Fesd a várost zöldre! Új városépítő játék

forrás: Prím Online, 2013. április 8. 09:47

Szeretne egy zöldebb, tisztább, energiahatékonyabb városba költözni? Kérjen útbaigazítást a fiatal generációtól, akik akár azonnal építhetnek is egy ilyen várost. A National Geographic, a GE és a Center for Science egy új online játékkal jelentkezett, amelyben a játékosok környezetbarát metropoliszt tervezhetnek és irányíthatnak. A Plan It Green: The Big Switch című játékban a játékosok polgármesterek bőrébe bújva pontokat kapnak azért, ha okos módszereket találnak ki a tisztább energia előállítására, a város okozta környezetterhelés csökkentésére és a „lakosok boldogságának” növelésére.

A játékosok más online polgármesterekkel versengenek azért, hogy városuk a legmagasabb pontszámot érje el. „A diákok otthon és az iskolában megtanulják, milyen fontos szerepe van az újrahasznosításnak és a környezetbarát szokásoknak a környezet védelmében, de a Plan It Green egy lépessel tovább megy ennél” - magyarázza Chris Mate, a National Geographic játékokért felelős alelnöke. „Az ötletes, mókás és intuitív játék során a játékosok felfedezhetik, hogy mivel jár egy város felépítése és vezetése. Az energiahatékonyabb környezet kialakításával csökkenthetik városuk környezetre gyakorolt hatását, és boldogabb, erősebb közösségeket hozhatnak létre.”


A Plan It Green egy jó kis játszótér, ahol tesztelhetők az arra vonatkozó új ötletek, hogy miként lehetne a lámpákat kevésbé környezetszennyező, fenntartható módon égve hagyni.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38