A Funai megvette a Lexmark tintasugaras üzletágát

forrás: Prím Online, 2013. április 9. 16:48

A Funai Electric a mai napon jelentette be a Lexmark-kal kötött megállapodását, a Lexmark tintasugaras technológiájának és a hozzá tartozó eszközeinek felvásárlásáról, mintegy 100 millió dollár értékben.

A megállapodás létrejöttével a Funai több mint 1500 Lexmark tintasugaras technológiai szabadalmat, és az ezzel kapcsolatos kutatási és fejlesztési javait, valamint eszközeit és az összes fennálló részvényét, a Lexmark International Inc. Fülöp-szigeteki gyárát, és más hasonló tintasugaras technológiákat és eszközöket vásárol meg. Ezzel a tranzakcióval a Funai - akárcsak a tintasugaras kellékanyagoknál - megteremti a tintasugaras hardver feljesztési, gyártási és értékesítési lehetőségeit. A megállapodás várhatóan 2013 első felében fog lezárulni. A Funai OEM (original equipment manufacturer) gyártóként 1997 óta gyárt tintasugaras hardvereket a Lexmark-nak.

A tintasugaras technológia és az eszközök beszerzése lehetővé teszi a Funai számára az új tintasugaras hardverek és a kiegészítők bevezetését saját márkaneve alatt. A Funai legújabb stratégiája által a tintasugaras nyomtatók piacán fejlesztéseket ls növekedést tervez, bevezetve a saját Funai tintasugaras nyomtatóit és kellékanyagait. A tintasugaras szabadalmakkal, a kiemelkedő gyártólétesítményekkel és az átfogó K+F lehetőségekkel a Funai tovább erősödhet a tintasugaras piacon.

A szolgáltatások és a támogatások továbbra is zavartalanul elérhetőek lesznek a Lexmark ügyfelei és forgalmazói számára. Ezentúl a Funai lesz a Lexmark tintasugaras kellékanyagainak gyártója, de a Lexmark továbbra is támogatja a tintasugaras kellékanyagainak értékesítésével foglalkozó partnereit, valamint biztosítja számukra a műszaki és garanciális támogatást.

Kulcsszavak: +céginfo Lexmark Funai

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12