt megoszthatunk magunkról másokkal a világszinten legnépszerűbb közösségi oldalon, a Facebookon. Az, hogy, mindezt megtesszük-e, csak rajtunk múlik. Egy friss infografika szerint szeretünk közölni magunkról adatokat (leendő) ismerőseinkkel, de nem mindent.

 

Két kontinens – Amerika és Európa – adatait vetették össze egy infografikában, amelyből látszik, kik a nyíltabbak e téren. Hát bizony, az európaiak óvatosabbak a nagy átlagot tekintve: míg a tengerentúlon a felhasználók 88%-a publikál személyes adatokat profilján, nálunk ez az arány csak 76%.

 

Ha jobban megnézzük az egyes adatokat, néhány dologban azonban mi kerekedünk felül. Például szívesebben tesszük nyilvánossá születési dátumunkat (68% vs. 65%), ezáltal köszöntések százai fogadhatnak minket születésünk napján, de a politikai nézetek közlése terén még nagyobb különbség mutatkozik. Bár ez eleve kényes témának számít, így a százalékok nem túl magasak (21% vs. 10%), de Európában sokkal nyíltabbnak mutatkoznak e téren. Az érdeklődési kör (30% vs. 23%) és a vallás (22% vs. 9%) tekintetében is az európaiak közölnek több információt, ezek ellenére azonban mégis úgy tűnik, hogy Amerikában nyíltabbak az emberek.

 

A szülőváros, családtagok, kapcsolati információk, tanulmányok tekintetében mi kevesebb dolgot árulunk el magunkról, ami összességében azt jelenti, hogy a valóban személyes információkat nem igazán teregetjük ki a nagyvilágnak.

 

Forrás: Allfacebook.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48