Brother Print 3.0: kicsi, de gyors

forrás: Prím Online, 2013. április 9. 16:34

Egyedülálló újdonsággal érkezik a Brother Print 3.0 nevű sorozata. A legújabb széria szakít a hagyományos gondolkodásmóddal, milyennek kell kinéznie egy nyomtatónak, mekkor kell, hogy legyen, és hogyan nyomtasson. A Brother megalkotta az új generációs Print 3.0 elnevezésű nyomtató családját, amely három készüléket foglal magába és amelyek közül a faxos verziójú MFC-J4510DW valamint az MFC-J4410DW már Magyarországon is kapható, a fax nélküli DCP-J4110DW április közepétől lesz elérhető az itthoni üzletekben.

A Print 3.0 sorozat technológiai újítása abban rejlik, hogy a legújabb tintasugaras széria multifunkciós eszközeiben a nyomtatófej az eddigiektől eltérően nem keresztben, hanem hosszanti irányban halad el a papír fölött. Ennek köszönhetően a nyomatok gyorsabban készülnek el és a készülék alapterülete is kisebb méretűre csökken. Ezzel a japán cégcsoport megalkotta az eddigi legkisebb és leggyorsabb tintasugaras multifunkciós modelljét, amely akár A3-as méretű nyomatok készítésére is képes. A Print 3.0 generáció nem csupán egy továbbfejlesztett modell, amely néhány frissítéssel ötvözi az elmúlt években kifejlesztett eredményeket. A régi szabályok már nem érvényesek, idejét múltak, nem követik a legújabb nyomtatási trendet. Ezért a Brother a legújabb szériáját az alapoktól fogva tervezte újra.A 4 az 1-ben többfunkciós készülékektől eddig megszokottan a nyomtató, másoló, fax és szkenner eszközöket ötvözték egyetlen kompakt, kis helyigényű, rendkívül exkluzív megjelenésű készülékben. A Print 3.0 világa alapjaiban változtatja meg az eddigi nyomtatási technológiát, s ez az innováció méltán mutatkozik meg a készülék külsején is. Professzionalitás, visszafogott külső, lekerekített élek, finoman ívelt formák és hófehér elegancia. Ezek jellemzik a Brother legújabb modelljeit.

A Print 3.0 egy új, nagyobb méretű nyomtatófej bevezetését is jelenti, amelyben a fúvókák száma 1680-ra nőtt –kétszerakkora lett, mint korábban. Az új nyomtatófej lenyűgöző nyomatok készítését biztosítja, (akár 6000 x 1200 képpontban), és jelentősen nagyobb nyomtatási sebességet garantál.

A fekete-fehérben A4 méretben 33 lap/perc, színesben 25 lap/perc nyomtatási sebességű készülékek tulajdonságai között mindenképpen kiemelendő az A3-as méret kezelése, hiszen a kézi adagolóból akár ebben a méretben is tudunk nyomatokat készíteni, fényképek esetében igény szerint keret nélküli verzióban is. Mindazonáltal, az A3-as opció rendkívül hasznos és szemléletes. Sok felhasználónak időnként szüksége van a nagy formátumú, A3 méretű nyomatokra, például fotók, brossúrák, grafikák esetében vagy ábrák, táblázatok nyomtatásakor a számok olvashatóbb méretű megjelenítése érdekében.

Az új modelleket a könnyű navigálhatóság és az átlátható menüstruktúra jellemzi. A sorozat legnagyobb modellje, az MFC-J4510DW már 9,3 cm-es színes érintőképernyős LCD kijelzővel rendelkezik, amelyen egyszerűen módosíthatók a beállítások, illetve a nyomtatás előtt megtekinthetőek és szerkeszthetőek a fényképek. A készülékhez tartozó Reallusion® FaceFilter Studio szoftver hasznos segítséget nyújt a szerkesztésben, amellyel például a szegély nélküli fotónyomtatás is könnyen beállítható.

Az otthoni és az irodai munkákhoz egyaránt költségkímélő és környezetkímélő megoldást kínál az új széria duplex egysége, valamint extra nagytöltetű új patroncsaládja, amelyekkel 1200 fekete (LC127XLBK) és 1200 színes (LC125XLM,Y,C) oldal nyomtatható. A Festéktakarékos mód és a különálló tintapatronok szintén segítenek a költségek alacsony szinten tartásában. A készülék környezetbarát kialakítását és alacsony zajszintjét az ENERGY STAR tanúsítvány és a szigorú követelményrendszerű Der Blaue Engel minősítés igazolja, áramfogyasztása maximális működési teljesítménynél kevesebb, mint 21 Watt, alvó módban pedig kevesebb, mint 1,6 Watt.

Technikai felszereltség szempontjából hosszú lista írható le az új modellek mellé.

A Brother all-in-one nyomtató többek között Apple AirPrint kompatibilis és lehetővé teszi azt a népszerű tendenciát, miszerint egyre többen töltik fel dokumentumaikat, fényképeiket és más fájlokat a "felhőbe". Így közvetlenül használhatja például a Dropbox-ot, mint online fájltárolási szolgáltatást vagy a Google Cloud Print ™ szolgáltatást. Ez utóbbi lehetővé teszi a dokumentumok nyomtatását Gmail-ről bármely internetkapcsolattal rendelkező eszközön - okostelefon, laptop, PC, tablet, stb.

Ezen túlmenően a sorozat MFC-J4510DW modellje az Intel új WiFi Direct-nek köszönhetően mobil eszközökről nyomtat vagy mobil eszközökre szkennel anélkül, hogy szüksége lenne wireless WiFi hozzáférési pontra.

A Brother készülékek garanciája 2+1 évre terjeszthető ki a weboldalon történt regisztráció után.
 

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AOC és a Philips Monitors rangos EPEAT Climate+ bajnokok lettek

Az elektronikai iparban a környezeti felelősségvállalás és az innováció felé tett jelentős lépésként az MMD, vezető technológiai vállalat és a Philips Monitors márka licencpartnere, valamint az AOC, egyike a vezető kijelzőgyártóknak büszkén jelenti be, hogy a közelmúltban elnyerték az EPEAT Climate+ tanúsítványt. Logójuk mostantól jól láthatóan szerepel az EPEAT weboldalán, jelezve fontos szerepüket és elismerésüket a környezettudatos technológia területén. Ez a minősítés aláhúzza a szigorú környezetvédelmi előírásoknak megfelelő, nagy teljesítményű termékek kifejlesztése iránti elkötelezettségüket.

2023. november 28. 12:58

A Philips Monitors új szintre emeli a videojátékot

Az ünnepek közeledtével eljött a gamerek ideje. Bemutatkozik az Evnia gaming monitorok termékcsaládjának új tagja, a Philips Monitors termékportfóliójának legújabb terméke: a Philips Evnia 32M2C5500W. A játékosok számára sebességet, lenyűgöző élményt és kényelmet biztosító monitor végtelen szórakozást és kiváló értéket nyújt, mindezt stílusos kialakítással.

2023. november 23. 12:48

Az AGON by AOC mindenki számára elérhetővé teszi a MiniLED gaminget

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bejelenti az új AOC GAMING Q27G3XMN/BK modell bevezetését. Ez az előremutató 27 hüvelykes (68,6 cm) monitor a forradalmi MiniLED technológia és a páratlan gaming teljesítmény metszéspontjában áll, olyan áron, amely kihívást jelent az iparági normákra nézve. A Q27G3XMN/BK a csúcsszintű HDR-élményt kereső játékosoknak szánt, lenyűgöző színeket nyújtó, kedvező árú kijelző szó szerint kiemelkedik a többi gaming monitor közül.

2023. november 21. 14:25

Az AOC és az AGON by AOC izgalmas Black Friday monitor ajánlatai

Az idei Black Friday alkalmával az AOC és neves gamer almárkája, az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – nagy örömmel jelent be egy sor kivételes ajánlatot a nagy teljesítményű és kiváló ár-érték arányú gamer és irodai/otthoni irodai monitorokra vonatkozóan. A különböző háttérrel rendelkező felhasználók, gamerek és a technológia szerelmesei a nagy teljesítményű modellek széles választékát élvezhetik, amelyek mindegyikét úgy tervezték, hogy élvonalbeli funkciókkal és kivételes minőséggel emeljék a mindennapi élményt.

2023. november 19. 13:49

Az LG legújabb SMART monitorjaihoz már számítógépet sem kell csatlakoztatnunk

Az LG Electronics (LG) bemutatta legújabb, 32SR50F és 27SR50F modellekből álló LG SMART monitorcsaládját. A sokoldalú 31,5 és 27 hüvelykes monitorok különlegessége, hogy egyáltalán nem igényelnek számítógépes kapcsolatot. A valósághű színeket és erős kontrasztot garantáló, fejlett IPS kijelzőkkel felszerelt LG SMART monitorok az LG webOS 23 platformjával érkeznek, amely kényelmes megoldást jelent a távoli munkavégzéshez, illetve műsorok, sportközvetítések és zenék streameléséhez.

2023. november 18. 15:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04

Meglepő döntést hozott a Vodafone

2023. október 24. 17:30