X. Simonyi Konferencia

forrás: Prím Online, 2013. április 10. 13:44

Hazánk legnagyobb, hallgatók által szervezett éves szakmai rendezvényét tartja 2013. április 16-án a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Simonyi Károly Szakkollégiuma, ahol mindenki bepillanthat a villamosmérnöki és informatikai szakma aktuális vívmányaiba, tájékozódhat a mobil kártevőkről, a legújabb járműipari fejlesztésekről, de a manapság egyre nagyobb veszélyt jelentő botnetekről, vagy akár az atomi méretekben megtervezett különleges anyagokról, a Grafénról is.

Az idén már tizedik alkalommal szervezett szakmai konferencia vendégül látja a számítógépes víruskeresését forradalmasító CrySys-t, a Master Card Mobile fejlesztőit, de előadást tartanak majd a Mavir, a LogMeIn, és a PuliSpace marsjáró robot fejlesztői is, valamint a szakma legnagyobb fejlesztő cégei, az NI, a NNG, a Prezi, és a világ harmadik legnagyobb repülőgépgyártója, az Embraer is ismerteti legújabb vívmányaikat.


A BME I épületében előadnak az ESET fejlesztői a mobil kártevőkről, az MTA munkatársai pedig a Franciaországban most épülő fúziós erőművekről, de szó lesz még a modern fizika érdekességeiről, a járműipari fejlesztésekről, sőt még a manapság egyre nagyobb veszélyt jelentő botnetekről is.

 

Tavaly nagy sikerrel debütált a Workshop-terem, ezért idén - amíg a nagy termekben cégek képviselői prezentálnak a legújabb technikai vívmányokról, - addig a kisebb teremben a szakkollégium tagjai mutatják be kutatásuk, munkájuk projektjeit workshop jellegű előadásokban. Például számítógépes nyelvészetről, mobildesignról, elektronikai módszerekről. Szó lesz többek közt arról, hogyan tudjuk egyetlen távirányítóval vezérelni összes elektronikus eszközünket, illetve hogyan lehet néhány karakterből nyelvet azonosítani.


A 2003 óta minden évben megrendezett Konferencia iránt évről évre nagyobb az érdeklődés, tavaly több mint 1500 fő regisztrált.  A rendezvénylátogatás továbbra is ingyenes, de a részvételi szándék előzetes regisztrációhoz kötött.


Jelentkezni a konferencia hivatalos weboldalán: a konferencia.simonyi.bme.hu címen lehet 2013. április 15-ig, ahol további információkat is megtalálhatnak a rendezvényről.


Az első 500 résztvevő konferencia csomagot kap és a délutánon igazoltan résztvevő regisztráltak közt egy SMART Monitor kerül kisorsolásra. A konferencia mindhárom termének előadása rögzítésre kerül, de élő, online közvetítésben is figyelemmel lehet kísérni az eseményeket Full HD felbontásban a konferencia honlapján, a Simonyi Károly Szakkollégium jóvoltából.

A szakmai konferencia ideje: 2013. április 16. 13 óra.
Helye: BME Informatikai épület 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.


A Simonyi Károly Szakkollégium a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az ország egyik legnagyobb szakkollégiuma a maga több mint 200 fős tagságával. Profilját tekintve fő célja a tehetséggondozás, szakmai tudás és gyakorlati tapasztalat nyújtása, az egyetem főleg elméletre építő képzése mellett, a villamosmérnöki és informatikai területeken.

 

Tudomány ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kutatók Éjszakája az ELTE Informatika Karán

Az ELTE Informatikai Kar idén is csatlakozik az Európa-szerte megrendezésre kerülő ingyenes eseménysorozathoz, melynek célja a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítése.

2023. szeptember 25. 14:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59