IIR: Szoftvertesztelés konferencia 2013-ban is

forrás: Prím Online, 2013. április 5. 16:36

Az IIR immár hatodik alkalommal rendezi meg Szoftvertesztelés 2013 konferenciáját, amely április 23-24-én, a Marriott Courtyard Hotelben lesz. Idén olyan témák is terítékre kerülnek, mint a legújabb trendek, irányok, mint a mobil alkalmazások, illetve a felhő alapú tesztelések és a virtualizáció kihívásai.

Az utóbbi évek nehéz gazdasági helyzete miatt a költségcsökkentés, hatékonyságnövelés olyan kulcsszavak lettek, amelyek a cégek további működését a jövőre nézve alapvetően befolyásolják. Párhuzamosan egyre nagyobb hangsúlyt kap a minőség és az ügyfélközpontúság is; csak megfelelő kiszolgálással lehet megtartani a vevőket és újakat szerezni. A szoftvertesztelés területén még olyan varázsszavak is előkerülnek a kalapból, mint az automatizálás és az optimalizálás. 

 
 
A szoftverfejlesztő cégeknél egyre nagyobb jelentősége van annak, hogy ki milyen módszerrel, mennyi idő alatt képes jó minőségű alkalmazásokat, közel hibátlanul működő rendszereket létrehozni. A követelmények szigorodásával folyamatosan csökken a fejlesztésekre fordítható idő, a felhasznált technológiák pedig egyre összetettebbek, egyre bonyolultabbak. 
 
 
A szoftvertesztelés ráadásul egy olyan folyamat, melynek nem kizárólag a fejlesztés időszakában van nagy jelentősége, a későbbi újabb verziók, kibővítések implementálása során is kulcsfontosságú a megfelelő tesztelés elvégzése, hiszen minden egyes változtatás befolyásolhatja a szoftver egyéb komponenseinek működését. 
 
 
A tesztelés témakörén belül nem meglepő, hogy az automatizált tesztelés még mindig az egyik legizgalmasabb kérdés, sok cég még mindig azon gondolkodik, hogy valóban megéri-e az automatizálás és ez milyen kívánalmakkal jár ez költség és humán oldalon. A különböző automatikus tesztelő eszközök (kódelemzők, GUI-tesztelők, protokollalapú tesztelők, SOA-tesztelés) segíthetik a tesztelés folyamatát - legyen az funkcionális vagy regressziós, terheléses, esetleg biztonsági teszt. Ám még a megfelelő tesztelő eszköz kiválasztása előtt azt a kérdést kell tisztázni, hogy mit érdemes egyáltalán automatizálni és mit nem, illetve mi kifizetődőbb hosszú távon; a saját vagy külső szolgáltatás igénybevétele?
 

Az aktuális kérdésekre keresve a válaszokat, immár 6. alkalommal rendezi meg az IIR Magyarország Szoftvertesztelés címmel 2 napos konferenciáját. Idén, április 23-24-én, a Marriott Courtyard Hotelben várják a résztvevőket.
 
A rendezvényen a lassan örökzölddé váló automatizálás, agilis tesztelés kérdései mellett a legújabb trendek, irányok, mint a mobil alkalmazások, illetve a felhő alapú tesztelések és a virtualizáció kihívásai is előtérbe kerülnek.
 
 
Az előadásokat többek között olyan cégek kiváló szakemberei tartják, mint a Continental Automotive Hungary Kft., a GE Healthcare, a Raiffeisen Bank Zrt., a Capture Zrt., a Robert Bosch Elektronika Kft., a Samsung Electronics Magyar Zrt. valamint a három nagy magyarországi mobilszolgáltató. A „Testing Virtualization” nehézségeiről, lehetőségeiről maga az IBM Rational termékcsoport európai értékesítési vezetője, Jeff Hill számol be.
 
A rendezvény szakmai hátterét a Hungarian Testing Board szervezet biztosítja, ahol olyan szakértők tevékenykednek, akik szoftverek, valamint informatikai rendszerek tesztelésével, illetve a teszteléssel kapcsolatos tevékenységekkel foglalkoznak.
Bővebb információ és a teljes program elérhető az IIR weboldalán!
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Törökország – Egyesült Arab Emírségek. Üzleti Fórum a két közel-keleti óriással

A Közel-Kelet két meghatározó üzleti központja Törökország és az Egyesült Arab Emírségek (UAE). Szerepük a világgazdaságban is felértékelődött. A PP Konferenciaközpont – BKIK „Törökország – Egyesült Arab Emírségek. Üzleti Fórum a két közel-keleti óriással” című konferenciáján török, arab és magyar előadóink megmutatják, hogy miért érdemes ezeken a piacokon megjelenni.

2023. szeptember 29. 20:17

Ahol jelen és jövő találkozik

Októberben második alkalommal szervezi meg a hazai járműipar egyik kiemelkedő eseményét, a TECHTOGETHER+-t az autopro.hu csapata, ahol jelen és jövő találkozik. A rendezvény keretében megtartott járműipari konferencián hazánk meghatározó iparvállalatainak top menedzserei adnak elő, az innovatív ipari trendekre fókuszáló szakmai találkozón pedig az itthon tevékenykedő kulcsszereplőkkel találkozhatnak az érdeklődők. A rendezvény harmadik pillérjeként hazánk legtehetségesebb egyetemistái mérik össze tudásukat a mérnökhallgatói verseny keretében. 

2023. szeptember 29. 17:20

A Széchenyi István Egyetem debütált a Times Higher Education világranglistáján is

Története során először került fel az egyik legnagyobb presztízsű világranglistára a győri Széchenyi István Egyetem, ami azt jelenti, hogy a világ egyetemeinek legjobb öt százalékába tartozik. Az eredmény óriási siker, a Times Higher Education rangsorának készítői ugyanis a felsőoktatási intézmények tudományos teljesítményét a legszigorúbb sztenderdek alapján mérik.

2023. szeptember 29. 15:49

E-kereskedelmi útmutató: Hogyan növelhetjük a konverziót és az eladásokat az üzenetküldő alkalmazásokkal?

Bár az üzenetküldést általában hétköznapi, kötetlen beszélgetésekhez társítják, mára a marketing és a kereskedelem szempontjából is nagyszerű csatornává vált.

2023. szeptember 29. 14:21

Tiltólistás időrabló vagy egyre inkább hasznos edukációs eszköz a platform?

A TikTok népszerűsége az oldal 2017-es indulása óta töretlen. Egy friss felmérés szerint a 4 és 18 év közötti gyerekek naponta átlagosan 91 percet töltenek el rajta. A tiktokozó diákok több, mint 60%-a szerint a rövid videók segítenek a tanulásban és a házi feladat elkészítésében is, tehát edukációs céllal is pörgetik a feed-et, nem csak a szórakozás miatt.

2023. szeptember 29. 12:53

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38